Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddyread: Verleid me

op 30 oktober 2021 door

In het kader van de Hollandse maand lazen Sanne en Lizzie een New Adult van de Vlaamse schrijfster Stefanie Van Mol. Een genre die beide dames zeker kunnen smaken en het ideale moment om er een buddy van te maken. Ze kozen voor het boek Verleid me, het eerste deel in de serie FC Livius, waar voetbal een hoofdrol in speelt. 

-Door Lizzie en Sanne-

Over Verleid me

Amélie Jonker is aan het werk in het ziekenhuis als ze wordt opgeroepen op de Spoedeisende Hulp voor een topsporter met een flinke blessure. Oliver Prins, aanvoerder en topvoetballer bij voetbalclub FC Livius ’85, raakte geblesseerd tijdens een voetbalwedstrijd. Als Amélie hem komt onderzoeken is hij onder invloed van een zware verdoving en doet hij haar een oneerbaar voorstel.

Ondanks dat nogal gênante voorval is Oliver wel gecharmeerd van de knappe, blonde dokter. Dus als hij terug op controle moet, is hij vastbesloten om haar mee uit te vragen op date. Als ze weigert, weet hij wat hem te wachten staat. Hij zal alles uit de kast moeten trekken om Amélie te verleiden.

Waarom wilde je dit boek lezen? 

Lizzie: Stefanie Van Mol staat al een tijdje op mijn verlanglijstje om te lezen. Al haar boeken spreken mij wel aan, toen Sanne het boek voorstelde voor een buddy was ik meteen in. 

Sanne: Het boek stond al even op mijn wensenlijstje om gelezen te worden, maar nog langer stond de wens op stapel iets van Stefanie van Mol te lezen. Want voor zover ik het me kan herinneren, heb ik nog niet eerder een boek van deze Vlaamse schrijfster gelezen en dat terwijlik zo van dit genre hou. Mijn guilty pleasure, zeg maar.

Wat vind je van het verhaal? 

Lizzie: Het is een straight to the point verhaal zonder al te veel details en omwegen, je voelt waar het boek naar toe gaat en er wordt ook onmiddellijk naar toe gewerkt. In dit genre zijn we gewoon dat er wel nog eens een hobbel op de weg komt, hier was dat niet het geval. 

Sanne: Via KoboPlus begin ik in het luisterboek. Ik zie al gelijk dat het een relatief kort verhaal is. Wat me als eerste in positieve zin opvalt, is dat in dit boek voetbal centraal staat. Niet dat ik nou een voetballiefhebber ben, in tegendeel, maar veel NA's gaan vaak over ijshockeyers. Ook de boeken van Nederlandse bodem. Voetbal past dat betreft veel meer in onze Hollandse cultuur. Verder ben ik het met Lizzie eens dat het boek weinig onvoorspelbaar is en lekker recht op zijn doel afgaat. Met weinig getouwtrek, achter elkaar aan gehobbel of tegenslagen komt het boek tot een einde.

Stoorde het jou heel erg dat het verhaal straight to the point was? 

Lizzie: Ooo deze vind ik een moeilijke het was verfrissend om te lezen dat het gewoon ging zonder er doekjes om te winden, maar aan de andere kant had ik toch een bepaald obstakel verwacht om het verhaal wat spectaculairder te maken. 

Sanne: Of het me stoorde? Neuh, niet echt. Dit soort boeken zijn prima tussendoor en eigenlijk vind ik het ook wel lekker dat verhalen eens minder ingewikkeld zijn. Het verhaal nam me heerlijk mee zonder dat er van mij werd verwacht dat ik constant scherp en gefocust was. Een boek dat ik op dit moment wel kon gebruiken.

Wat vond je van de seksscènes? 

Lizzie: Ik vond ze persoonlijk nogal braaf. Het eerste boek dat ik ooit in het genre las was Vijftig tinten grijs en van mij mag het in het genre toch wat meer zijn dan vanilleseks. Het mag mind blowing zijn, ik vind dat zalig om te lezen, ik noem dat vrouwenporno. Lekker je fantasie laten werken tijdens het lezen van pikantere scènes, hier vond ik het naar mijn smaak wat te braaf. 

Sanne: Braaf was het inderdaad, gewoon fijn en ook in dit opzicht niet al te spannend en ingewikkeld. Wel vond ik het leuk en moest ik grinniken om Amelie die in eerste instantie seks saai en geordend vindt. Dat was weer eens een andere kijk op het geheel.

Smaakt dit boek naar meer? 

Lizzie: Ik ben wel benieuwd naar het tweede deel in de serie. Het voorproefje smaakte naar meer. Dus ik ga zeker het tweede deel nog lezen.

Sanne: Ja. Ondanks dat ik niet omver ben geblazen vond ik het een heerlijk boek zonder gedoe. Soms heb je dit soort boeken gewoon nodig. Daarnaast hebben we nu al wat meegekregen van Zita en Mauro en ik ben wel benieuwd naar hun verhaal. 

Conclusie

Lizzie: Ik geef het boek 3 sterren omdat het mij een paar heerlijke ontspannende lees uurtjes heeft bezorgd. Dit soort boeken vind ik het helemaal om mijn hoofd na een drukke werkdag leeg te maken. Hoef je niet veel bij na te denken, gewoon genieten van de liefdesperikelen van de personages. 

Sanne: Ook ik geef het boek 3 sterren. Het was gewoon een prima boek. Ik kan er verder niet al te ingewikkeld over doen, zo is het boek ook niet. 

Heb jij Verleid me gelezen? Wat vond jij ervan?



Reacties op: Buddyread: Verleid me

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Stefanie van Mol

Stefanie van Mol

Ik lees en schrijf graag boeken.