Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Feelgood Friday Tussendoortje: Honden voor het leven

op 07 juni 2024 door

Op deze vrijdag hebben we weer een nieuw tussendoortje. Deze keer geen standaard feelgoodverhaal, maar eentje uit de literatuurhoek. Kattenmens Marieke ontdekte een boekje over honden! En laat dat nu net een fijn tussendoortje zijn.

- door Marieke

c9cc22b0e7e05950775c01e11a30735a.png

Deze weken ben ik inzamelpunt voor boeken voor de Amnesty boekenmarkt in Houten (6 juli). Twee keer per week kunnen er in de avond dozen met boeken worden gebracht, die ik een dag later naar een sorteerpunt breng. Natuurlijk gluur ik in de dozen, want - ook al zijn het doorstroomboeken - ik ben maar wat nieuwsgierig naar wat er in zit. En zo ontdekte ik een klein boekje met op de cover drie honden. 

Honden voor het leven - Arthur Japin

Voor het eerst vertelt Arthur Japin over de hond die hem heeft opgevoed en twee puppy’s die zijn kijk op het leven bepalen. Grote thema’s als liefde, hoop, moed en vriendschap komen aan de orde. Herkenbaar voor groot en klein, troostend, aangrijpend en toegankelijk. Een wonderschoon verhaal over hondentrouw, avontuur en vrolijkheid, voor iedereen die van het leven houdt. De prachtige illustraties in kleur van Martijn van der Linden brengen Kellie, Trip en Basso tot leven en nemen je mee naar een wereld van kwispels, modderpoten en vooral veel liefde.

‘“Voor liefde heb je je verstand niet nodig.” Dit is nu typisch zoiets wat ik van Trip heb geleerd. Trip was mijn tweede hondje. Wanneer ik zulke dingen zeg, dat je beter je hart kunt volgen dan je hoofd, dan hoor je eigenlijk hém praten.’ – Arthur Japin, Honden voor het leven

Mijn mening

Mijn eerste indruk was dat het een kinderboek was. Het is vrij eenvoudig geschreven, er staat niet heel veel tekst op een pagina en het boekje is geïllustreerd. De schrijver verteld over zijn jeugd en de twee honden die hij toen had. Dat de toon daarbij wat kinderlijk is, past wel. Hij was als kind 'anders'  en had geen vrienden, maar werd gepest. De komst van Kellie en daarna Trip, heeft hem erorm geholpen. De schrijver richt zich af en toe rechtstreeks tot de lezer. Meestal heb ik daar een hemel aan, maar ook dat paste hier goed.

Honden voor het leven is een lief boekje van 81 pagina's. Een gebonden uitgave uit 2021 dat lekker in de hand ligt. De illustraties zijn erg mooi en van de hand van Martijn van der Linden. ik vond het (als kattenmens) leuk om te lezen. De liefde voor en van de hond komt zo goed naar voren. Met Arthur Japin is het na een lastige jeugd goed gekomen, hij heeft vriendschap en liefde gevonden, maar zijn eerste liefde die hij bij de honden vond, is hij nooit vergeten.

c9cc22b0e7e05950775c01e11a30735a.png

Lees jij graag boeken over dieren?



Reacties op: Feelgood Friday Tussendoortje: Honden voor het leven

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Arthur Japin

Arthur Japin

Arthur Japin (1956) studeerde enkele jaren Nederlandse taal-en letterkunde en do...