Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Het Gerda van Wageningen café

op 23 september 2019 door

Het is feest in het Feelgood Café! Deze week viert Gerda van Wageningen haar 40-jarig jubileum als auteur. En dat vieren we natuurlijk heel graag met haar mee. Om alle festiviteiten rond haar jubileum nog meer luister bij te zetten, openen we vandaag het speciale Gerda van Wageningen café.

Gerda van Wageningen heeft in haar lange carrière maar liefst meer dan 120 (!) boeken geschreven. Boeken die miljoenen keren zijn verkocht en uitgeleend via de bibliotheek.

da5ec08c98a4efac72b269c9994a7ea9.png

Als je zegt Gerda van Wageningen, dan denk je aan historische boeken en/of streekromans met een grote dosis romantiek. Met het grote aantal boeken dat ze in dit genre heeft geschreven draag ze met recht de titel 'koningin van de streekroman'.  Ze heeft onlangs haar Bakkers-trilogie afgerond met het derde deel Onvoorwaardelijke liefde en inmiddels is ze al weer volop bezig met nieuwe boeken. Want stoppen met deze uit de hand gelopen hobby, zoals ze zelf zegt, kan ze niet.

Ze doet voor elk boek enorm veel onderzoek, omdat ze wil dat alles klopt. Zo vertelde ze in een interview dat ze een klederdracht museum mocht openen. Ze kon het niet nalaten om de dames die daar in klederdracht rondliepen er opmerkzaam op te maken dat wat ze aanhadden niet was zoals het hoorde.

Uit de enorme hoeveelheid boeken die Gerda heeft geschreven heeft ze haar eigen favoriete Top 10 samengesteld (in willekeurige volgorde):

In deze jubileumweek besteedt Hebban elke dag aandacht aan Gerda van Wageningen. Ook haar uitgever, Zomer & Keuning, zet haar deze week elke dag in het zonnetje. Zo is er nu al via Facebook een gratis verhaal te downloadenHet zwijgen waard. Ook het artikel waarvoor we jullie opriepen om jullie ervaringen te delen verschijnt deze week op Hebban.

In dit café kan je laten weten wat je favoriete boek van Gerda  is (is het misschien een van de boeken uit Gerda's eigen Top 10?), of je nog iets van haar wilt gaan lezen, wat je vindt van het gratis korte verhaal, wat je hebt ontdekt in de media over het jubileum en nog veel meer dat je kwijt wil over Gerda en haar boeken. En natuurlijk mag er gefeliciteerd worden! Bardames Helma en Marieke zijn natuurlijk ook van de partij en staan klaar om met jullie te proosten op dit mooie jubileum.



Reacties op: Het Gerda van Wageningen café

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Gerda van Wageningen

Gerda van Wageningen

Gerda van Wageningen is een Nederlandse schrijfster van romantische en hist...