Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Feelgood Friday Tussendoortje: Dromen in Bretagne

op 04 augustus 2023 door

Vandaag sluiten we de Franse week af met Dromen in Bretagne van Marcella Kleine af. Opnieuw een tussendoortje van De Verhalenfabriek. In dit verhaal zijn we in Bretagne, een stukje verder dan in Frans Hartenspel, het Feelgood Friday Tussendoortje van vorige week dat Amarins las en waaar we de Franse week begonnen.

- door Renate -

0bf25a265d66f305cc43c8ab43f2d341.png

Over Dromen in Bretagne - Marcella Kleine

Jamila heeft een droom. Ze wil probleemjongeren opvangen op een bijzondere locatie in het buitenland. Ze vindt een vervallen boerderij in Bretagne die helemaal geschikt is voor haar doel. Maar ze heeft geen rekening gehouden met de knappe architect die op haar pad komt. De charismatische Julien haalt haar gevoelens verschrikkelijk overhoop en breekt langzaam de muur om haar hart af. Durft ze zich weer voor de liefde open te stellen?

Mijn mening

In Dromen in Bretagne komt niet alleen de knappe Franse architect Julian haar leven en gevoelens overhoop halen. Als ook Chris, een van de begeleiders voor de jongeren besluit om eerder te komen om haar te helpen de boerderij op orde te brengen, weet je gewoon al dat Jamila zich de nodige problemen op de hals haalt. En dan heb je ook nog Milou, die behalve dat ze voor het eten en het huishouden zorgt ook heel graag de mannen het hoofd op hol brengt. Jamila is de ik-persoon in het verhaal, dus je krijgt alle perikelen vanuit haar perspectief mee. 

Hoewel het verhaal veel humor heeft, ontbreekt de serieuze noot niet: rouwverwerking en alle daarbij behorende emoties en natuurlijk niet te vergeten de jongeren die het niet makkelijk hebben en waarvoor Jamila de zorgboerderij begint. Dat zorgt voor de diepere laag in het verhaal en het is knap hoe Kleine er in slechts 80 paginas in slaagt om humor en serieuze zaken mooi in balans te houden.

Ik heb het verhaal met veel plezier en ook een stiekeme traan gelezen en vond het jammer dat het verhaal al zo snel weer uit was. Hopelijk komt er nog een vervolg, want het verhaal heeft nog wel een paar open eindjes waarvan ik wil weten hoe dat verder gaat.

Zijn jullie ook fan van die heerlijke tussendoortjes van De Verhalenfabriek?



Reacties op: Feelgood Friday Tussendoortje: Dromen in Bretagne

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Marcella Kleine

Marcella Kleine

Marcella Kleine werkt als cliëntvertrouwenspersoon en schrijft psychologische th...