Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Feelgood friday tussendoortje: Liefde op het eerste bericht

op 05 april 2024 door

Voor onze vaste vrijdag rubriek: Het Feelgood Friday Tussendoortje, las Marieke een novelle van De verhalenfabriek met de titel: Liefde op het eerste bericht. Die woordspeling was zo grappig, dat ze graag wilde onderzoeken wat daar achter schuil ging.

- door Marieke -

90ffcd8217bbc321293186d20ce15ae1.png

Liefde op het eerste bericht - Brigit Boelckens

Natasha is single en dat vindt ze prima. Ze kan doen en laten wat ze wil, zoals op roadtrip gaan met haar hartsvriendinnen Mascha en Sasha. Toch knaagt het wel eens. Als ze op zondag weer alleen voor zichzelf croissantjes afbakt, bijvoorbeeld. Daarom schrijft ze een brief aan de 'Bridegroom's Oak'; een holle boom in Duitsland waar vrijgezellen hun oproep voor een partner kunnen achterlaten.

Ze verwacht er niets van. Hoe groot is immers de kans dat haar brief wordt opgepikt door iemand die ook nog eens naadloos bij haar blijkt te passen? Zou er echt zoiets bestaan als liefde op het eerste bericht?

Mijn mening

Wat een grappige vondst om een standaarduitdrukking als Liefde op het eerste gezicht om te buigen naar Liefde op het eerste bericht. En het past ook heel goed bij het verhaal. Dat is overigens niet enige dat bijzonder is aan deze novelle. Het hoofdpersonage heet namelijk Natasha, en laten haar twee beste vriendinnen nu Sasha en Mascha heten. Niet zo gek dat ze het A-team worden genoemd. Het zijn leuke personages. Maar wat mij het meest opviel was de rol die de 'Bridegroom's Oak' in het boek speelt; een holle boom in Duitsland waar vrijgezellen hun oproep voor een partner kunnen achterlaten. Die bestaat echt!

Even terug naar het verhaal, dat is echt leuk. Natasha zou wel graag een relatie willen, maar wil daar niet alles voor aan de kant zetten. Als ze besluit om toch spontaan een brief te sturen, krijgt ze een reactie en dat is het begin van iets moois. Maar geen feelgood verhaal zonder drama.... Hoe dat gaat en of het weer goed komt, dat moet je zelf gaan lezen. Ik vond het in ieder geval een fijne feelgood roman, die net even anders is en daar hou ik wel van. 

De schrijfwijze is goed, luchtig en leest vlot. Met humor en soms een serieuze noot is het een fijn tussendoortje om te lezen. En je leert er ook nog wat van, want wist je wat een Lumberjack is? Ik nu wel!

Liefde op het eerste bericht is een lief, leuk en grappig verhaal, en ik heb het met plezier gelezen.



Reacties op: Feelgood friday tussendoortje: Liefde op het eerste bericht

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Brigit Boelckens

Brigit Boelckens

Brigit Boelckens (1984) schrijft al verhalen zo lang als ze zich kan herinneren....