Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De week van.... Marieke

op 17 oktober 2021 door

Het is weer zondag en vandaag neemt Marieke je mee met haar belevenissen van de afgelopen week.

327eeebbd362db85aa0ef51d508c2d5d.jpg

Zondag 10 oktober

Mijn zondag begon veel te vroeg en dat kwam door de kat. Normaal slaapt hij beneden en zit de deur naar boven dicht. Voorheen zat er een kattenluikje in, maar met een nieuwe deur was dat voorbij. Maar meneertje heeft een nieuwe slaapplek, en dat is een rode wasmand op de badkamer. Daar lag hij gisteravond ook en zo kon hij ons rond drie uur even ‘gezellig’ een bezoekje brengen. Knorren, liggen en vooral over de kussens lopen. Mijn man heeft hem naar beneden gebracht en zo konden we nog even verder slapen.

Dochter moest vroeg werken, man moest vroeg sporten en ik was gewoon vroeg wakker. De zon ging schijnen, dus eerst maar een wandeling gemaakt. Ik luister naar Alle tijd van Ronald Giphart en dat bevalt prima. Hij leest het ook zelf voor. Nog twee hoofdstukken en dan is het alweer uit.

Rest van de dag voer ik niet veel uit. Ik lees weer in verschillende boeken, waarbij de ene me meer bevalt dan de andere. Zo is Verloren in de jungle (true crime) indrukwekkend, maar erger ik me behoorlijk aan de schrijfwijze van een proefleesboek. Ondertussen zijn er weer andere boeken binnengekomen waar ik meer zin in heb. Ik blijf dus maar toevoegen en afwisselen.

Maandag 11 oktober

Na een hele nacht zonder onderbrekingen word ik vroeg wakker. Het is tijd voor een uurtje met knuffelkat en een kopje thee. Pas wanneer de kat van mijn schoot vertrekt kan mijn dag beginnen. Ik heb wat werk te doen op de computer, waaronder het geven van een boekentip op Hebban en het afmaken en plaatsen van mijn tweewekelijse blog op Er was eens. Ook al hou ik dat zo goed mogelijk bij gedurende de twee weken, het is op het laatst toch nog behoorlijk bewerkelijk.

Ik ben in veel boeken tegelijk bezig. Dat doe ik altijd, maar deze keer zijn het er wel erg veel. Ik zal blij zijn als er een paar uitgelezen zijn, dan is er weer wat meer overzicht. Tijdens mijn uitje naar AH gaat het luisterboek van Giphart uit. De zes vrienden zijn ook mijn vrienden geworden en ik zal ze missen. En erger nog, ik moet weer op zoek naar een nieuw luisterboek.

Weer thuis nestel ik me aan de eettafel met een stapel boeken en de IPad. Zo kan ik wat rondsurfen op internet en dat afwisselen met lezen. De zon schijnt op mijn rug en dat is aangenaam zitten. Ik heb een proefdruk binnen van Het hart van Weshley castle van Marina Folkers, een stapel losse vellen die ik veiligheidshalve maar aan de eettafel lees. Het begint goed. 
Ineens valt er ook een kwartje. Zigeuners worden in Engeland Gypsy's genoemd. Nu ik voor de tweede keer een boek lees waar zigeuners Egyptenaren worden genoemd, zie ik ineens GYP in beide woorden terug.... Is me nooit eerder opgevallen.

Tijdens het koken start ik een nieuw luisterboek op Lenoir van Bas Haan, voorgelezen door Frans van Deursen. Begin is goed. En de avond is er weer een van languit op de bank, voorzien van een hoop leesvoer.

Dinsdag 12 oktober

Weer goed geslapen. Kat Teigje is blij om te weer te zien en kruipt na het eten van brokjes weer gezellig op schoot. Ik scroll wat rond op internet en lees de laatste hoofdstukken van Elfduizend meter lief uit. Een mooie roman van Jasmin Schreiber over rouw en dood, met een lach en een traan.

Ik heb een slome dag en hang wat rond en lees veel. Voor de weekblog is er weinig aan. Wel ga ik nog een stuk wandelen. Het is mooi weer en het luisterboek Lenoir is best leuk zo onderweg.

Verder lees ik Verloren in de jungle uit. Wat een verhaal over Lisanne en Kris die in Panama in de jungle verdwalen en overlijden. De schrijvers hebben alle onderzoeken uitgeplozen en alle complottheorien onder de loep genomen. Indrukwekkend en hartverscheurend.

In de avond lees ik mijn eerste kerstboek van dit jaar uit. Flora's travelling christmas shop van Rebecca Raisin, gelezen vie Netgalley en het is echt leuk en grappig. Met dat boek bereik ik op Hebban een mijlpaal. Volgens mijn gelezen lijst tik ik hiermee boek nummer 2.000 aan. Niet slecht he?

Woensdag 13 oktober

Het is nog donker als ik opsta. Ik moet daar altijd erg aan wennen. Kat Teig heeft nergens last van en is blij me weer te zien. Alleen zoon moet naar college en vertrekt vroeg, verder is het nog lang stil in huis.

