Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boekentip - estafette #9: Renate tipt Lore

op 03 november 2017 door

Elke maand tipt een van onze We Love Feelgood-meiden een boek aan een ander. Dit mag een boek zijn in 'ons' eigen feelgoodgenre, dat de ander misschien niet zo snel zou oppakken, of een boek uit een heel ander genre! Zolang het maar wel een feelgoodtintje heeft. Afgelopen maand werd Renate getipt door Nathalie en mocht zij het boek ‘Vrienden voor het leven’ lezen. Dit keer is het de beurt aan Renate om Lore te tippen. Lees mee wat Renate van haar tipboek vond en welk boek zij tipt aan Lore

- door Renate

Wat leuk dat je mij deze tip hebt gegeven Nathalie, leuk dat je toch iets van Maeve Binchy hebt gekozen.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit iets van haar heb gelezen, dus kwam deze tip mooi uit.
Bijzonder ook dat dit ook het lievelingsboek was van Cathy Kelly, grappig dat je zo op een lijn zit met je lievelingsschrijfster.

Vrienden voor het leven - Maeve Binchy
Een boek dat zich afspeelt in Dublin is al vrij snel een schot in de roos, moet ik eerlijk zeggen, wat een heerlijke stad vind ik dat, maar ben ook altijd erg gecharmeerd van dat taaltje, maar goed we gaan natuurlijk blanco kennismaken met Maeve Binchy.
Wat een hoop personages gebruikt ze in haar boeken zeg, maar ondanks de vele personages wordt het geen lastig te lezen boek, maar blijft het verhaal goed lopen.
Eerlijk is eerlijk maar ik moest erg wennen aan de naam Benny maar dat komt omdat ik dat toch meer met een man associeer, maar toen ik daar aan gewend was bleek Benny echt een hele leuk meid, die je samen met Eve in je hart sluit tijdens het lezen.

Dit boek was dus echt wel mijn ding, ik heb er echt van genoten, wat een leuke personages, en eentje waar je gewoon echt een hekel aan hebt, maar daar hou ik eigenlijk wel van.
Het verhaal krijgt ook een soort van twist die je ergens niet verwacht, hoewel dit verhaal zich vooral afspeelt eind jaren 50 is het wel herkenbaar, daardoor dus tijdloos.

Mijn tip voor Lore
Dan nu mijn tip. Samen met Lore heb ik laatst een buddyread gedaan van het boek vriendschap en liefde van de Vlaamse schrijfster Jaimie Pisonier. Tijdens het appen hadden we het over de taalverschillen tussen ons en kreeg ik het idee dat ik een Nederlandse schrijfster ging tippen.

Dit boek is het debuut van Petra Vollinga en neemt je mee in het leven van Eva en Abe.
Eva heeft vroeger moeilijke keuzes gemaakt in de liefde, ze heeft leren leven met de consequenties en leugens die onvermijdelijk leken.
Tot ze op haar 50ste beseft dat het roer om moet.
Abe ooit een succesvolle muzikant, probeert zich neer te leggen bij zijn carriere als muziekleraar  op een middelbare school.

Mijn tip voor Lore is Vandaag houden we het droog van Petra Vollinga. Dat boek heb ik afgelopen jaar met veel plezier mogen lezen.
Dus toen ik Lore mocht tippen was de keuze snel gemaakt.
Ik hoop dat Lore dit boek met net zoveel plezier leest als ik heb gedaan, maar ik ben ook heel nieuwsgierig of Lore woorden opvallen die typisch Nederlands zouden zijn.
Veel leesplezier en ik kijk uit naar jouw artikel.

Ook deze keer kunnen jullie meelezen met Lore!
Lees mee en laat ons weten wat je ervan vindt via reacties onder deze blogspot of via Twitter / Instagram. Wie leest er mee?



Reacties op: Boekentip - estafette #9: Renate tipt Lore

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Maeve Binchy

Maeve Binchy

Maeve Binchy was een Ierse schrijfster van romans, toneelstukken, korte verhalen...

Petra Vollinga

Petra Vollinga

Petra Vollinga (1969) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde in Leiden, waar...