Meer dan 5,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogtour: Een contract vol liefde van Lindi Melse

op 09 oktober 2023 door

Bij Fabulous Feelgood houden we altijd heel goed in de gaten welke boeken er (binnenkort) uitkomen. Interessante titels proberen we aan te vragen en zo af en toe mogen we mee doen met een blogtour. Zoals met dit boek: Een contract vol liefde, dat was even boffen! Vandaag lezen jullie mijn mening over dit boek.  

- door Mandy -

80e27ce1c2d2661c2a62e90f9c564116.png

Over Een contract vol liefde

Bibi staat altijd voor iedereen klaar en zegt steevast ja als er iets van haar gevraagd wordt. Dat verklaart waarom ze tussen de bejaarden blijft wonen en genoegen neemt met haar baan als secretaresse bij een advocatenkantoor, in plaats van haar droom te volgen.

Wanneer er plots een knappe vreemdeling voor haar deur staat, slaat de liefde toe en neemt ze eindelijk de tijd om meer aan zichzelf te denken. Maar dan ziet ze op haar werk een belangrijke mail over het hoofd, waardoor haar kantoor uit het gebouw dreigt te worden gezet. Om dit te voorkomen moet Bibi de hulp van anderen accepteren én zelf op de voorgrond treden. Maar of ze dat durft…?

80e27ce1c2d2661c2a62e90f9c564116.png

Wat ik ervan vond

Boeken die gaan over hoofdpersonen die hun droom achterna jagen hebben bij mij altijd een streepje voor. Bibi is secretaresse op een advocatenkantoor, maar zou het liefst de stoute schoenen aantrekken en zelf de rol van advocaat vervullen. Ze is dan ook erg goed in haar werk, maar heeft nog niet de moed gehad om naar de partners (zoals ze in dit boek genoemd worden) te stappen om te vragen om een stageplaats. Haar kansen lijken sowieso verkeken op het moment dat ze een belangrijke e-mail over het hoofd ziet, waarin staat dat het huurcontract eindigt van het pand waar ze in zitten.

De start van het boek is veelbelovend. Een leuke hoofdpersoon en misvatting maken dat het advocatenkantoor misschien binnenkort op straat staat. Bibi is erg leuk om over te lezen en lijkt een lieve meid die het met iedereen kan vinden. Ook met de bejaarden bij wie ze inwoont. Dit geeft een extra dimensie aan het boek, omdat dit allemaal leuke personages oplevert. Ook Jasper, de kleinzoon van een van de bewoners, is een leuke gast die ook op zijn beurt bezig is met zijn droom. Hoewel er meteen sprake is van liefde op het eerste gezicht, voelde dat voor mij niet meteen zo. Ook de tussenkomst van een derde nogal irritant persoon, maakt dat de liefde niet meteen op kan bloeien.

Een contract vol liefde is een fijn verhaal dat leest als een kabbelend beekje met af en toe een stroomversnelling. Pas tegen het einde, wanneer de tijd begint te dringen voor ze uit het pand worden gezet, wordt het echt spannend. Het is leuk hoe iedereen erbij betrokken is en iedereen zich inzet om uitzetting te voorkomen.

Al met al is het boek erg fijn om te lezen. Niet het meest sprankelende liefdesverhaal, maar gewoon een aardig geschreven roman om lekker op de bank met een dekentje en kopje thee te lezen.
Klein puntje van kritiek: de flaptekst geeft een andere weergave van het verhaal dan hoe ik het ervaren heb. Het stukje: dat verklaart waarom ze tussen de bejaarden blijft wonen, laat voorkomen alsof ze geen andere keuze heeft, terwijl het juist haar keuze was om bij ze in te trekken en ze ook echt voelen als familie. Ook de knappe vreemdeling ben ik in dit boek niet tegengekomen. Vanaf het begin is het ‘gewoon’ Jasper en hij is de kleinzoon van een van de bewoners.

80e27ce1c2d2661c2a62e90f9c564116.png

Zijn jullie ook benieuwd geworden en krijgt dit boek een plekje op jullie te lezen lijst?



Reacties op: Blogtour: Een contract vol liefde van Lindi Melse

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lindi Melse

Lindi Melse

Lindi Melse (1991), schrijft, blogt en illustreert. Ze schrijft verhalen vol hum...