Meer dan 5,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddy: Waarom 'Uitzonderlijk' een echte Colleen Hoover is!

op 03 november 2018 door

Hallo op deze eerste zaterdag in november! Net zoals altijd staat er weer een nieuwe buddy read voor je klaar en deze week lazen Renate en Marleen het nieuwste boek van Colleen Hoover, Uitzonderlijk. En om dit bijzondere boek nog wat beter in het (koude) zonnetje te zetten hebben ze een net wat andere buddy voor je geschreven! Happy reading! 

- Door: Renate & Marleen - 

282f61af535b779f376e871e5986e34d.jpg

Hier gaat Uitzonderlijk over: 

'Ik heb een hoop mensen ontmoet in mijn leven, Merit. Maar jij bent misschien wel de raarste van allemaal.' Merit, de hoofdpersoon in 'Uitzonderlijk' van Colleen Hoover, is inderdaad een opmerkelijk type. Ze woont met haar familie in het souterrain van een kerk en verzamelt trofeeën die zij nooit heeft gewonnen. Maar als ze een jongen ontmoet die haar anders naar zichzelf en haar familie laat kijken, beseft ze dat ze niet meer zo kan doorgaan. 'Uitzonderlijk' gaat over de leugens die een familie bijeenhouden en de kracht van liefde en waarheid. 

Renate heeft voor het eerst kennis gemaakt met deze auteur bij de Hot or Not van Nooit meer. Een boek dat ze fantastisch vond en dat gelijk smaakte naar meer. Marleen daarentegen heeft alle vertaalde boeken van deze auteur gelezen en is een absolute fan. Hoe ervaarden de dames het nieuwste boek van 'CoHo' en wat vinden ze ervan? 

282f61af535b779f376e871e5986e34d.jpg

In het begin lijkt het een heel apart boek en voelt het eigenlijk helemaal niet alsof je een Colleen Hoover aan het lezen bent. Ja, de schrijfstijl is fijn, maar verder is het boek vooral apart en bizar. Toch is het (volgens Marleen) een echte Hoover en wij laten je aan de hand van haar vorige (Nederlandse) titels zien waarom! 

Nooit meer 

Een aantal van ons waren al erg enthousiast over Nooit meer, een boek dat opeens met een klap op het einde binnenkomt. Juist dat het hele verhaal klein en redelijk simpel is wordt je extra gegrepen door het heftige en emotionele einde. 

In Uitzonderlijk doet Colleen eigenlijk hetzelfde. Het verhaal is simpel, een beetje raar, maar vermakelijk, maar komt uiteindelijk drie dubbel zo hard binnen. Met dit nieuwste boek heeft ze dat wederom geflikt en laat je als lezer met tranen en een heel rauw gevoel achter. 

Sterrenhemel

In Sterrenhemel (en ook in Sterrenregen, het boek geschreven vanuit het mannelijk perspectief) hebben beide personages een behoorlijk groot geheim dat ze met zich meedragen. Colleen Hoover kan als geen ander de spanning opbouwen en dan langzaam of juist met een knal het geheim onthullen. in Uitzonderlijk loopt Merit met een geheim rond, maar hebben haar familieleden ook bepaalde dingen die ze absoluut niet met de rest van de wereld willen delen. Beide boeken zijn absolute aanraders als je niet vies bent van wat geheimen in boeken. 

MarleenRenate, heb jij dit boek al gelezen? Ik denk dat jij het verhaal van Sky en Holder ook erg mooi gaat vinden. De geheimen die vooral Holder met zich meedragen zorgen voor een fantastische onderliggende spanning! 
Renate: Nee, Marleen, nog niet gelezen, maar ben er wel heel benieuwd naar, want haar boeken smaken wel naar meer, als jij denkt dat ik hem mooi vind, moet ik dat zeker eens doen!!

Onvoorwaardelijk

In deze prachtige New Adult hangt er een fijne spanning tussen de personages (iets wat Colleen Hoover perfect in de vingers heeft), maar draait het vooral om het heftige verleden van Miles, de mannelijke hoofdpersoon heeft. Ook Sagan in Uitzonderlijk heeft het niet gemakkelijk gehad en langzaam kom je daar achter, heel erg mooi! 

9 november

Een van Colleens populairste boeken mag natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. In 9 november speelt het verhaal zich af verdeeld over 5 jaar en kent de ontluikende liefde tussen de personages behoorlijk wat hobbels. Ook Merit heeft het op dat gebied niet heel erg makkelijk in Uitzonderlijk op het liefdesgebied (zie flaptekst). 

