Estafettetip: AeneA tipt Amarins
Vorige maand gaf Helma met haar tip Alles op het spel van Tamara Haagmans het estafettestokje door aan AeneA. Vandaag kunnen jullie lezen wat ze van Helma's tip vond. Kon ze het boek waarderen of lag het misschien toch een beetje buiten haar comfort zone? En welke tip heeft zij voor veellezer Amarins in petto?
Over Alles op het spel
Als Lily zich na een lange en zware periode van ziekte eindelijk weer goed voelt, zet ze alles op het spel om haar droom na te jagen en danseres te worden. En het lukt! Ze mag dansen in een videoclip. Haar ouders hebben hun bedenkingen, maar Lily laat zich niet uit het veld slaan. Al snel maakt ze kennis met Jim, de maker van de videoclip.
Hoewel Lily hem eerst een arrogante kwal vindt, ontstaat er al gauw een zinderende aantrekkingskracht tussen de twee. Maar Lily heeft een naar voorgevoel; ze voelt zich steeds zieker en de angst dat het weer helemaal mis is met haar gezondheid groeit. Wat als ze niet alleen moet stoppen met dansen, maar ook Jim in de steek moet laten? Durft Lily haar hart te volgen?
Hoe was de tip?
Iets later dan gepland, maar daar was ie dan: de tip van Helma. Het klopt, dat ik graag boeken lees met inhoud; kortom een beetje ontspanning met een vleugje diepgang. En het klopt ook, dat ik van Tamara Haagmans nog nooit iets heb gelezen. Eerlijk gezegd, hoopte ik op een tip voor een mooi boek uit de top 1000, maar het werd dus Alles op het spel. Meteen in mijn eigen e-bib gedoken, en zie… daar stond een boek van Tamara, maar een andere titel. Dat werd doorklikken naar KoboPus en inderdaad, de titel stond er tussen.
Het verhaal is van deze tijd (2020): Zij … een danseres, Hij … een programmeur van een computerspel. Ze komen elkaar onder dusdanige omstandigheden tegen, dat ze elkaars bloed wel kunnen drinken. Het lijkt op een Bouquet-romannetje en je hoort in de verte al de weddingbells luiden. Dan neemt het verhaal een dramatische wending en ik kreeg diep medelijden met de hoofdpersoon – er was niemand die haar vroeg: Wat wil Jij? En zij, niet anders gewend dan te doen wat anderen van haar verwachten, deed ook wat er van haar verwacht werd. Arme ziel…
Ik ben een lezer die bij de keuze van een verhaal afgaat op mijn gevoel van dat moment. Het gevaar van een tip in dat geval is, dat je qua gevoelswereld niet toe bent aan een verhaal, terwijl het er - op een ander moment – misschien ingaat als gesmolten boter. Wel… het was een verhaal op een verkeerd moment. Zoals gezegd: het stuitte mij tegen de borst dat er op de hoofdpersoon zoveel druk werd gelegd, dat ze haar op geen enkele wijze de ruimte gaven om voor haar eigen keuze te gaan. In de oudejaarsconference van Guido Weijers kwam de uitspraak:"Maak van jouw verwachtingen niet mijn verplichting". En hoewel ik het om me heen zo vaak in real life zie gebeuren, was dit ook de insteek van dit verhaal.
Kortom: het verhaal drie sterren, want inderdaad… de kerkklokken luidden aan het einde van deze story.
Er kwam geen tissue aan te pas, maar desondanks – Helma, dank voor de tip. Het bracht me weer eens buiten mijn comfortzone. En er komt een tijd dat ik mogelijk het andere boek van deze auteur uit mijn e-voorraad ga lezen.
Mijn tip voor Amarins
Dan, de tip voor de volgende lezer – in dit geval Amarins.
Tsja, wat moet je voor een leeskanon nog voor tip geven? Eerst maar eens kijken naar wat er zoal gelezen is, en tussen de berg gelezen boeken zie ik één Baantjer [chapeau].
Dan naar de WIL-boeken: 45 pagina’s met veelal licht en luchtig, verleidelijk en sensueel, charmante schurken en ruige mannen, verliefde meisjes en gescheiden vrouwen-titels en dan nu al vijf boeken tegelijk aan het lezen. Moeilijk, moeilijk, moeilijk!
Tsja, ik weet dat Amarins druk is met lezen, met Hebban, met andere zaken, dus zal ik niet kiezen voor een super-dikke pil, dan zien we haar de rest van dit jaar niet meer terug.
Een 'niemendalletje' kan ik je niet aanraden, Amarins, want die flutromannetjes lees ik zelf weer niet. Ik moet dus schipperen, maar ben er uit. Ik ga je vier weken op reis sturen, dus pak je koffers maar en je vliegt naar Australië. Zoals jullie misschien weten, hou ik van die onbekende pareltjes en dit is er een van. Amper gelezen, geen recensies, maar een super-mooi verhaal.
Mijn keus is gevallen op het boek Storm over Jacaranda van Tamara McKinley.
Over Storm over Jacaranda
De wijngaarden van Jacaranda behoorden eens tot de machtigste van Australië. Maar nu Joseph Witney - het tirannieke hoofd van de familie - overleden is, komt het bedrijf in de problemen. Om haar kleindochter Sophie ervan te overtuigen dat de wijngaarden onder geen beding verkocht mogen worden, neemt Cordelia, Josephs weduwe, haar mee naar de Hunter-vallei, de plek waar het allemaal begon. Daar vertelt Cordelia het verhaal van Rose, een jong meisje dat halverwege de negentiende eeuw wegvluchtte uit Engeland om een nieuw bestaan op te bouwen in het wilde, onbekende Australië...
Storm over Jacaranda is het adembenemende verhaal over meerdere generaties van een bijzondere familie. Een geschiedenis die begint in het Britse Sussex in 1830 en eindigt in het hedendaagse Australië, en dit alles bedekt met een vleugje heerlijke wijn.
Hebben jullie de tip die AeneA aan Amarins geeft al gelezen? Of zetten jullie deze tip op jullie wil ik lezen lijst? We zijn benieuwd!
Wil je ook meedoen?
Wij zijn altijd op zoek naar lezers die mee willen doen. Ook als je al eerder hebt meegedaan ben je van harte welkom. Stuur dan een email naar fabulous.feelgood@gmail.com. Wij maken dan een schema en laten weten wanneer je aan de beurt bent.
Wat verwachten we van je?
Allereerst krijg je een feelgood tip. Je gaat op zoek naar het boek (boekenkast, online, bibliotheek) en leest binnen een maand het boek. Dan schrijf je een kort stukje over de tip, wat je ervan vond toen je die ontving, hoe het lezen is bevallen en een eindconclusie over het boek en dat mail je weer naar ons.
Van ons krijg je een nieuwe naam van een andere feelgood lezer. Op Hebban kan je zien wat zij/hij al heeft gelezen en wat de favorieten zijn. Dan kies je een feelgood roman waarvan je denkt dat die lezer het mooi of interessant vindt. En ook die titel, met de reden waarom je het hebt gekozen zet je op de mail en wij maken er weer een mooie blog van! Supertof toch?