Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Estafettetip: Ideke tipt Renate

op 27 juli 2023 door

Het is weer tijd voor de Fabulous Feelgood estafettetip! Ideke kreeg de vorige keer een tip van Marieke en vertelt vandaag hoe die tip haar is bevallen. En natuurlijk geeft zij op haar beurt weer het estafettestokje door als ze tip geeft aan Renate.

- door Helma -

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

De tip van Marieke voor Ideke

Toen Marieke Ideke haar tip gaf schreef ze: "Het doorspitten van de leesplankjes van Ideke hielp met het maken van een keuze. Op haar 'wil ik lezen'-plankje zag ik Liefde op de Savanne staan van Anne Jacobs en dat leek mijn tip te worden. Alleen kan ik er niets over zeggen, want ik heb het zelf nog niet gelezen. Ik kwam daarna een andere titel tegen: De vrouwen van Bletchley park van Kate Quinn. En omdat bij de favorieten op Ideke haar plankje meerdere boeken staan die tijdens de oorlog spelen, is dat mijn tip geworden.

Het is een prachtig boek, spannend en toch feelgood. Quinn kan meeslepend en boeiend schrijven en verwerkt veel ware geschiedenis in haar verhaal. Ik was vanaf het begin geboeid en het verhaal heeft me niet los gelaten tot het einde. Ik vermoed, Ideke, dat dit boek jou ook enorm zal aanspreken en ik wens je veel leesplezier."

Over De vrouwen van Bletchley Park

Engeland, 1940. Drie heel verschillende vrouwen melden zich bij Bletchley Park, waar de knapste koppen in Groot-Brittannië werken om Duitse militaire codes te breken. Socialite Osla, de Londense Mab en plattelandsmeisje Beth worden de beste vriendinnen – tot een onvergeeflijke ruzie een einde maakt aan hun vriendschap…

Engeland, 1947. Drie vrouwen die ooit elkaars beste vriendinnen waren worden samengebracht door een mysterieuze gecodeerde brief. Osla, Mab en Beth moeten elkaar vergeven en samen nog een laatste code kraken om de verrader te vinden die hun naar het leven staat. Maar elke stap dichter bij het breken van de code brengt het gevaar dichterbij...

Hoe was de tip?

Gelukkig zat dit boek afgelopen juni in de selectie bij Bookchoice en had ik het dus al in mijn bezit. Het zou binnenkort aan de beurt komen dus de tip was een goede stok achter de deur om het bovenaan mijn digitale TBR-stapel te zetten. Eerst nog het huidige boek uitlezen en het leesfeest kon beginnen. En wat voor een feest. Ik startte deze dikke pil op zaterdag en sloeg het maandagavond dicht. Dat zegt denk ik al genoeg, toch? Wat een pageturner. Van begin tot eind hield het boek me in zijn greep. Een mooie combinatie van historie met de nodige spanning. Tussendoor de diverse codeermachines opgezocht om een beeld te vormen van de werkzaamheden op Bletchley Park. Dit was mijn eerste kennismaking met Kate Quinn en dat is me uitstekend bevallen. Het verhaal past ook helemaal in mijn straatje, dus dat had je goed ingeschat, Marieke. Bedankt voor je tip en ik waardeer het boek met 4****.

Mijn tip voor Renate

Marieke had het al niet makkelijk om een keuze voor mij te maken maar dit geldt ook voor mij voor mijn tip aan Renate. Renate leest heel divers maar ergens heb ik gelezen dat ze ook graag over de oorlog en historische romans leest. Dat maakt de keuze voor mij al iets makkelijker. Ik keek bij mijn eigen favorieten en welke Renate daarvan nog niet gelezen had. Ik kwam al snel uit bij Sant’Anna van Jerrad Hoff. Een boek van eigen bodem, uitgegeven in eigen beheer. Het is te lezen via KoboPlus en de Bibliotheek.

Dit boek is een verborgen parel maar helaas nog te onbekend. Het verdient meer aandacht dan het tot nu toe heeft gekregen. Een historische roman gebaseerd op waargebeurde feiten. Heel veel diepgang en het roept diverse emoties op. Daarnaast bevat het ook de nodige humor zodat de heftige emoties meer genuanceerd worden. De liefde en romantiek spat van de bladzijden. Hartverwarmend mooi, meeslepend en aangrijpend. Ik hoop, Renate, dat jij ook zo intens van dit verhaal gaat genieten als dat ik deed.

Alvast veel leesplezier. Misschien nog een tip: houdt de tissues bij de hand!

Over Sant'Anna

De 61-jarige, zeer succesvolle modeontwerpster Chiara Arrighetti leidt een bestaan waar velen van dromen. Na decennialang te hebben geweigerd om over haar privéleven te praten, besluit ze na de dood van haar ouders een eind te maken aan het stilzwijgen en huurt ze journaliste Francesca in om haar autobiografie te schrijven.

In haar villa aan het Comomeer vertelt Chiara openhartig over haar leven in het naoorlogse Genua, over de eerste successen in het Milaan van de jaren 50, en over de liefde. Terwijl een bijzonder leven aan Francesca voorbijtrekt, onthult Chiara aan de hand van een dagboek ook steeds meer van een geheim dat sinds een augustusdag in 1944, in het door nazi’s bezette Italië, angstvallig verborgen wordt gehouden. Een dag die voor Chiara nooit is geëindigd. Een dag die al een halve eeuw zijn weerslag heeft op de keuzes, de liefde en het geluk in haar leven. Door het gruwelijke dat is gebeurd. En door wat ze toen heeft gedaan.

Gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Hebben jullie de tip die Ideke aan Renate geeft al gelezen? Of zetten jullie deze tip op jullie wil ik lezen lijst? We zijn benieuwd!



Reacties op: Estafettetip: Ideke tipt Renate

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Kate Quinn

Kate Quinn

Kate Quinn studeerde aan de universiteit van Boston. Ze heeft diverse historisch...

Jerrad Hoff

Jerrad Hoff

De passie voor bijzondere verhalen heeft Jerrad al vanaf jonge leeftijd. Boeken ...