Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Films en series om je vingers bij af te likken

op 12 april 2018 door

De maand april hebben we omgedoopt tot culinaire maand en we trakteren je op fijne artikelen en boekentips. Vandaag serveren we iets anders dan boeken. Een lijstje met feelgood films en series die op de een of andere manier een culinair tintje hebben. Niet per se verfilmde boeken, maar wel hele fijne titels voor een gezellig avondje achter de buis.

- door Sanne -

Gilmore girls

Deze serie van tijden geleden is weer terug te zien bij Netflix. Van 2000 tot en met 2007 was Gilmore girls een van de meest populaire series die op dat moment te zien was. De lieve Rory en haar alleenstaande moeder Lorelai volgen we in het schattige plaatsje Stars Hallow. Lorelai raakt op haar zestiende zwanger en besluit om haar dochter alleen op te voeden. De serie begint in het zevende levensjaar van Rory, als we haar zien als een slim meisje dat naar een goede school gaat. Lorelai heeft geen soepele band met haar rijke ouders, maar wordt genoodzaakt hen om hulp te vragen als ze het schoolgeld voor Rory niet kan betalen.
De beste vriendin van moeder Lorelay, Sookie, is kokkin in het hotel waar ze werkt. De meest bizarre situaties in en rondom de keuken komen in de serie voorbij. 

Chef

Chef Carl Casper weigert zich aan te passen in de keuken wanneer zijn baas van hem eist te koken wat er op het menu staat, hij wil zelf beslissen welke specialiteiten hij bereidt. Dit zorgt uiteraard voor een conflict met de restauranteigenaar en uiteindelijk besluit Carl om op te stappen. Hij vertrekt naar Miami en begint een foodtruck samen met zijn ex-vrouw, zijn beste vriend en zijn zoon. Eigenwijs als hij is, zorgt dit voor hilarische situaties. Al met al hoopt hij zijn passie voor koken en voor het leven terug te vinden. Chef is een heerlijk grappige en romantische film over lekker eten. 

No reservations

De film No reservations is er eentje van alweer meer dan tien jaar oud, maar blijft heerlijk om naar te kijken. Deze romantische komedie gaat over chef-kok Kate Armstrong die een keuken runt in een trendy restaurant in Manhattan. Zoals ze haar keuken runt, leeft ze ook haar leven; zonder flauwekul Ze is charmant, maar ook intimiderend: tijdens drukke moment bereidt ze zonder enige moeite vele fantastische maaltijden die tot in de puntjes zijn verzorgd. Ze heeft alles perfect onder controle, tot ze onverwachts voor haar nichtje van negen moeten zorgen en moet samenwerken met de nieuwe souschef. Kate's leven staat op z'n kop en ze zal moeten veranderen om een band met haar nichtje Zoë op te bouwen en geluk te kunnen vinden.

Simply Irresistable

Nog zo'n fantastisch romantische film dat zich grotendeels afspeelt in de keuken. Amanda is eigenaresse van een restaurant dat ze erfde van haar moeder. Hoewel haar kookkunsten veel te wensen overlaten, is ze een charmante en aantrekkelijke vrouw die niet bang is om haar emoties te tonen. Op de markt ontmoet Amanda Tom. Hij is een succesvolle manager bij een groot warenhuis. Zijn zakelijke en praktische manier van werken heeft voor veel succes gezorgd. Tom en Amanda lijken niets met elkaar gemeen te hebben of misschien toch wel...?

Soof!

Een fijne film van Nederlandse bodem waarvan er zelfs twee zijn verschenen! In Soof! draait alles om Soof. Ze is bijna 40 en heeft alles wat ze ooit wilde: drie leuke kinderen, een klein cateringbedrijfje, een lieve man en een heerlijk huis. En toch vraagt ze zich af of dit het nou is. Haar cateringbedrijfje wil niet echt lopen en met drie kinderen heeft ze amper tijd over. Hulp van haar man heeft ze amper, die vooral gefocust is op zijn eigen werk. Maar dan ontmoet Soof tijdens een etentje choreograaf Jim. Eindelijk heeft ze het gevoel dat iemand haar ziet om wie ze is en die haar het gevoel geeft bijzonder te zijn. Als de relatie tussen Soof en Jim onbedoeld uit de hand dreigt te lopen en de verbouwing van Soofs tuinhuis tot professionele keuken zijn tol eist, dringt de vraag zich langzaam op of Kasper nog wel die woest-aantrekkelijke man is, waar Soof ooit voor viel. En hoe meer ze grip probeert te krijgen op haar leven, des te meer lijkt dit te ontsporen.

Brasserie Valentijn

Eten en liefde in een twee woorden tellende titel, dat lijkt ons feelgooders wel wat! Brasserie Valentijn met onder andere Georgina Verbaan en Egbert-Jan Weber speelt zich grotendeels af in een brasserie. ‘Brasserie Valentijn’ is een gerenommeerd restaurant dat met succes wordt gerund door Valentijn en Angelo. 14 februari is de dag van de liefde: één van de drukste avonden van het jaar. Angelo zorgt voor een passend liefdesmenu en Valentijn heeft de tafels tiptop gedekt. Ze heeft alles onder controle in haar brasserie. In de keuken en in het restaurant zijn de verwachtingen hoog gespannen. Elk koppel dat een tafel heeft bemachtigd, hoopt die avond de liefde op hun bord te krijgen. Er mag niks fout gaan. Dan staat Frank, een oude vlam van Valentijn, ineens op de stoep...
Voor de liefhebbers van veel romantiek!

Julie & Julia

Ha, een film met twee tijdlijnen! Daar zijn wij binnen de Feelgood Club dol op, zo is wel gebleken in onze historische maand. In Julie & Julia volgen we twee verhalen die zich afspelen in verschillende tijdlijnen, gebaseerd op waargebeurde verhalen. Het ene verhaal speelt zich af in 1948 en gaat over Julia Child die met haar man Paul, een Amerikaanse diplomaat, naar Parijs is verhuisd. Om zich niet te vervelen, besluit Julia de Franse keuken onder de knie te krijgen. Zestig jaar later volgen we Julie Powell. Ze heeft een hekel aan haar baan en heeft de ambitie om schrijver te worden. Ze houdt een dagelijkse blog bij, waarop ze alle gerechten uit het boek van Julia Child in een jaar tijd probeert te bereiden.

Heerlijke feelgood films om je vingers bij af te likken. Voor de liefhebbers van romantiek en een vleugje culinair. Welke film ga jij kijken?



Reacties op: Films en series om je vingers bij af te likken

Meer informatie