Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Feelgood friday tussendoortje: Loeigoed

op 15 maart 2024 door

Voor het tussendoortje van deze week dook Marieke in het handboek over Hooglanders. Je verwacht het niet hè, maar het is toch echt waar. 

- door Marieke -

aa59ff529347d622799aeefed135ab93.png

Een handboek over Hooglanders, ik verwachtte het ook niet. Wanneer we bij Fabulous Feelgood bericht krijgen of we een nieuwe novelle willen lezen sta ik graag vooraan bij het uitdelen. En dan weet ik van tevoren nog niet eens waar het over gaat, maar de titel: Handboek met loeigoeie informatie, leek me zo leuk. Pas bij het lezen van de korte samenvatting viel het ‘loeigoeie’ op z’n plek.

De chaotisch Nikki fladdert door het leven. Als ze wordt ontslagen bij Artis vindt ze in een mum van tijd een baantje bij een zorgboerderij. Dat Nikki totaal geen verstand heeft van de Hooglanders waar ze voor moet zorgen, verzwijgt ze voor haar nieuwe werkgever. En dat komt haar duur te staan. Ze moet alles op alles zetten om niet door de mand te vallen. Tegelijkertijd raakt ze in de ban van haar knappe collega Doenja en kan ze aan niets en niemand anders meer denken. Dat is een 'recipe for disaster' en op een onbewaakt moment slaat het noodlot dan ook toe.

Krijgt Nikki de situatie op tijd onder controle en lukt het haar om Doenja's hart te veroveren?

Wat ik ervan vond

De auteur Janneke Spijkerboer kende ik niet en op Hebban stond nog geen informatie over deze schrijfster. Op de site van De verhalenfabriek wel:
Voor Janneke Spijkerboer (1982) uit Diemen is schrijven haar passie. Als haar vingers het toetsenbord raken, is ze in haar element. Om zo veel mogelijk ervaring op te doen, doet ze mee aan schrijfwedstrijden. Haar humoristische inslag, zie je altijd terug in haar verhalen.

Hoofdpersonage is Nikki en zij is leuk. Ze houdt niet echt van regeltjes en dat zorgt ervoor dat ze vaak in de problemen komt. Ze is gediplomeerd dierenverzorgster werkt in Artis in een vlindertuin. Nou ja, werkte, want ook daar doet (en zegt) ze soms wat onhandige dingen. Nikki wordt ontslagen en verlaat Amsterdam om in een stacaravan te bivakkeren en te gaan werken op een zorgboerderij. Met een iets te opgepoetste cv begint ze met enthousiasme aan haar baan… het verzorgen van Hooglanders, wat toch iets anders is dan vlinders. Gelukkig heeft haar vriendin voor een handboek gezorgd. Maar handboek of niet, Nikki weet er al snel een potje van te maken, maar haar inzet en enthousiasme sleept haar erdoorheen.

Er gebeurt een hoop in dit 90 pagina’s tellende verhaal en toch leer je Nikki goed kennen en zie je haar zo voor je. Ze heeft een hart van goud, maar denkt niet altijd even goed na voor ze iets doet. Dan moet ze zich een plekje verwerven in een lopend bedrijf waar ze te maken heeft met een jaloerse collega, een verleidelijke collega en een groep cliënten van de zorgboerderij die het haar niet gemakkelijk maken. Er worden dieren geboren, er raken dieren kwijt en dan is er ook nog een mogelijk nieuwe liefde na het kwijtraken van vertrouwen in de liefde. Het is bijna te veel, maar het leest vlot, er zit veel humor in en het is daardoor een fijn tussendoortje om te lezen. Zeker weten dat je aan het einde met een glimlach het boek afsluit.

Het handboek met loeigoeie informatie gaat binnen het verhaal nog een eigen leven leiden wat voor een leuke twist aan het aan einde zorgt. Een lekkere feelgood over vriendschap, uitdaging, doorzettingsvermogen, diversiteit en een hoop knuffelige beesten.

aa59ff529347d622799aeefed135ab93.pngEn heb je nu ook zin gekregen in een loeigoed verhaal?



Reacties op: Feelgood friday tussendoortje: Loeigoed

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Janneke Spijkerboer

Janneke Spijkerboer

Voor Janneke Spijkerboer (1982) uit Diemen is schrijven haar passie. Als haar vi...