Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Feelgood friday tussendoortje: Gestrand - Petra Kruijt

op 12 januari 2024 door

Het is vrijdag en tijd voor een feelgood friday tussendoortje. Deze week koos Marieke opnieuw voor een kort verhaal uit de online bibliotheek: Gestrand van Petra Kruijt.

- door Marieke

Het is sneller vrijdag dan dat ik tussendoortjes lezen kan. Vanmorgen was het snel zoeken naar een kort verhaal voor onze wekelijkse rubriek. Het werd een verhaal van Petra Kruijt, gegarandeerd romantiek en humor. Ik koos voor Gestrand, omdat een zonnig verhaal me met deze kou wel lekker leek.

cf583634e27f84d797481165a74381e8.png

Gestrand - Petra Kruijt

Eileens vakantie zit erop, maar door een staking op de Franse luchthaven kan ze niet terug naar huis. Joey is voor zaken in Frankrijk, maar ook hij strandt bij de incheckbalie. Eileen, type pluk-de-dag, en Joey, workaholic, lijken tot elkaar veroordeeld.

Mijn mening:

In 26 pagina's liet ik me meevoeren naar Frankrijk, waar Eileen vakantie heeft met zon, zee en boeken. Waar ze normaal hard aan het werk is, lukt het haar nu om te niksen. Ze heeft de reis zelf geregeld en is daar reuze trots op, tot ze op de vlieghaven van Marseille strandt vanwege een staking door het luchthavenpersoneel. Daar ontmoet ze zakenman Joey en dat is het begin van 24 uur samenzijn.

Ik hou erg van de schrijfstijl van Petra Kruijt. Ze weet als geen ander goed in de hoofden van haar personages te kruipen. Wat ze doen en wat ze zeggen klinkt daardoor zo naturel. In dit korte verhaal maakt ze gebruik van twee perspectieven, die van Eileen en die van Joey en beide hebben zo hun eigen stem die duidelijk doorklinkt. Het verhaal heeft humor en is vlot geschreven, dus totaal geen straf om de dag mee te beginnen.

Met 26 pagina's is het verhaal echt een tussendoortje en ik las het met plezier. Pas bij het aanvinken als 'gelezen' zag ik dat het al op 'gelezen' stond. Dankzij mijn boekenplankjes per jaar zag ik dat ik het verhaal in 2020 ook al las... Hmm, wat gek, meestal komt een verhaal me wel bekend voor als ik het eerder las, maar deze keer voelde het als 'nieuw'. Gelukkig maar, anders had ik een ander verhaal gekozen en hadden jullie dit tussendoortje moeten missen (-_-).

Voor wie even behoefte heeft om te ontsnappen aan de winter met kou, ijs en ijzel, die raad ik aan om dit tussendoortje op te pakken. Even wegdromen met Eileen en Joey in Frankrijk en je bent weer bijgetankt en kan de kou weer aan.

Lees jij wel eens een boek in een ander seizoen om even de zinnen te verzetten?



Reacties op: Feelgood friday tussendoortje: Gestrand - Petra Kruijt

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Petra Kruijt

Petra Kruijt

Hoi, wat leuk dat je hier bent! Ik ben Petra Kruijt en mijn leven bestaat voor e...