Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Feelgood Friday Tussendoortje: De Pubquiz

op 31 mei 2024 door

Elke vrijdag hebben we een tussendoortje op onze spot. Deze keer is het een lekker kort feelgoodverhaal van Mireille Versteeg.

- door Marieke -

fcace7150f62caddb957738e0abefa70.png

Het is soms lastig om een tussendoortje te zoeken, te vinden en te lezen, maar deze viel me bijna in de schoot. Ik zag het op Facebook voorbij komen en zag dat het gratis kon worden gelezen via uitgeverij Boekerij. Toen ik later op de site van Mireille Versteeg rondkeek, ontdekte ik dat het verhaal eens was ingestuurd voor een verhalenwedstrijd. Het speelt zich af rond kerst. Misschien een beetje gek om dit in mei te lezen en te bespreken, maar ach, met dit rare weer kan dat er ook nog wel bij.

De Pubquiz

Lara’s werk slokt haar zo op dat ze geen tijd heeft voor sociale contacten, of voor de liefde. Als ze na een uitbarsting op haar werk met sabbatical wordt gestuurd heeft ze geen idee wat ze met haar vrije tijd moet doen. Dus dan kan ze net zo goed meedoen aan de pubquiz in de lokale kroeg, met haar schoonzusje Jet, en Loes en Ellen, twee vriendinnen van Jet. Wie weet wat er te winnen valt!

Dit korte verhaal verscheen op 22 november vorig jaar in de Wintereditie van het tijdschrift Vriendin. Nu kan het worden gelezen/gedownload via deze link van uitgeverij De Boekerij.

Mireille Versteeg

Mireille Versteeg studeerde film- en televisie­wetenschappen aan de Universiteit Utrecht en is artiestenmanager. Na jaren als de manager van Guus Meeuwis te hebben gewerkt, heeft ze onlangs haar eigen bureau opgezet. Met Fix Artist & Talent Management geeft ze advies aan artiesten en verzorgt ze het management van onder anderen Glen Faria en Marlijn Weerdenburg. Ze woont in Utrecht met haar man en twee kinderen.

fcace7150f62caddb957738e0abefa70.png

Mijn mening

De pubquiz is een heerlijk feelgood verhaal! Het zijn maar zo'n twintig pagina's, maar het is compleet. Je leert het hoofdpersonage vrij snel kennen, je weet dan iets over vroeger, iets over haar familie en over haar werk. Door haar veeleisende baan heeft ze geen vrienden. Als ze door haar schoonzus wordt overgehaald om mee te doen met een pubquiz is dat helemaal geen slecht idee.

Natuurlijk zit er in het team aan de tafel naast hen een onuitstaanbare, maar heel aatrekkelijke man. In het verhaak gaat het allemaal lekker vlot, de dialogen zijn levendig en hebben humor, en de vonken vliegen al snel over en weer. Eigenlijk was het jammer dat het verhaal maar zo kort was, het had wel langer mogen duren. Maar het is een teaser voor Versteegs andere twee boeken, Binnen de lijntjes en Beter dan fictie. Het nodigt mij in ieder geval uit om die romans te gaan lezen.

Ik heb het verhaal met plezier gelezen en kan het iedereen aanraden. Echt een leuk tussendoortje.



Reacties op: Feelgood Friday Tussendoortje: De Pubquiz

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Mireille Versteeg

Mireille Versteeg

Mireille Versteeg studeerde film- en televisiewetenschappen aan de Universiteit ...