Sinds een paar weken doe ik aan yoga. Easy yoga wel te verstaan. Inspannend (conditie is waardeloos) en ontspannend (ruimte maken om te ademen, ik had dat veel eerder moeten doen). Tot nu toe was het steeds op maandagmiddag, door een roosterwijziging nu op woensdagochtend. Ik voel de energie, maar thuis is het op. Daarbij zit ik tegen de tweede afspraak van vandaag aan te hikken. Ik heb een time-slot tussen 15:00 en 15:15 uur voor een griepprik! Sinds ik in de medische molen zit, mag ik tussen de rollators en grijze pruikjes aansluiten in de rij voor de praktijk. Het is erin, prik erin en er weer uit... tuut tuut dat is snel. Ik combineer het maar met een uitje naar de Action en de Read Shop. Bij die laatste neem ik Eindeloos dichtbij mee van Jenny Colgan. Het was nog lastig kiezen, want ook deel 4 van de 'Mure'-serie lag op tafel. Die haal ik binnenkort nog wel.

Van lezen komt niet heel veel. Toch gaat Het torentje van Adelheid uit en lees ik in andere boeken toch weer wat bladzijdes weg. Er komen met de post ook twee boeken binnen. Bloemen van steen krijg ik voor de tweede keer. Het eerste exempaar is nooit aangekomen, het tweede werd netjes bezorgd en nu heb ik een derde levering binnen. Ergens is iets niet goed gegaan.
En mazzelkont (soms tref ik het), ook Nevenschade is binnen, een speciaal vooruitleesexemplaar naar aanleiding van een email actie. Ik ben er heel blij mee en kan niet wachten om erin te beginnen.

Donderdag 14 oktober

En net als voorgaande dagen vroeg op, kat op schoot, thee erbij en daarna wat op de computer doen. Ik heb geen plannen vandaag en dat maakt het een saaie dag. Ik rommel wat in huis, app met mijn ouders. En ik lees weer wat in mijn boeken. 
Ik pak wel het diamond painting weer even op. Bij de Wibra had ik een paar setjes gekocht, onder andere een met een papegaaiduiker. Ik noem hem Neil, net als de vogel uit de boeken van Jenny Colgan. Heel handig ben ik niet en voor ik het weet liggen alle kleurtjes door elkaar heen. Ben ik mooi even zoet met sorteren, daarna heb ik geen zin meer om verder te gaan. Komt later wel weer.

Verder worstel ik wat met de boeken die ik open heb. Ik heb me een beetje in de nesten gewerkt door in teveel tegelijk bezig te zijn. En er komen ook nog weer nieuwe ebooks binnen voor Fabulous Feelgood. Ik lees dus veel, maar nog niks gaat uit.

Vrijdag 15 oktober

Halverwege de maand alweer. Mijn dag begint als alle andere, alleen is er een hoop leven in huis op de vroege ochtend, want iedereen moet ergens zijn. Ik blijf nog even binnen omdat het regent. Gelukkig hoef ik me niet te vervelen met de boeken die ik open heb. Bovendien moeten er weer eens wat wassen worden gedraaid, dus wordt het een wasdag.

In de middag ga ik wandelen, de zon schijnt dus is binnenblijven geen optie. Het is weer een bezoekje aan de supermarkt, maar die afstand is precies goed. Lenoir loopt met me mee (luisterboek) en dat maakt het wandelen extra gezellig. Op de site van AH heb ik een recept uitgekozen met linzen, spinazie en tomaat en ik haal wat ik nodig hebt. Het is niet moeilijk om klaar te maken, maar het smaakt erg lekker als ik het aan het einde van de dag op tafel zet. 

In de avond kijken we naar een guilty pleausure: de Masked singer. Lekker amusement voor de vrijdagavond.

Zaterdag 16 oktober

Ik ben eens niet zo heel vroeg wakker vandaag. Dat is dan toch wel weer het voordeel van later licht op de ochtend. Teig zit buiten te wachten tot hij naar binnen kan en neemt het ervan bij me op schoot. Eenmaal uitgeknuffeld verhuis ik naar boven. Er zijn wat dingen die ik moet doen op de computer.

Ik lees een stuk in Bloemen van steen, een boek dat ik in het begin zeer indrukwekkend vond, maar wel zwaar om te lezen. Nu ik over de helft ben is het meer afwisselend, nog steeds pittig, maar ik ben meer geboeid.

Voor het avondeten zoek ik weer een recept op AH.nl. Gnocchi met spekjes, tomaten, ruccola en parmezaanse kaas wordt het. Ik wandel weer naar de supermarkt, maar heb eigenlijk teveel boodschappen en ga met een zware rugzak weer naar huis. Het is een makkelijk recept, maar de gnocchi blijven wat taai. Ik heb ze liever wat knapperig. Volgende keer niet alles bij elkaar gooien, maar dat pas op het einde doen. Wel is het heel lekker. Qua hoeveelheid is het aan de krappe kant voor vier personen. En helaas is de wok die ik heb gebruikt helemaal aangekoekt. De hapjespan van de linzen schotel ook al. Ik heb wat te boenen...

Mijn avond is kort. Ik lees en ga vroeg naar bed. Daar lees ik nog een tijdje in Sophia's wens, maar de slaap wint al snel.

327eeebbd362db85aa0ef51d508c2d5d.jpg

Mijn feelgoodmoment deze week: De knuffelochtenden met mijn kat.

Mijn minder leuke moment deze week: Alle kleuren van diamond painting door elkaar heen...

Wat is jouw feelgoodmoment van deze week?



Reacties op: De week van.... Marieke

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Ronald Giphart

Ronald Giphart

Ronald Giphart (1965) studeerde Nederlands en debuteerde in 1992 met zijn roman ...