Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddy: Vijf redenen waarom 'Baguette met jam voor twee' het perfecte zomerboek is

op 28 juli 2018 door

Aan het begin van deze maand was de complete Feelgood Club aanwezig bij het Best of Romance event bij Boekerij in Amsterdam. Naast gezellig bijkletsen, heel veel boeken kopen en genieten van het heerlijke weer, was er ook een aantal auteurs aanwezig. Een van deze auteurs was Wendy Brokers, auteur van Geluk bij een ongeluk en het is recent verschenen Baguette met jam voor twee. Marieke en Marleen waren erg nieuwsgierig naar haar nieuwste boek en geluk voor hen: zij mochten het samen lezen voor een gezellige buddy! Na een erg gezellig gesprek met Wendy en natuurlijk een handtekening gingen onze FG-dames naar huis om met heel veel zin in het boek te beginnen! 

Door: Marieke & Marleen

999325f75a395f70cbeea2cfeedcb34a.jpg

De afgelopen weken hebben jullie al verschillende versies van buddy’s voor bij zien komen en ook vandaag is het tijd voor een net iets andere buddy dan je gewend bent. Zoals je in de titel al kunt lezen, hebben we vandaag vijf redenen op een rijtje gezet waarom Baguette met jam voor twee het perfecte zomerboek is! Lees je gezellig met ons mee?

Waar gaat Baguette met jam voor twee over? 

Lize de Ruiter heeft na de dood van haar vader zo haar redenen om Nederland tijdelijk te verruilen voor het zonnige Zuid-Frankrijk. Een zomer lang werken op de camping van een vroegere vriend van haar vader lijkt haar een ideale manier om haar problemen even te vergeten en haar leven weer op de rit te krijgen. Mannen zijn voorlopig uit den boze.
Maar de onwaarschijnlijk knappe sportinstructeur van de camping steekt zijn interesse niet onder stoelen of banken, net zo min als de charmante zoon van de campingeigenaar. En als de persoon die ze het hardst probeerde te ontvluchten dan ook nog ineens voor haar neus staat, kan Lize er niet langer onderuit: je kunt de waarheid wel ontkennen en ervoor weglopen, maar die struisvogeltactiek kan je zomaar de liefde van je leven kosten.

1. NATE & LIZE

Als je ervoor kiest om Baguette met jam voor twee te gaan lezen, dan kan je er niet omheen: Lize en Nate, de hoofdrolspelers in dit zomerse verhaal. Lize is ergens voor op de vlucht, maar waarvoor? En Nate lijkt het snoepje van de week voor de gasten op de camping, maar die is zoveel meer. Het knettert en spettert (Nate is regelmatig nat terug te vinden in het boek inclusief zijn jummie eightpack). Leuke personages met inhoud, dat is gelijk de eerste reden om zo snel mogelijk in dit boek te duiken! 

2. HEERLIJKE SFEER IN FRANKRIJK

Vive la France! Frankrijk, wie is er niet geweest? Denk je aan Frankrijk, dan denk je aan zon, zee, camping, croissants en ja, baguettes met jam. Wendy Brokers weet de sfeer van Frankrijk zo over te brengen, dat je als lezer op de camping bent bij Lize en Nate en de anderen. Je ziet voor je hoe de watersporters zich vermaken, je ziet jezelf in de receptie staan, te wachten tot je aan de beurt bent en je zit aan tafel bij de familie als ze met elkaar eten. Ga je niet op vakantie? Geen nood, neem een baguette, smeer die van begin tot einde vol met jam, zoek een lekkere Franse chanson op Spotify, gooi je voetjes in het babybadje en lees het boek van Wendy Brokers, zeker weten dat je kan genieten van de Franse sfeer, gewoon in je achtertuin of op je balkon! De rien! 

3. HEUL ERG WEINIG KLEDING ;) 

Haha, kleding is zooo 2017 en enorm overschat! Bikini of nog een beetje minder, Wendy strooit er lekker mee in het rond, natuurlijk wel binnen de enorme caravan (en met enorme bedoel ik enorm kleine caravan) van Lize. Hilarisch hoe zij zich moet redden in dat mini ding! En dan die grote Nate er ook nog bij (met zijn eerdergenoemde Eightpack). Hilariteit gegarandeerd! 

4. BON APPETIT MET FRANSE BAGUETTES 

Het verhaal is misschien een beetje te vergelijken met een lekker luchtig stokbrood, maar het verhaal is niet alleen maar luchtig. Het verhaal is juist vol van spanning en zelfs een beetje drama. De spanning tussen Lize en Nate is voelbaar, het wordt ze ook niet makkelijk gemaakt om samen te zijn.
Weet je dat wij enorme trek kregen in baguettes tijdens het lezen? Gelukkig was Marleen tijdens het lezen zelf in Frankrijk en Marieke kocht er dan ook maar een bij de supermarché om de hoek, niet half zo lekker als de baguettes die je in Frankrijk koopt. Ze combineerde dat met een lekker stuk brie en een glaasje rode wijn... Het water loopt je toch gelijk in de mond? 

5. GEWOON EEN LEKKER VERHAAL

En de vijfde reden om Baguette met jam voor twee te gaan lezen (als zomerboek), is dat het gewoon een lekker verhaal heeft. De personages gaan leven, de omgeving is geweldig en Lize en Nate blijken ook inhoud te hebben (en een verleden en een eightpack (hadden we die al genoemd? :)). Het is goed uitgewerkt en het leest heerlijk. Specifiek een zomerverhaal? Ja eigenlijk wel door de zomerse setting, maar laat je daardoor niet weerhouden om het boek te pakken in december met drie meter sneeuw en een verkoudheid, want dit boek helpt je om weer warm en vrolijk te worden.

999325f75a395f70cbeea2cfeedcb34a.jpg

Je leest het al, Baguette met jam voor twee is een absolute must read voor deze zomer volgens Marieke en Marleen. Misschien moet je met deze temperaturen niet naar de winkel rennen, maar wel snel de webwinkel van je plaatselijke boekwinkel erbij pakken! 

De recensies van Marieke en Marleen lees je hier en hier

069acaa25779d9594f883bab60c490a6.jpg



Reacties op: Buddy: Vijf redenen waarom 'Baguette met jam voor twee' het perfecte zomerboek is

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Wendy Brokers

Wendy Brokers

Moeder van vijf, auteur en verpleegkundige Neonatologie Geboortezorg (lange tijd...