Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Feelgood Friday Tussendoortje: Hartje Zomer

op 17 mei 2024 door

Zoals elke vrijdag is er ook vandaag weer een heerljk tussendoortje! Deze week koos Amarins voor Hartje Zomer van Nora Schenk. Met een heerlijk zomerse week achter de rug was dit verhaal wel heel toepasselijk!

- door Amarins -

8e213e90999df9796095fe792f97c83e.png

Hartje Zomer - Nora Schenk

Het is zomer, de zon schijnt en Lizzy kan haar geluk niet op. Haar boekwinkel Lectori Salutem gaat als een speer en ze is dolgelukkig met haar vriend Bram. 

Maar als haar moeder Annabella onverwacht een bezoek aan Nederland brengt, maakt Lizzy zich zorgen. Waarom is haar vader niet mee? Wat verbergen haar ouders? 

En of dat nog niet genoeg is, komt haar beste vriendin Ikram in een vervelende situatie terecht waardoor haar hoofdrol bij de musical van De Zingende Zomer niet meer zeker is. Mamma mia, wat een zomer!

8e213e90999df9796095fe792f97c83e.png

Mijn mening

Van Nora Schenk mocht ik al eerder Hartje Herfst lezen. Van haar debuut had ik echt genoten dus toen Hartje Zomer uitkwam wilde ik deze graag lezen. Hoewel de delen zelfstandig te lezen zijn, is het leuker om de ze op volgorde te lezen omdat er teruggeken wordt op gebeurtenissen en personages uit het vorige deel.

Net als in het eerste deel is Nora Schenk er in geslaagd om me weer heerlijk te laten genieten. Ze heeft weer gekozen voor een hele fijne feelgood verhaallijn met veel leuke gebeurtenissen Die volgen elkaar snel op waardoor je geboeid blijft en waardoor de vaart er goed in zit. Je wilt alleen maar doorlezen!

De personages zijn goed uitgewerkt. Lizzy en Bram leer je al kennen in Hartje Herfst, ze worden nu verder uitgediept.  Dit tweede deel is ook vooral weer een verhaal over Lizzy maar de nadruk ligt nu meer op haar moeder en de geheimen die zij met zich meedraagt. 

Schenk is er goed in geslaagd, hoewel het gaat om een novelle, om serieuze onderwerpen aan te snijden. Hierdoor krijgt het verhaal, ondanks dat het kort is, een mooie diepgang. Richting het einde gebeurt er veel en het soms gaat het te snel, maar het blijft geloofwaardig en wordt prachtig afgerond. 

Met een vleugje humor en een mooie rol die weggelegd is voor Abba, weet de auteur je echt te laten genieten en is ze er in geslaagd een op en top feelgood verhaal neer te zetten. Ik hoop dat er ook van de andere jaargetijden heerlijke tussendoortjes geschreven gaan worden. Ik ga ze zeker weten lezen!

8e213e90999df9796095fe792f97c83e.png

Heb jij afgelopen week ook genoten van een heerlijk zomers boek? Laat het ons weten, zomerse boekentips zijn altijd welkom toch?



Reacties op: Feelgood Friday Tussendoortje: Hartje Zomer

Meer informatie

Gerelateerd

Over