Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Feelgood Friday tussendoortje : Vogelvrij

op 28 juni 2024 door

Na een zonnige week, sluiten we de week af met een zonnig tussendoortje. Afgelopen week zat er een kort verhaal van Vannessa Thuyns in de mailbox. Een ideaal verhaal voor het tussendoortje van deze week.

- door Marieke -

f833a094220ab7c0cd4fcbcff0c2586e.png

Vogelvrij - Vannessa Thuyns

Vannessa Thuyns is een veelzijdige talent. Ze zingt moeiteloos de mooiste songs en met dezelfde flair schrijft ze heerlijke verhalen. Ze zitten midden in de release van haar meeste recente werk, namelijk de twee boeken met een historische verhaallijn: Thuis in het onbekende (mei 2024) en Op weg naar de waarheid (juli 2024). Dat ze nog tijd heeft gevonden voor een feelgood verhaal is een geluk voor ons.

In Vogelvrij gaan we met redacteur van een lifestyle magazine Merel op reis naar de Marker Wadden. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het is een natuurgebied in het Markermeer ter hoogte van Enkhuizen en Lelystad. Van Merel wordt een artikel over vleesetende planten verwacht (hoe verzin je het?) en dat wil maar niet lukken (zo gek! Haha). Dan mag ze drie dagen naar een eilandje waar een overijverige vrijwilliger op leeftijd haar welkom heet. Het schrijven wil nog steeds niet lukken, maar het eiland is prachtig en Merel geniet en komt er tot rust. Dat er tegelijkertijd met haar een boeiende zeiler aanwezig is, helpt daar zeker aan mee.

Het is een vrolijk verhaal en brengt je helemaal in een vakantiestemming. En daarvoor hoef je niet ver weg, want natuur in eigen land is mooi, dat bewijst dit verhaal wel. De fijne manier van schrijven met humor, mooie omschrijvingen en goed lopende en realistische dialogen, zorgen ervoor dat bet verhaal veel te snel uit is.  Ik heb genoten van dit uitstapje met Merel, en zou het leuk vinden om haar nog eens terug te zien in een ander boek of verhaal.

Wil je het verhaal zelf ook lezen? je kan het gratis downloaden op de site van Zin in feelgood: Vogelvrij

f833a094220ab7c0cd4fcbcff0c2586e.png

Ga jij liever op vakantie in eigen land, of toch naar het buitenland?



Reacties op: Feelgood Friday tussendoortje : Vogelvrij

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Vannessa Thuyns

Vannessa Thuyns

Vannessa Thuyns is naast het schrijven werkzaam als zangeres en toert al jaren l...