Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boekentip-estafette: Nathalie tipt Lore

op 26 juli 2018 door

In de maandelijkse estafettetip tipt een van de Feelgood Club-meiden een boek aan een ander en het is vandaag alweer tijd om het estafettestokje over te dragen! Nadat ik vorige maand een boekentip van Helma kreeg is het deze maand mijn beurt om een leuke tip aan Lore te geven. Aangezien ik afgelopen maand ook met mijn persoonlijke top 25 bezig was stuitte ik al snel op een boek dat mij ook mooi voor Lore leek. Ik moest natuurlijk wel nog even uitzoeken of Lore dit boek al had gelezen, of andere boeken van deze auteur. Maar eerst mijn leeservaring van de tip Over bergen heen van Charles Martin. Ik kende het boek niet. Toen ik zag dat het verfilmd is, kon ik me wel de filmtrailer herinneren. Maar de film heb ik nog niet gezien. Is het boek me bevallen?

- door Nathalie -

975c4c53a8ebe3d76131f5e85f89c3c0.png

De tip

Ik had geen flauw idee wat voor een tip ik zou krijgen. Een feelgood boek? Of een ander genre? Na de tip van vorig jaar, die ik niet heb uitgelezen, was ik wel een beetje zenuwachtig. Dit schreef Helma vorige maand over haar tip aan mij:

Lieve Nathalie, mijn tip voor jou is Over bergen heen van Charles Martin. Ik hoop dat je er net zo van zult genieten als ik!

Over Over bergen heen

In een stormachtige nacht stranden twee mensen op een vliegveld. Hij wil zo snel mogelijk terug vanwege zijn werk en zij staat op het punt te trouwen. Samen besluiten ze een chartervliegtuig te huren. Maar als de piloot een hartaanval krijgt, storten chirurg Ben en schrijfster Ashley midden in de hoge Rocky Mountains neer.

Geslaagde tip?

Over bergen heen is een verfilmd boek en de film leek mij destijds interessant, maar toch heb ik die nog niet gezien. Over het boek; de boekcover sprak me eerlijk gezegd niet echt aan, ik zou het boek dan ook nooit zelf uitgekozen hebben.

Daarom ben ik heel blij dat ik deze tip gekregen heb. Dankjewel Helma. Ik heb net zoals jij genoten van dit verhaal. Wat een mooi boek. De personages zogen me het verhaal in. Moet wel bekennen, dat het in deze zomerhitte een bizarre leeservaring was. Wel lekker afkoelend: op een paar zwoele zomeravonden lekker in de vrieskou survivallen met hoofdpersonages Ben en Ashley.

Dit was een heel geslaagde tip, ik heb het boek als beoordeling 4 sterren gegeven.

975c4c53a8ebe3d76131f5e85f89c3c0.png

Mijn tip voor Lore

En dan mijn tip aan Lore. Ik had al een auteur in gedachten, maar ik was bang dat Lore deze al had gelezen. En dus snuffelde ik haar lees- en wishlist door. Lore leest naast feelgood ook veel young adult en new adult. Dit boek, en deze auteur stonden nog niet in de lijstjes van Lore. En ik vermoed toch wel dat je deze auteur ook leuk gaat vinden. Ik wil jou graag kennis laten maken met Gayle Forman. Zij schrijft voornamelijk young adult, maar dan met een vleugje drama. Daarnaast heeft ze ook een feelgood roman op haar naam staan. In het boek dat ik je ga tippen ga je een fictieve city-trip naar Parijs maken. Toen ik dit boek zelf las, waande ik me samen met de hoofdpersonage samen een dag in Parijs. Zo lekker beeldend was deze dag in Parijs.

Beste Lore, mijn tipboek aan jou is Haar dag  van Gayle Forman. Heel veel leesplezier. En ik ben ook heel benieuwd wat je van dit boek gaat vinden.

975c4c53a8ebe3d76131f5e85f89c3c0.png

Volgende maand lezen jullie wat Lore van mijn tip vond. Hebben jullie Haar dag al gelezen?




7556b8f93a8971a48285339e4f01b7b1.png

 



Reacties op: Boekentip-estafette: Nathalie tipt Lore

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Gayle Forman

Gayle Forman

Gayle Forman, voormalig journalist en wereldreiziger, schreef verschillende boek...