Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Feelgood Friday tussendoortje: Daten met een deadline

op 26 juli 2024 door

Het is vrijdag en met het weekend voor de deur plaatsen wij ons wekelijkse tussendoortje. Marieke koos deze keer voor een verhaal dat de schrijfwedstrijd van De verhalenfabriek won: Daten met een deadline van Shirley Gal.

- door Marieke

724b99e91bc656bbb85d825c7a9018c0.png

De verhalenfabriek organiseerde samen met de online Schrijfschool en Schrijven online, een schrijfwedstrijd met als thema: Een magische zomer. (zie artikel op de site van De verhalenfabriek) De winnares was Shirley Gal, en haar verhaal Daten met een deadline werd vervolgens uitgegeven als tussendoortje.

Uit het juryrapport:

“Daten met een deadline is een heerlijk zomers verhaal waarin gekozen is voor een originele insteek qua ‘traditionele man-vrouwrollen’. Een verhaal met een vleugje humor en een flinke dosis romantiek, dat tevens mooi beschrijft hoe liefde kan opbloeien als je jezelf ervoor durft open te stellen.”

Het leek mij een leuk verhaal en ik vond het boek op de online bibliotheek.

Daten met een deadline

Fien heeft gezworen altijd single te blijven en te genieten van het leven. Een relatie ziet zij echt niet zitten want dan moet je continue verantwoording afleggen, bankhangen en borduren, toch? Flirten, hooguit één nachtje samen en dan snel weer weg, is meer haar ding.

Dan kruist één van haar avontuurtjes weer haar pad en voelt ze ineens een kriebel in haar buik. Is dat echt een verdwaald rondfladderend vlindertje of zijn het gewoon de zomerse vibes die haar hart sneller doen laten kloppen? 

Hij doet haar het vrijblijvende aanbod om vier dagen lang te daten. Daarna mag zij kiezen: doorgaan of stoppen en dan zal hij haar voorgoed met rust laten. Laat Fien haar verleden de toekomst beïnvloeden of durft ze haar hart te openen?

Mijn mening

Wat een fijn tussendoortje om te lezen. Ik zat vanaf het begin goed in het verhaal. Hoofdpersonage Fien gaat graag uit en flirt ook veel, maar langer dan een avond of een nacht hoeft het voor haar niet te duren. Je vraagt je dan als lezer af: waarom?, maar dat wordt gedurende het verhaal duidelijk.

De manier waarop Fien die leuke jongen van de avond ervoor weer tegenkomt is een leuke verrassing. Dat had ik echt niet zien aankomen, zo origineel en heel realistisch uitgewerkt. De opbouw van het verhaal zit goed in elkaar, je voelt de strijd binnenin Fien. Daarbij is die jongeman wel een pareltje: wat een lief, leuk, begrijpend en empatisch mens. En samen zijn ze erg leuk. De dates die ze hebben gaan niet vlekkeloos en leveren naast goede gesprekken grappige situaties op. Het is mooi om te zien hoe deze twee mensen elkaar aanvullen, waardoor vertrouwen dat was kwijtgeraakt zich langzaam kan gaan herstellen.

Als ik dan toch een klein puntje van kritiek mag geven, dan is het over de conversatie in de appjes en gesprekken. In de appjes is de tekst soms wat lang en uitleggerig en de dialogen worden af en toe geschreven lange teksten, ook hier weer met uitleg van situaties, waardoor het verhaal een beetje stagneert. Maar het mag de pret niet drukken, want ik ben verder best onder de indruk van dit debuut.

Gal heeft een fijne schrijfstijl om te lezen, haar personages leven en het verhaal is origineel. Ik heb het met plezier gelezen. Daten met een deadline is een fijne feelgood novelle, met een originele twist en een sterk thema over het feit dat niet elke relatie een gezonde relatie is. Mooi gedaan Shirley Gal, ik ben benieuwd wat je nog meer voor ons in petto hebt.

724b99e91bc656bbb85d825c7a9018c0.png

En...
De andere vijf schrijfsters waarvan de verhalen op de shortlist stonden, die worden ook als tussendoortje uitgegeven en die gaan we zeker bespreken in ons Fabulous Feelgood tussendoortje!



Reacties op: Feelgood Friday tussendoortje: Daten met een deadline

Meer informatie

Gerelateerd

Over