Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Feelgood friday tussendoortje: Zon, zee, Zakynthos

op 23 augustus 2024 door

Met het weekend voor de deur, plaatsen wij een nieuw Feelgood Friday Tussendoortje. Een zonnig verhaal van de Verhalenfabriek: Zon, zee, Zakynthos van Emma van Zweden.

- door Marieke -

Griekenland, een land met een groot deel vaste land, maar ook met heel veel eilanden. Ik heb er al een paar bezocht en genoten van het eten, de mensen en de zon en de zee. In Zon, zee, Zakynthos mocht ik met hoofdpersonage Anna naar een prachtig vakantie eiland.

a59e8dec7a684f5984f018fb145f4916.png

Zon, zee, Zakynthos - Emma van Zweden

Tien jaar geleden ging Anna voor haar studie naar het Griekse eiland Zakynthos. Hier beleefde ze de tijd van haar leven. Het enige wat ze hoefde te doen was genieten van de zon, de zee en vooral de liefde. Toch kwam er als donderslag bij heldere hemel een einde aan dit perfecte avontuur.

Inmiddels heeft ze haar leven in Nederland opgebouwd, met een goede baan en een stabiele relatie. Al begint ze de laatste tijd steeds meer te twijfelen. Eigenlijk is haar baan best wel een beetje saai. En haar vriend is misschien wel iets te stabiel. Is dit nou echt het leven waar ze vroeger van droomde?

Als haar vriendin Marloes haar uitnodigt om een weekje op bezoek te komen bij haar Guest House op Zakynthos, gaat ze overstag. Misschien is dat wel de perfecte plek om alles op een rijtje te zetten. Geen betere locatie dan een idyllisch hotelletje pal aan het strand toch? Maar eenmaal daar blijkt het verleden toch niet zo'n afgesloten boek als ze had gedacht.

Mijn mening

Wat een heerlijk boek. Het is fijn om naar een zonnig vakantie eiland mee te mogen reizen in een verhaal. Ik kon het hele verhaal goed visualiseren, mede omdat ik al een paar keer op een Grieks eiland ben geweest, maar ook omdat Van Zweden het beeldend heeft geschreven. Anna heeft een verleden op Zakynthos en dat leverde haar een gebroken hart op. Terugkeren was dan tot nu toe geen eerste keus. Wat er precies is gebeurd, kom je als lezer gedurende het verhaal te weten. Dat het verleden haar weer zal inhalen is geen verrassing. Het levert spetterende interacties op.

Wat ik een beetje jammer vond, was de manier waarop een van de personages uit het verhaal verdween. Dat had wat mij betreft wel iets meer uitwerking mogen hebben. Maar dat is het enige puntje van kritiek. Zon, zee, Zakynthos is een fijn zomers verhaal, met leuke personages en een mooie locatie. Het is op een prettige manier geschreven, met voldoende uitwerking van de personages en de setting en goedlopende dialogen. Ik heb het met plezier gelezen en heb nog steeds de zonnige vibe van na het lezen.

a59e8dec7a684f5984f018fb145f4916.png

Als je zin hebt om vanuit je bank af te reizen naar dit zonnige eiland, dan is Zon, zee, Zakynthos het ideale tussendoortje.



Reacties op: Feelgood friday tussendoortje: Zon, zee, Zakynthos

Meer informatie

Gerelateerd

Over