Meer dan 5,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Feelgood Friday Tussendoortje - Frans Hartenspel

op 28 juli 2023 door

Er zijn weer nieuwe tussendoortjes uitgekomen bij De Verhalenfabriek. Reden om deze weer gauw te gaan lezen. Dit keer koos ik voor Frans Hartenspel van Lizette van Geene. Ik koos hiervoor omdat we deze week in het teken zetten van Frankrijk. Gaan jullie mee op reis naar Frankrijk?

- door Amarins -

38e5e45945adc20aff4c99eb66ec7c02.png

Over Frans Hartenspel - Lizette van Geene

Hartsvriendinnen Anne en Nathalie vertrekken samen naar het piepkleine dorpje Le Trois-Chateaux in Noord Frankrijk, waar de belangrijkste toeristische attractie bestaat uit de vele eeuwenoude notenbomen. Ze nemen er een goedlopende bed en breakfast over. Een herenboerderij, met een moestuin, een bibliotheek én een antieke notenboom. Beide vriendinnen hebben zo hun redenen om te gaan en zijn vastbesloten om een nieuw leven te starten. Zoals ze ook beiden stiekem vastberaden zijn om hun beste vriendin te 'redden.' Maar in het dorp duiken al snel de charmante, onhandige zoon van de voormalige eigenaren én een oude bekende op. Dan blijkt dat het niet zo eenvoudig is om je verleden te vergeten en je hart niet te volgen.

Mijn mening

Ik begin met te zeggen dat ik zo heerlijk heb genoten van dit verhaal!

Het begint als de meiden Anne en Nathalie onderweg zijn naar Frankrijk om hun eigen B&B te gaan runnen. De reis gaat niet zonder strubbelingen en de lezer wordt ook meteen getrakteerd op een chagrijnige Nathalie. Alles heeft zijn reden en gaandeweg zul je dat allemaal gaan begrijpen. Het begint eigenlijk alledaags, want wees eerlijk, de meeste mensen gaan moe op reis en dan is er altijd wel één die chagrijnig instapt.

Hoofdpersonages Nathalie en Anne zijn erg leuk uitgewerkt! Ze hebben allebei een lastig verleden maar laten zich niet uit het veld slaan. De dames hebben beiden doorzettingsvermogen en humor maar zijn voor de rest heel verschillend. Dat botst en hierdoor wordt het verhaal alleen maar leuker. Al lezend maken we kennis met Simon en Didier. Simon, de zoon van het echtpaar waarvan de B&B voorheen was, maakt meteen op de eerste avond al indruk, maar niet zoals je zou willen. Dat geldt ook voor Didier, een Fransman die ook niet meteen de show steelt. Maar de heren helpen de dames met van alles en nog wat en maken gaandeweg een goede indruk op de dames!

De schrijfstijl van Van Geene is echt heerlijk. Lekker vlot, de vaart zit er goed in en het leest lekker weg. Het is net of je in Frankrijk bent en af toe geniet je mee met een heerlijk wijntje of een lekker stokbroodje. Ondanks dat het een kort verhaal is heeft de auteur er toch een aantal thema's in weten te verwerken. Verdriet, rouw, hersenletsel, verhuizen naar Frankrijk, starten eigen onderneming en nog veel meer voeren de boventoon maar natuurlijk zijn romantiek en liefde ook zeker niet vergeten in dit verhaal. Samen met de fijne humor is het van de eerste tot de laatste bladzijde genieten en blijf je geboeid.

Ik dacht door de beschrijving een zomerse feelgood aan te treffen. Maar niets is minder waar. Door de cover en tekst ben ik denk ik op het verkeerde been gezet. Toen de open haard aan ging en de kerstbomen, de sneeuw en de guirlandes het verhaal binnenkwamen smolt ik inmiddels weg bij een heerlijke cosy, hartverwarmende feelgood waar niks zomers in zit, haha.

Frans Hartenspel is een dikke aanrader voor de echte feelgoodliefhebber die houdt van zwijmelen maar die ook houdt van verhalen met mooie omgevingen, hele fijne personages en een goed uitgewerkt verhaal!

Heb ik jullie enthousiast gemaakt? Ik ben benieuwd of jullie met dit heerlijke korte verhaal het weekend in stappen.



Reacties op: Feelgood Friday Tussendoortje - Frans Hartenspel

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lizette van  Geene

Lizette van Geene

Ik ben een alleslezer, en ben ook als schrijfster nieuwsgierig naar het schrijve...