Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Launchparty van Maan

op 13 januari 2019 door

Op dinsdag 8 januari was het zover, toen konden we eindelijk naar de boekhandel rennen om Maan, het langverwachte vijfde deel van de Zeven Zussen-serie van Lucinda Riley, mee naar huis te nemen. Xander Uitgevers organiseerde in samenwerking met Boekhandel Jaspers in Badhoevedorp een heuse launchparty om hier feestelijk bij stil te staan. Badhoevedorp? Dat is bijna bij mij om de hoek en ook voor Renate was dat niet al te ver rijden. Dus: yes, we are in!

- door Helma -

Ruim voor aanvang van de officiële lancering waren we ter plekke. Want het is natuurlijk heerlijk om even lekker tussen allerlei boeken te neuzen als je er toch bent. Het eerste wat we bij binnenkomst zagen was een grote uitstalling van alle boeken van de Zeven Zussen-serie waar de verkoper met verve de serie aanbeval aan een paar twijfelende dames die bedenkelijk de dikte van de boeken bekeken. Toen wij ons er ook mee bemoeiden (we zijn tenslotte niet voor niets ambassadeur van het feelgood genre!)  en vertelden hoe verslavend de serie is en dat ze zich niet moesten laten weerhouden door het grote aantal pagina's, want 'voor je het weet heb je hem uit', ging in ieder geval een dame met het eerste deel onder haar arm naar huis.

dd617a19aee6d56a7b0a25260ddc41a1.png

We werden hartelijk welkom geheten door de mensen van de boekhandel terwijl Sander en Marieke van de uitgeverij nog volop bezig waren om de techniek werkend te krijgen. De hapjes en drankjes stonden al klaar en tegen vieren begon natuurlijk de lekkere trek, dus de pittige balletjes en andere lekkernijen waren (te) goed aan ons besteed. Ondertussen mengden we ons al Hebban en de Feelgood Club promotend onder het publiek en maakten we even kort kennis met Sander en Marieke.

Party time

Toen de winkel langzaam maar zeker was volgelopen met liefhebbers van de Zeven Zussen nam Sander van Xander Uitgevers het woord. Hij vertelde kort iets over de zussen in het algemeen en meer specifiek over Tiggy, de Maanzus. In een korte film nam Lucinda ons mee naar Schotland en de flamenco-wereld van Spanje waar Maan zich afspeelt. We bleven in Spaanse sferen met een wervelend optreden van een flamencodanseres.

Daarna kon het eerste exemplaar van Maan worden gewonnen met een 'handje omhoog, handje omlaag' quiz over allerlei feiten uit de serie. Nu dachten we dat we toch aardig beslagen ten ijs kwamen, maar helaas gingen we bij de derde vraag al roemloos ten onder. Het eerste exemplaar ging dus aan onze neus voorbij.

c90c84419bd145cd63b641ec0d469a93.png

Interview Lucinda

Helaas liet de techniek ons in de steek, dus het interview met Lucinda waarin zij vragen beantwoordt die de lezers haar via Facebook konden stellen, bleef ongezien. Dat gemis maken wij nu goed, want Xander stelde het interview aan ons beschikbaar om te vertonen op onze pagina. Zo'n aanbod slaan we natuurlijk niet af!

In gesprek met Marieke van Xander Uitgevers

Nadat de flamencodanseres ons getrakteerd had op een tweede show, was de party ten einde en kwamen we in gesprek met Marieke van Xander. We vroegen haar of ze, toen ze het eerste deel van de Zeven Zussen uitbrachten, hadden verwacht dat het zo'n succes zou worden. Marieke: 'Natuurlijk hadden we er goede verwachtingen van omdat het boek het in het buitenland al erg goed deed. Maar dat het zo'n succes zou worden, daar konden we alleen maar op hopen. Maar dit succes overtreft toch wel onze stoutste verwachtingen'. Marieke vertelde verder dat Lucinda enorm blij was met haar Feelgood Club prijs omdat dit haar allereerste prijs ooit is. 'Zij heeft nooit eerder een prijs gewonnen, dus deze prijs is heel speciaal voor haar, zeker omdat het een publieksprijs is.' Marieke dacht nog even dat wij als Feelgood Club daar enige zeggenschap over hadden gehad, maar daar was natuurlijk geen enkele sprake van. We kunnen in alle eerlijkheid zeggen dat wij hier geen enkele invloed hebben gehad. Ze vertelde verder dat er nog een paar mooie romans in de planning staan, waaronder Het weesmeisje van Anne Jacobs. Dit boek hadden wij al gespot en Renate en Janneke lezen dit binnenkort voor een buddy read. Direct maar even de kans gegrepen om een interview met Anne Jacobs te regelen. Je moet het ijzer smeden als het heet is toch? Houd onze spot dus in de gaten.

Dat was het einde van een gezellige bijeenkomst, waarna we voldaan weer huiswaarts keerden. Renate met Maan onder haar arm terwijl ik  thuis Maan als recensieboek uit de bus mocht vissen. En ik kan nu al verklappen dat het wederom genieten is.

Hebben jullie Maan al in huis?



Reacties op: Launchparty van Maan

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lucinda Riley

Lucinda Riley

Lucinda Riley werd in 1965 in Ierland geboren, en na een vroegere carrièr...