Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Feelgood Friday Tussendoortje - Durven dromen

op 07 april 2023 door

Het is weer vrijdag en tijd voor een nieuw Feelgood Friday tussendoortje. Een feelgoodnovelle van rond de 100 pagina's van De verhalenfabriek. Even een paar uurtjes wegdromen met een heerlijk verhaal.

- door Marieke

5d3c24aba308cd750486599ba509a840.png

Het bevalt me wel om op de vrijdag een tussendoortje te zien verschijnen op Fabulous feelgood. Ik vond het dan ook erg leuk dat er opnieuw een verhaal mijn kant op kwam om te lezen. Deze keer Durven dromen van Sarah Simmelink.

Durven dromen

Verbroken relatie, saaie baan, beste vriendin naar Curaçao vertrokken... en dan ook nog eens thuiswerken, terwijl haar studio niet veel groter is dan een postzegel. Joy is bepaald niet gelukkig, maar heeft er vrede mee dat ze de meeste avonden doorbrengt met wijn en datingshows op tv.
Dan zet een incident op het werk haar leven op zijn kop. Lukt het haar dit keer wel van zich af te bijten? En waarom staat die knappe nieuwe buurman ineens zo vaak voor de deur?

Mjin mening

Je ziet het al in de korte samenvatting hierboven, alle ingrediënten voor een heerlijk feelgood tussendoortje zijn aanwezig in dit verhaal. In dit boek gaat het over Joy, die wel wat plezier in haar leven mist. Ze woont alleen in een kleine flat en werkt grotendeels vanuit huis. Ze doet de financiële administratie van een bedrijf, maar haalt er weinig voldoening uit. Een dag in de week komt ze op kantoor, om daar meestal een hoop achterstallig werk aan te treffen. Het enige wat enige afwisseling brengt in haar saaie leven is de rode kat die regelmatig langs komt via de brandtrap en dan een open raam binnenwipt voor wat kriebels en een bakje eten. Zo grappig om te zien dat er in dit boek weer een kat een rol speelt, dat levert bij mij (bijna) altijd een bonuspunt op. En dat niet alleen, Joy gaat op een gegeven moment ook werkzaamheden doen in een asiel. Zo geeft de schrijfster gelijk wat aandacht aan deze instellingen.

Ik vond het leuk om te zien hoe Joy zich ontwikkelt, en dat is niet zo makkelijk in een novelle. Maar het is de schrijfster goed gelukt. Begint Joy onzeker, is ze niet bepaald sociaal en laat ze een hoop dingen gewoon gebeuren, door omstandigheden die haar overkomen op het werk begint ze in te zien dat het anders kan en moet. Daar helpt een knappe buurman een handje bij. Waar dat naartoe gaat laat zich raden, maar zoals meestal in een feelgoodboek, is het de reis naar het einde die de moeite waard is.

Ik werd erg vrolijk van dit verhaal, het is op en top feelgood, ook al gaat er in het begin wat mis. Er moet toch iets op te lossen zijn, of niet soms?

Durven dromen is een boek met een boodschap: laat je niet op je kop zitten, maar doe wat! Praat met mensen en zoek naar een oplossing. En dan kan het zomaar zijn dat er een mooie toekomst in het verschiet ligt.

Dit nieuwe tussendoortje heeft me goed gesmaakt! Op naar de volgende.

5d3c24aba308cd750486599ba509a840.png

Zoek jij weleens naar een boodschap in een boek?

Een overzicht met al onze Fabulous feelgood friday tussendoortjes vind je hier



Reacties op: Feelgood Friday Tussendoortje - Durven dromen

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sarah Simmelink

Sarah Simmelink

Al zo lang Sarah Simmelink kan schrijven schrijft ze al verhalen. Van fantasy to...