Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Feelgood Friday Tussendoortje: Het zwijgen waard

op 26 januari 2024 door

Op KoboPlus zijn heel veel korte verhalen te vinden, dus ik neus regelmatig even rond of er nog een leuk verhaal te vinden is waar ik op dat moment zin in heb. Deze week zag ik een kort verhaal van Gerda van Wageningen. Een auteur die haar sporen ruimschoots heeft verdiend met meer dan 100 boeken op haar naam en ruim 2,5 miljoen verkochte exemplaren. Van dat grote aantal boeken heb ik er slechts twee gelezen en nu dan het korte verhaal.

- door Helma -

7ad0ac82428df3c3af67a8fa9d22b9bf.png

Het korte verhaal dat ik uitkoos was Het zwijgen waard, waarin de 77-jarige Clarissa geconfronteerd wordt met een groot geheim dat ze altijd heeft verzwegen voor haar inmiddels overleden echtgenoot, dochter Hanneke en kleindochter Willemijn. Daar komt verandering in als Hanneke een brief krijgt van een onbekende man, die claimt dat hij haar halfbroer Hans is. De schok is uiteraard groot bij iedereen, maar vooral bij Clarissa die zich nog steeds schaamt voor haar tienerzwangerschap die in het strenggelovige gezin waar zij is grootgebracht een grote schande was. Johannes, de jonge vader en haar grote liefde, heeft ze nooit meer gezien omdat die door zijn ouders werd weggestuurd naar Canada. 

Van Wageningen beschrijft erg mooi de emotionele herinneringen van Clarissa als ze terugblikt op die tijd. De harde manier waarop de nonnen omgingen met de aanstaande ongetrouwde moeders en de manier waarop ze de eerste dagen na de geboorte werden behandeld is hartverscheurend om te lezen. Ze heeft alles helemaal alleen moeten verwerken, want haar ouders hebben er nooit meer een woord over gesproken. Door de brief komt na 60 jaar alles in de openbaarheid en durft Clarissa eindelijk haar geheim te delen en een gloednieuwe familie in haar leven te verwelkomen. Wat een mooi verhaal van de grande dame van feelgood!



Reacties op: Feelgood Friday Tussendoortje: Het zwijgen waard

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Gerda van Wageningen

Gerda van Wageningen

Gerda van Wageningen is een Nederlandse schrijfster van romantische en hist...