Meer dan 5,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Feelgood Friday Tussendoortje: Perfect & imperfect

op 09 augustus 2024 door

Om het weekend mee te beginnen hebben we weer een Feelgood Friday Tussendoortje voor je. Helma las Perfect & imperfect van Linda Babel. Met honderd pagina's prima om tussen de bedrijven door te lezen. Een historische roman met twee niet alledaagse personages die in hun imperfectie perfect voor elkaar lijken te zijn.

- door Helma -

7ad0ac82428df3c3af67a8fa9d22b9bf.png

Over Perfect & imperfect

Het Seizoen staat voor de deur en lady Madeline Williams maakt haar entree in de Londense society. Ze wordt begeleid door haar strenge tante Ethel, die ervoor wil zorgen dat ze de perfecte man krijgt. Tante Ethel heeft al een man op het oog: de knappe Duitse prins van Württemberg.

Maar er is nog een man die in de ban raakt van de mooie Madeline: de verarmde lord Maxwell Livingstone, een hondenfokker met een vreemd uiterlijk. Livingstone weet dat hij niet geschikt is als huwelijkskandidaat, maar de prins is dat ook niet. Hij verzint een plan om de prins te dwarsbomen. En zet daarmee alles op het spel...

Mijn mening

Het verhaal speelt zich af in 1843 in de ton waar je als vrouw om een goede partij aan de haak te slaan bijna perfect moet zijn. En dat is Madeline stiekem helemaal niet. Iets wat ze tot ze Maxwell ontmoet succesvol weet te verbergen. Maxwell op zijn beurt is qua uiterlijk en financiële status allesbehalve perfect en hij is ervan overtuigd dat de kans dat hij ooit zal trouwen een utopie is. Als ze elkaar ontmoeten blijken ze met hun imperfecties juist perfect voor elkaar te zijn omdat ze allebei verder kijken dan alleen de uiterlijke kenmerken. Je gunt ze allebei het geluk, maar voor het zover is moeten ze nog wel even afrekenen met de verschrikkelijke tante van Madeline die haar wil uithuwelijken aan de Duitse prins van Württemberg. Een pedante en zelfingenomen man die denkt dat voor geld alles te koop is. Gelukkig krijgen ze hulp van mensen die verder kijken dan alleen geld en status en ze aanmoedigen om hun imperfectie te omarmen en de ton het nakijken te geven.

Het verhaal heeft slechts honderd pagina's, waardoor de ontwikkelingen zich in een rap tempo afspelen. De 'slechte' mensen zijn misschien een beetje karikaturaal in hun doen en laten, maar het zorgt ervoor dat je direct een hekel aan ze krijgt. Wat een verschrikkelijke snobs, zeg. Max en Maddy zijn daarin de tegenpolen die direct je sympathie krijgen. Het happy end is natuurlijk voorspelbaar, maar wel met een onverwacht extraatje. Een leuk tussendoortje in een fijne schrijfstijl om even lekker in weg te duiken!

Houden jullie ook van historische romans of hebben jullie toch liever een verhaal dat zich afspeelt in de moderne tijd?



Reacties op: Feelgood Friday Tussendoortje: Perfect & imperfect

Meer informatie

Gerelateerd

Over