Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Estafettetip: Renate tipt Joella

op 20 september 2023 door

Het is weer tijd voor de Fabulous Feelgood estafettetip! Renate kreeg de vorige keer een tip van Ideke en vertelt vandaag hoe die tip haar is bevallen. En natuurlijk geeft zij op haar beurt weer het estafettestokje door als ze een tip geeft aan Joella.

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

De tip van Ideke voor Renate

Ideke schreef het volgende: Dit boek is een verborgen parel maar helaas nog te onbekend. Het verdient meer aandacht dan het tot nu toe heeft gekregen. Een historische roman gebaseerd op waargebeurde feiten. Heel veel diepgang en het roept diverse emoties op. Daarnaast bevat het ook de nodige humor zodat de heftige emoties meer genuanceerd worden. De liefde en romantiek spat van de bladzijden. Hartverwarmend mooi, meeslepend en aangrijpend. Ik hoop, Renate, dat jij ook zo intens van dit verhaal gaat genieten als dat ik deed.

Alvast veel leesplezier. Misschien nog een tip: houdt de tissues bij de hand!

Over Sant 'Anna

De 61-jarige, zeer succesvolle modeontwerpster Chiara Arrighetti leidt een bestaan waar velen van dromen. Na decennialang te hebben geweigerd om over haar privéleven te praten, besluit ze na de dood van haar ouders⁣ een eind te maken aan het stilzwijgen en huurt ze journaliste Francesca in om haar autobiografie te schrijven.⁣

In haar villa aan het Comomeer vertelt Chiara openhartig over haar leven in het naoorlogse Genua, over de eerste successen in het Milaan van de jaren 50, en over de liefde. Terwijl een bijzonder leven aan Francesca voorbijtrekt, onthult Chiara aan de hand van een dagboek ook steeds meer van een geheim dat sinds een augustusdag in 1944, in het door nazi’s bezette Italië, angstvallig verborgen wordt gehouden.⁣

Een dag die voor Chiara nooit is geëindigd. Een dag die al een halve eeuw zijn weerslag heeft op de keuzes, de liefde en het geluk in haar leven. Door het gruwelijke dat is gebeurd. En door wat ze toen heeft gedaan.⁣

Gebaseerd op ware gebeurtenissen.⁣

Hoe was de tip

Het duurde eventjes voor het boek binnen was bij de bieb. Omdat het boek niet in de collectie zat van de bieb waar ik altijd kom, moesten hij uit een ander filiaal komen. Daarom duurde het allemaal wat langer voor ik mijn mening kon geven en het stokje kon doorgeven.

Ik moet eerlijk zeggen dat het boek op basis van de cover mij totaal niet aantrok. Maar wat Ideke over het boek vertelde was wel erg enthousiast en het klonk wel echt als een boek voor mij.

Ik moest er in het begin ook echt even inkomen. Dat lag trouwens meer aan mij dan aan het boek. Maar toen ik eenmaal de gang in het leze had, was het een verhaal dat je gewoon door moest blijven lezen. Ondanks dat het een pil van 500 bladzijden was, las ik het een weekend uit.

Ik kan niet anders zeggen dan dat het een boek is dat je gewoon moet gaan lezen. Het is echt meer dan de moeite waard: een mooi verhaal drie tijdlijnen die heel goed bij elkaar passen. Je leeft heel erg mee met Chiara, die in haar jonge leven heel veel mee heeft gemaakt en door de twee eerdere verhaallijnen van 1944 en de jaren '50 tot later krijg je een goed beeld waarom Chiara is zoals ze is.

Jerrad Hoff heeft een fijne schrijfstijl. Hij slaagt erin om zonder alle wreedheden uitvoering te beschrijven je een perfect beeld te geven van de gruwelijkheden die daar zijn gebeurd. Tijdens het lezen kan je bijna niet geloven dat dit daadwerkelijk allemaal gebeurd is., maar helaas blijkt, na het nodige speurwerk op Google, toch echt zo te zijn. Ongelofelijk dat de mens tot zoiets in staat is. En die zakdoekjes die Ideke als tip meegaf waren dan ook echt wel hard nodig.

Dank je wel voor deze mooie tip, Ideke! Ik had het boek anders waarschijnlijk nooit gelezen.

Mijn tip voor Joella

Een tip geven vind ik best wel lastig, Joella. Maar na het kijken bij de boeken die je wilde lezen was ik er eigenlijk toch heel erg snel uit. Het meisje in de witte kimono was een verhaal dat op mij erg veel indruk heeft gemaakt. Het is een verhaal dat het verdient om van van je WIL-lijstje opgepikte te worden. Je kunt het boek via de bieb en via de onlinebieb lenen en het is ook als luisterboek verkrijgbaar. Ik hoop dat je er net zo van zult genieten als ik, Joella. Veel leesplezier!

Over Het meisje in de witte kimono

Japan, 1957. De 17-jarige Naoko Nakamura wijst de man die haar vader voor haar heeft uitgezocht af en volgt haar hart: ze wil enkel trouwen met de Amerikaanse soldaat van wie ze houdt. Als gevolg van die beslissing wordt ze verstoten door haar familie, omdat de schande van een huwelijk met een buitenlander te groot is. Maar als haar geliefde niet terugkeert van een missie en zij zwanger blijkt, kan ze nergens terecht. Haar vader is onverbiddelijk: ze mag enkel terugkomen naar huis als ze het halfbloed kind dat ze draagt opgeeft…

Amerika, nu. Tori Kovac zorgt voor haar vader in zijn laatste dagen als ze een brief vindt die haar leven op zijn kop zet, en die duizenden vragen oproept over haar vader, over hun familie en over wat ze dacht te weten. Ze gaat op zoek naar antwoorden, een zoektocht die naar Japan leidt…

Een hartverscheurende roman over een duistere periode in de geschiedenis van Japan. Ana Johns baseert haar bitterzoete verhaal op de ervaringen van haar vader die als Amerikaanse soldaat diende in Japan, waar relaties door beide landen actief ontmoedigd werden en de kinderen uit die relaties nergens welkom waren.

Hebben jullie de tip die Renate aan Joella geeft al gelezen? Of zetten jullie deze tip op jullie wil ik lezen lijst? We zijn benieuwd!



Reacties op: Estafettetip: Renate tipt Joella

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jerrad Hoff

Jerrad Hoff

De passie voor bijzondere verhalen heeft Jerrad al vanaf jonge leeftijd. Boeken ...

Ana Johns

Ana Johns

Ana Johns studeerde journalistiek maar ging vervolgens aan de slag in de kunstwe...