Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Feelgood Friday Tussendoortje: Gezocht: vriend met jacht

op 03 november 2023 door

Terwijl het eten onder mijn nieuwe Tajine (mooie koop met AH pannenactie) gaar stond te pruttelen, had ik mooi genoeg tijd om even snel een kort verhaal te lezen. Ik heb er via KoboPlus altijd een paar paraat staan om tussendoor te lezen. Nu viel mijn oog op een lekker zomers verhaal van Marina Folkers waarmee ik even kort naar Zuid-Frankrijk vertrok.

- door Helma -

38e5e45945adc20aff4c99eb66ec7c02.png

Het feelgood Friday Tussendoortje van vandaag is Gezocht: vriend met jacht van Marina Folkers

Marina Folkers heeft al meerdere romans op haar naam staan, waarvan ik Ik hou je vast en haar laatste boek Het hart van Wesley Castle heb gelezen. Twee totaal verschillende verhalen met een uitgebalanceerde opbouw en een mooie ontwikkeling van de personages. Ik was benieuwd of het haar zou lukken om in kort verhaal van slechts 19 pagina's toch wat diepgang en groei van de hoofdpersonages te brengen.

Hoofdpersoon Nikki komt door een klein leugentje om bestwil flink in de problemen, Ze is net gedumpt door haar Franse vriend Marc en ze had nog wel haar hele leven in Nederland voor hem opgegeven. Terug naar Nederland wil ze niet en dus vertrekt ze naar de Franse kustplaats Bandol, waar ze als verkoopster in een boetiek aan de slag gaat. Haar ouders zijn nog steeds dol op Marc en omdat ze het zat is hun lofzang op hem aan te horen, flapt Nikki eruit dat ze inmiddels een nieuwe vriend heeft. En niet zomaar een: een vriend met een jacht. Een klein leugentje, maar daar komen haar ouders nooit achter, toch? Totdat ze besluiten hun dochter te bezoeken om kennis te maken met hun nieuwe schoonzoon… Oeps!

Ik heb echt genoten van het verhaal. Heerlijk hoe Nikki de eerste de beste man die voor een jacht in de haven staat vol op zijn mond zoent en hem voorstelt als haar nieuwe vriend aan haar ouders. Alleen weet ze niet meer dat ze elkaar eerder hebben ontmoet: iets met een dronken bui na een overdosis cocktails om haar liefdesverdriet weg te drinken. Ze is dan ook stomverbaasd dat deze wildvreemde man er ten eerste vol in mee gaat en dan ook nog allerlei dingen over haar weet. Hoe dan?

Het is knap dat je in de paar pagina's die het verhaal duurt toch een goed beeld krijgt van de ouders van Nikki, van nieuwbakken 'vriend' Julian en natuurlijk van Nikki zelf. Natuurlijk heeft het verhaal een happy end maar daarmee wist Folkers me toch nog te verrassen, want het liep net even anders dan ik verwachtte.

Gelukkig moest mijn Tajine schotel na de kooktijd nog vijf minuten onder de deksel rusten en dat was precies voldoende om het verhaal uit te lezen. Ik vond het een geslaagd tussendoortje. En, het eten was verrukkelijk!

Wat is jullie moment om even snel een kort verhaal te lezen?



Reacties op: Feelgood Friday Tussendoortje: Gezocht: vriend met jacht

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Marina Folkers

Marina Folkers

Marina Folkers is bekend van haar feelgoodromans met een rauw randje. Eerder ver...