Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Feelgood Friday tussendoortje : Wij houden van Oranje

op 05 juli 2024 door

Zo tussen al het voetbal op het EK door is het tijd voor een toepasselijk tussendoortje Wij houden van Oranje van Liz Ouwens. Een tussendoortje dat zich afspeelt op het EK: hoe leuk is dat?

- door Renate -

8a8288cf3ccea3b81e3e1ef9c4aef647.png  

Wij houden van oranje - Liz Ouwens

Nederland is in de ban van het komende EK in Duitsland. Voetbalvrouw Shakira kijkt er ook naar uit. Haar vriend speelt in oranje en ze mist geen wedstrijd. Ze verheugt zich erop om samen met haar vriendinnen Destiny en Yasmin naar Duitsland te gaan om hun mannen daar aan te moedigen. Maar de vriendinnen besluiten anders. Destiny en Yasmin boeken een vakantie naar Ibiza.

Waar de mannen deze maand alleen maar bezig zijn met de finale te halen, hebben hun vrouwen hele andere dromen. Shakira wil trouwen en Destiny verlangt naar een baby. En lukt het Yasmin om alles wat ze kent op te geven voor het bestaan van een spelersvrouw in het buitenland?

Mijn mening

Wij houden van Oranje is precies wat van je verwacht van een tussendoortje. Het is een fijn kort verhaal over drie voetbalvrouwen van wie hun mannen schitteren in het Oranje-elftal op het EK in Duitsland. Maar in plaats van de hele tijd in Duitsland te zitten besluiten Yasmin en Destiny op vakantie te gaan naar Ibiza wat hen niet per se door iedereen in dank wordt afgenomen. Shakira zit, zoals ls een echte voetbalvrouw betaamt, gewoon in Duitsland om haar Marcello aan te moedigen.

Een verhaal dat over het EK gaat, over voetbalvrouwen, met dezelfde tegenstanders die 'ons' Oranje nu ook trof op het EK, dat is natuurlijk leuk bedacht. Ik ben gek op voetballen, dus ik kan zo'n boek sowieso wel waarderen. Maar dit boek is ook leuk voor lezers die totaal niks met voetbal hebben, want het draait vooral om de drie voetbalvrouwen. Natuurlijk komt er af en toe wel eens iets van voetbal voorbij, maar het gaat echt over de vriendschap tussen deze vrouwen, de liefde voor hun mannen en de relatieperikelen die ook aan bod komen.
De drie vrouwen zijn zowel stereotype voetbalvrouwen als vrouwen die weten wat ze willen.

De humorvolle schrijfstijl van Liz Ouwens leest prettig en door steeds het perspectief te wisselen tussen de drie dames blijft er een hoop vaart in het verhaal zitten.

Een fijne feelgood om even te ontspannen en lekker weg te lezen tussen alle spannende EK wedstrijden door.

Is de oranjekoorts bij jullie ook al opgelopen?



Reacties op: Feelgood Friday tussendoortje : Wij houden van Oranje

Meer informatie

Gerelateerd

Over