Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Helma las … De herkansing van Sara Ney

op 10 maart 2022 door

Mijn leestip van twee weken geleden was De herkansing van de Amerikaanse bestseller auteur Sara Ney. Het is het derde deel van de ‘Hoe sla ik een hufter aan de haak’- serie. Het is een rasechte new adult sports romance waarin Ney wederom een grote portie erotische scènes verwerkt heeft in het verhaal.

- door Helma -

8149e6167b78cb7050be0ef7b9f4aa44.png

In De herkansing zijn de hoofdrollen weggelegd voor Rhett Rabideaux en Lauren Bishop. Rhett is vanuit Louisiana overgeplaatst naar Iowa Universtity om als bijna onverslaanbare tweevoudig NCAA-kampioen het worstelteam te komen versterken. Maar hij wordt als ‘nieuwe’ niet echt welkom geheten in het team. Hij wordt eerder als een bedreiging dan een aanwinst gezien en zijn teamgenoten maken hem het leven behoorlijk zuur. Als ze over de hele campus een poster ophangen met zijn hoofd en telefoonnummer en de tekst ‘Geef Rhett een beurt’ is het dieptepunt van de pesterijen bereikt. Op een campus waar seks bijna de hoogste prioriteit lijkt te zijn, krijgt hij een bombardement van berichten en nietsverhullende foto’s waar hij totaal niet op zit te wachten. Alleen het berichtje van Lauren springt eruit en zij is de enige waarop hij reageert.

Lauren had alleen een bericht gestuurd omdat haar nicht Alex haar had uitgedaagd. Rhett is namelijk de lelijkste man die ze ooit heeft gezien en normaal gesproken zou ze hem geen blik waardig gunnen en heeft ze alleen aandacht voor de uiterlijke schijn. Lauren is bloedmooi en dat weet ze zelf ook erg goed. Dat maakt haar in het begin niet echt sympathiek met wat aanstellerige maniertjes waarvan ze weet dat ze er dan nog aantrekkelijker uitziet. Pas als ze Rhett beter leert kennen ontdekt ze dat de innerlijke mens veel belangrijker is dan alleen een knap gezicht. Als mens steekt Rhett iedereen naar de kroon en hij laat alle knappe, zelfingenomen studenten ver achter zich.

Door het wisselend perspectief waarin het verhaal wordt verteld leer je Rhett en Lauren kennen zoals ze zichzelf zien maar ook hoe ze overkomen bij de ander. Het verhaal ontrolt zich als een soort ‘beauty and the beast’. Gezien de grote hoeveelheid steamy seksscènes wel alleen geschikt voor 18+. De onzekerheid en het ongeloof van Rhett dat de knappe Lauren iets in hem ziet en de moeite die Lauren moet doen om hem te overtuigen dat ze echt serieuze plannen met hem heeft maken, naast de steamy scènes, het grootste deel van het verhaal uit.

Als lezer heb je met Rhett te doen, als hij constant wordt dwarsgezeten door zijn team. De zogenaamde ‘grappen’ die ze met hem uithalen zijn regelrechte pesterijen, waarvan je je afvraagt hoe mensen überhaupt kunnen denken dat dat leuk is. Je kunt alleen maar bewondering voor hem hebben over de manier waarop hij stand houdt en zijn eigen weg blijft kiezen. Maar ik moet wel zeggen dat hij op het gebied van de liefde wel erg naïef is! Kom op zeg, hoeveel hints en bedavonturen heb je nodig om uit te vogelen dat een vrouw oprecht in je geïnteresseerd is? Alleen in het Frans durft hij Lauren zijn liefde te verklaren, waarbij zij smelt in zijn armen als hij die Franse woordjes, waar ze geen klap van verstaat, in haar oor fluistert.

Lauren wordt gaandeweg het verhaal steeds sympathieker als ze langzamerhand valt voor de op het gebied van de liefde onzekere Rhett en ze mensen niet langer op alleen hun uiterlijk beoordeelt. Ze ontdekt dat Rhett inhoudelijk zoveel meer in zijn mars heeft dan al die goed uitziende, maar inhoudsloze mensen waar ze vroeger mee omging.

Verwacht geen diepgaand verhaal met grote karakterontwikkeling ondanks dat Ney thema’s als pestgedrag en vooroordelen in het verhaal verwerkt heeft. Het blijft allemaal wat oppervlakkig terwijl de erotische scènes een groot deel van het verhaal uitmaken. Maar dat neemt niet weg dat ik ervan gesmuld heb en het boek me een paar uurtjes onbekommerd pretentieloos leesplezier heeft gegeven.

Een aanrader voor new adult liefhebbers die een flinke portie steamy scènes weten te waarderen. Ben je daar niet zo van gecharmeerd, dan zou ik het boek laten voor wat het is. 3***

Houden jullie van een fijne steamy new adult op zijn tijd?



Reacties op: Helma las … De herkansing van Sara Ney

Meer informatie

Gerelateerd

Over