Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boekentip-estafette #2: Sanne tipt Marieke

op 11 april 2017 door

Vorige maand introduceerden we een nieuwe rubriek bij We Love Feelgood: de boekentip-estafette. Elke maand tipt een van onze We Love Feelgood-meiden een boek aan een ander. Dit mag een boek zijn in 'ons' eigen feelgoodgenre, die de ander misschien niet zo snel zou oppakken, of een boek uit een heel ander genre! Zolang het maar wel een feelgoodtintje heeft. Vorige maand tipte Marleen een boek voor Sanne! Zij las het boek en vandaag tipt ze Marieke.

Door Sanne

Marleen tipte me Vertel me drie dingen van Julie Buxbaum. Ze had gelijk toen ze zei dat de boeken die ik lees erg divers zijn. Mij maakt het niet zoveel uit in welk genre iets valt, als het me maar aanspreekt. Het boek dat ze me tipte kende ik niet, dus ik las gelijk de omschrijving van het boek hier op Hebban. Het sprak me aan, maar ik was wat sceptisch door de leeftijdsindicatie op het boek (13-15 jaar) en ik ben altijd wat terughoudend met het kiezen van boeken wanneer er te Amerikaanse namen in voorkomen. Mijn tic. Maar ik weet welke boeken Marleen leest, dus ik had het volste vertrouwen in wat ze me aanraadde.

Vertel me drie dingen gaat over Jessie. Een tienermeisje dat na het overlijden van haar moeder met haar vader verhuisd naar een nieuwe stad als hij een nieuwe vrouw krijgt. Daarmee krijgt ze niet alleen een nieuw huis, een stiefmoeder en -broer, maar ook een nieuwe school en moet ze zich staande zien te houden tussen de gevestigde orde van de kak privé-school. Ze mist haar vriendin en natuurlijk ook haar moeder. Steeds verder raakt ze vervreemd van haar vader. Op een dag krijgt ze een anoniem berichtje. Iemand Niemand (later IN) vertelt haar hoe alles werkt op school. Ze kletsen over van alles en nog wat en vinden steun bij elkaar. Steeds beter vindt Jessie haar draai in haar nieuwe leven en wordt ze langzaam verliefd of IN.

Ik heb erg van het boek genoten en was er binnen een mum van tijd doorheen. Even helemaal terug was ik in mijn middelbareschooltijd, de tijd met geheime liefdes voor ouderejaars, de puistjes, de kluisjes. Van tijd tot tijd voelde ik me heel erg oud en heb ik serieus woorden opgezocht (Romcom, scrunchie, photobomb?!), maar vooral was het erg humoristisch en prettig geschreven. Ik was erg benieuwd wie IN nu eigenlijk was. Ik ben erg blij met de tip die Marleen me heeft gegeven. Je leest mijn recensie over Vertel me drie dingen hier.

En nu? 
Nu is het aan mij de beurt om Marieke een tip te geven. Ik vind het ontzettend spannend, ze leest erg veel en ook best divers, maar omdat ik geen typische feelgood ga aanraden ben ik erg benieuwd hoe ze het gaat vinden. Marieke gaat de komende maand Zeg me wie ik ben lezen van Julia Navarro. Volgens mij heeft Marieke dit boek nog niet gelezen en is ze een liefhebber van historische romans, dus hopelijk valt dit boek ook bij haar in goede aarde. In Zeg me wie ik ben komt veel verdriet voor, maar toch liet het mij achter met een enorme 'wauw' nadat ik het had uitgelezen. Ik hoop dat Marieke dat straks ook heeft. Ze schrijft hier volgende maand een kort stukje over en raadt dan tevens een nieuw boek aan iemand anders van de Hebban Feelgood Club van 10 aan!

Doe jij ook mee? 
We willen jullie ook uitdagen om een beetje uit je comfortzone te stappen! We zouden het heel erg leuk vinden als jullie ook Zeg me wie ik ben gaan lezen. Aarzel niet om je mening via Twitter met ons te delen via de #boekentipestafette en natuurlijk onder het volgende boekentip-estafette artikel van Marieke. Ook mag je natuurlijk je recensie van het boek met ons delen!



Reacties op: Boekentip-estafette #2: Sanne tipt Marieke

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Julie Buxbaum

Julie Buxbaum

Julie Buxbaum (1977) is de New York Times bestsellerauteur van de YA-roman Verte...

Julia Navarro

Julia Navarro

Julia Navarro (Madrid, 1953) is een populaire Spaanse auteur. Voordat ze zich op...