Misschien ooit

Zoek je iets speciaals en iets extra's in het boek? In Misschien ooit zijn er speciale songteksten (die je ook nog eens kunt luisteren) toegevoegd en in Uitzonderlijk staan prachtige tekeningen die door Sagan zijn getekend. Fijn extraatje toch? 

Marleen: Renate, ik denk dat jij dit boek ook absoluut weet te waarderen! 
Renate: Wat speciaal dat je die dan ook nog kunt luisteren, leuke extraatjes zijn dat, de tekeningen van Sagan, waren ook een mooi extraatje, ze waren niet allemaal mijn cup of tea, maar tekenen kon hij zeker.

Oprecht

Als laatste mogen we Oprecht natuurlijk niet vergeten. Zoals je in de flaptekst van Uitzonderlijk kunt lezen verzamelt Merit trofeeën als ze iets moeilijks moet verwerken en daarmee heeft Hoover er een hele leuke twist aangegeven. Dit deed ze ook in Oprecht met de briefjes die mensen konden achterlaten. Tof, en net dat beetje extra!

282f61af535b779f376e871e5986e34d.jpg

Mening Renate:
Uitzonderlijk was mijn tweede Colleen Hoover, al kan ik dankzij onze Helma de titel niet meer normaal zien omdat die toen uit -zonder-lijk zei, nu zie ik het steeds zo als ik naar de cover kijk, maar dat heeft verder natuurlijk helemaal nergens mee te maken.

Met Nooit meer werd ik echt omver geblazen door Colleen Hoover, dat vond ik echt een mooi, maar vooral ook heftig verhaal, wat me liet nadenken over wat ik zelf zou doen.
Doordat dit boek zoveel indruk heeft gemaakt, had ik hele hoge verwachtingen van haar nieuwe boek, maar deze was apart, vreemd, heel anders dan Nooit meer. Wel een mooi verhaal en met ook weer belangrijke thema's. Ze laat je ook hier weer nadenken, maar ze kreeg mij niet helemaal te pakken, waardoor de vreemde verhaallijn eigenlijk overheerst, maar ik moet heel eerlijk zeggen dat dit meer aan mij ligt dan aan het boek. Misschien dat het boek qua thema iets te dichtbij kwam, waardoor ik er wat meer moeite voor moest doen om het echt binnen te laten komen. Ik weet eigenlijk niet zo goed hoe ik dat moet uitleggen, maar ik denk dat het boek mij daardoor niet greep. Maar ondanks dat ben ik wel benieuwd naar de andere verhalen van Colleen Hoover waar ik al veel positieve verhalen over heb gehoord.
Lees hier de recensie van Renate.

Mening Marleen: 
Uitzonderlijk was echt uitzonderlijk bijzonder. In het begin vond ik het allemaal een beetje raar en bizar, maar uiteindelijk merk je echt dat het een absolute CoHo is en wauw, she did it again! Het einde blies mij van mijn sokken, liet me achter als een enorm wrak, maar wist me tegelijkertijd ook zo gelukkig te maken. Ik vind het ontzettend knap hoe een persoon een aantal woorden zo weet samen te brengen met dat resultaat. Tot nu toe is Colleen Hoover denk ik de enige auteur die dat echt als beste kan doen. Ik had nooit verwacht dat Uitzonderlijk dit allemaal bij mij teweeg zou brengen en had van te voren al helemaal nooit gedacht dat dit boek een van mijn favorieten zou zijn van Hoover. Het is ijzersterk, emotioneel en bizar, maar ab-so-luut een Colleen Hoover, misschien wel een van de beste.
Lees hier de recensie van Marleen

282f61af535b779f376e871e5986e34d.jpg

Conclusie:

Yes, wij kunnen je de nieuwste Colleen Hoover absoluut aanraden. Uitzonderlijk is mooi en heftig, maar heeft ook zeker een originele twist door de bizarre en aparte personages. Als je fan bent van deze auteur zul je niet teleurgesteld worden! 

Heb jij al eens een boek van Colleen Hoover gelezen? 



Reacties op: Buddy: Waarom 'Uitzonderlijk' een echte Colleen Hoover is!

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Colleen Hoover

Colleen Hoover

Colleen Hoover (1979) is een wereldwijde bestsellerauteur en TikTok-sensatie wie...