Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Feelgood Friday Tussendoortje: Geworteld in liefde

op 02 februari 2024 door

Ook bij de onlinebieb kun je met grote regelmaat korte verhalen vinden. Dit boek van Nicole Deese kwam ik daar in augustus al tegen, alleen was het mij nog niet eerder gelukt om dit verhaal van 94 bladzijdes te lezen.

- door Renate -

84a1465cf96b87fd4ac5375693d7c108.png

Over geworteld in liefde

Als ze aan de oude eikenboom komen, dan komen ze aan haar! Abby Brookshire onderhoudt al jaren het landgoed rondom het romantische Kissing Tree hotel, waar de eikenboom een onmisbaar onderdeel van is. Maar de boom is ziek en dreigt gekapt te moeten worden. De enige manier waarop Abby dit misschien kan voorkomen, is door een bondgenootschap aan te gaan met Griffin Malone, de man die twee jaar geleden haar hart brak. Ze had zichzelf beloofd hem nooit meer in haar leven toe te laten, maar nood breekt wet…

Mijn mening

Nicole Deese heeft een fijne schrijfstijl en je kunt ook merken dat God een belangrijke rol in haar leven speelt. Dat zie je ook gelijk op de eerste bladzijde met een citaat uit een Psalm.

Als je net als ik niet zo heel veel hebt met het geloof, moet je je daar zeker niet door laten afschrikken, want ook al is het geloof ook voor Abby belangrijk en komt het zo nu en dan een beetje terug in het verhaal, het is meer dan dat.

Het is een mooi verhaal over Abby, die in een tuin werkt waar een hele oude eik staat. De eik is wel echt de verbindende factor in dit verhaal. Het verbindt Abby met haar overleden vader, brengt de man die haar hart brak weer terug in haar leven en zorgt ervoor dat het dorp weer echt een dorp is. 

Nu heb je in elke dorp of stad wel een boom die al  zo oud en groot is dat je je daar als lezer met mee kunt leven en jezelf herkennen in de gevoelens die Abby heeft. Het verhaal maakt je ook nieuwsgierig naar de vrouw Abby die door het verlies van haar vader geleefd wordt, maar daar ook weer mooie dingen uithaalt, zoals het maken van miniatuurtuintjes, waar je als lezer gewoon nieuwsgierig naar wordt.

Er zit veel in dit verhaal: liefde maar ook de nodige drama in het leven van Abby en Griffin en rond de eik. Wat ook leuk is dat je ook nog iets opsteekt van bomen.

Eigenlijk is het verhaal met 94 bladzijdes veel te kort, want je zou zo graag nog meer willen lezen over Abby en Griffin. Als je begint met lezen is het lastig om te stoppen, want het verhaal blijft trekken. 
Nu had ik al eerder samen met Helma Alles wat ik vinden wil  gelezen, wat ook een erg mooi boek was, dus ik ben vast van plan om vaker een boek van Nicole Deese te gaan lezen.

Hebben jullie al eens iets van Nicole Deese gelezen?



Reacties op: Feelgood Friday Tussendoortje: Geworteld in liefde

Meer informatie

Gerelateerd

Over