Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Estafettetip: Cisca tipt Marieke

op 15 juni 2023 door

Op 24 mei gaf Mandy met haar tip Zonder mij van Dani Atkins het estafettestokje door aan Cisca. Vandaag kunnen jullie lezen wat ze van deze tip vond. Heeft ze genoten van deze meeslepende feelgoodroman? En welke tip heeft zij voor veellezer Marieke in petto?

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg


Over Zonder mij

Maddie heeft alles wat ze zich kan wensen: een heerlijk leven, een goede relatie, ze is net zwanger en gaat trouwen. Maar dan is door een noodlottig ongeluk opeens alles anders. Zes jaar later ontwaakt Maddie uit een coma. Langzaamaan wil ze voorzichtig haar leven weer oppakken, maar hoe doe je dat als voor jou alles in een oogwenk veranderd is terwijl voor iedereen die je kent het leven zes jaar lang is doorgegaan?

Hoe was de tip?

Mandy, als eerste wil ik je echt 1000× danken voor jou tip! Een boek dat al een hele poos op mijn leesplankje stond te wachten en zonder de tip was het daar misschien ook nog wel een hele poos blijven staan. En ontzettend leuk dat ik weer mee mocht doen met de lezersestafette!

Op het moment dat de tip kwam hoefde ik nog maar een klein stukje te lezen in het boek dat ik op dat moment las. Daarna ben ik meteen begonnen met lezen in Zonder mij. Dani Atkins is een auteur waar ik al regelmatig goede verhalen over las op Hebban en op instagram, maar nog steeds las ik zelf niets van haar. Voor mij was het dan ook de vraag of het boek al mijn verwachtingen waar zou maken.

Al vrij snel in het verhaal kon ik de tranen, waar ik voor gewaarschuwd was, niet meer bedwingen. Een verhaal met zoveel rauwe emoties, ongekend veel verdriet, maar ook een flinke berg aan doorzettingsvermogen en mega sterke vrouwen. Ik ben onder de indruk van de gedetailleerde schrijfwijze van Atkins. Haar vlotte schrijfstijl en de krachtige personages zorgen dat je wilt blijven lezen. Vanaf het moment dat je vanuit zowel Maddie als Chloë gaat lezen komt het bizarre van de situatie steeds verder naar voren. Twee vrouwen waarvan de een het gevoel heeft dat de ander haar leven leidt, en de ander bang is haar leventje te verliezen. Atkins geeft je voldoende stof tot nadenken in dit verhaal en je begint je dan ook steeds meer in te leven in de personages. Ik wilde soms wel even iemand flink door elkaar schudden, en niet alleen de dames. Ryan ontkwam daar ook niet aan. Als je dan bijna aan het einde bent en denkt te weten hoe het zal aflopen, krijgt het verhaal opeens een compleet andere wending die niet voorzien was.

Voor mij echt een fantastisch boek en zeker 5***** waard!

Mijn tip voor Marieke

Dan mijn tip voor Marieke. Poeh wat doen jullie me aan?!

Marieke, toen ik op jouw profiel begon te snuffelen dacht ik... Hoe dan? Ongeveer 2.500 gelezen boeken, ruim 600 boeken op je 'WIL'-plankje en 21 boeken tegelijk op je 'Aan het lezen'-plankje! Toen eerst maar eens teruggekeken in mijn eigen lijstje van gelezen boeken van dit jaar. Welke boeken gaf ik 5 sterren? Heeft Marieke die al gelezen? Gauw je lijst op alfabet sorteren, dat maakte het zoeken makkelijker, haha.

Ik wil jou graag een serie tippen waarvan dit najaar het derde en laatste deel gaat uitkomen. Het eerste deel van de serie heet Het bloemeneiland en is geschreven door Tabea Bach. Het tweede deel De vrouwen van het bloemeneiland las ik vorige maand en gaf ik de volle  5*****. Ik ben heel benieuwd wat je hiervan zult vinden.

Over Het Bloemeneiland

Sylvia heeft een druk leven en een schijnbaar perfect huwelijk, maar toch knaagt er iets. Wanneer ze een bloemeneiland aan de Franse kust erft, is ze blij met de afleiding. Maar wanneer ze het eiland bezoekt, hoort ze dat haar man het achter haar rug om al te koop heeft gezet. In de bloemenkwekerij moet dan ook niemand iets hebben van de nieuwe erfgename, en Sylvia verbergt haar identiteit. Ze wordt al snel verliefd op het eiland. Maar als ze ook gevoelens krijgt voor Maël, die als bloemenkweker op het eiland werkt, wordt het pas echt ingewikkeld...

Hebben jullie de tip die Cisca aan Marieke geeft al gelezen? Of zetten jullie deze tip op jullie wil ik lezen lijst? We zijn benieuwd!



Reacties op: Estafettetip: Cisca tipt Marieke

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Dani Atkins

Dani Atkins

Dani Atkins is geboren en getogen in Londen. De vele uren die ze in de Londense ...

Tabea Bach

Tabea Bach

Tabea Bach speelde in opera's voor ze zich volledig aan het schrijven wijdde. Ze...