Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leestip- estafette: Antoinette tipt Diana

op 26 oktober 2020 door

Eind augustus tipte Sanne mij in de leestip-estafette. Haar tip was een bijzonder boek met een vleugje magie en sprookjes en toch ook absoluut feelgood. Graag deel ik vandaag met jullie mijn leeservaring van het getipte boek. Maar natuurlijk mag ik ook nog een tip geven. Diana zal dit keer van mij de tip mogen ontvangen. Wat zal ze ervan vinden? Is het een boek dat ze leuk gaat vinden?

87711fe4f839483065da18484f66445a.jpg

 

Sannes tip voor mij

Sanne tipte mij Hotel lonely hearts van Heather O`Neill. Omdat ik Sanne al kende van de Jeugdliteratuur, vond ik deze tip echt superleuk gevonden. Een combinatie van beiden, En nog belangrijker; ik kende dit boek totaal nog niet.

Sanne zei over deze tip het volgende:

Als ik naar de romans en feelgoodboeken op haar plankjes kijk, dan denk ik dat ze houdt van historische romans. Ik heb dan ook even zitten twijfelen of ik haar in dit genre iets zou tippen, iets waarvan ik zekerder wist dat het haar zou aanspreken. Maar omdat ik het wel leuk vind haar een boek te tippen met een knipoog naar de jeugdliteratuur, maak ik uiteindelijk toch een wat gewaagdere keuze. Ik kies voor een boek dat leest als een sprookje.

 

Over Hotel lonely hearts

Een prachtige, poëtische roman – een modern, origineel sprookje.

Montreal, 1914. Twee baby’s worden midden in de winter achtergelaten in een weeshuis. Allebei blijken ze uitzonderlijke talenten te bezitten: Pierrot is een wonderkind op de piano, Rose brengt met haar dans en gevoel voor komedie overal waar ze komt vreugde. De kinderen worden verliefd op elkaar en dromen van een toekomst waarin ze de meest extravagante en verleidelijke circusshow ter wereld zullen opzetten.
Als tiener worden de twee gescheiden. Beiden aan het werk gezet als hulp tijdens de Grote Depressie, zakken ze langzaam weg in de onderwereld van Montreal, overlevend door sekswerk, drugs en diefstal. Maar als Rose en Pierrot elkaar terugvinden – na jarenlang zoeken en wanhopige armoede – wordt de mogelijkheid van hun jeugddroom nieuw leven ingeblazen en doen ze alles om deze waar te maken. Al snel hebben Rose, Pierrot en hun troep van clowns en showgirls het gemaakt in New York, zowel op het podium als op straat. Noch het theater noch de onderwereld zal ooit hetzelfde zijn.

Wat vond ik ervan?

Toen ik de tip kreeg ben ik gelijk op zoek gegaan naar het boek. Wow, wat een prachtige cover was het eerste wat ik dacht. Zowel de auteur als boek waren voor mij nog totaal onbekend. Ik lees graag boeken van voor mij nog onbekende auteurs, dus het was echt een leuke passende tip. Normaal gesproken ben ik niet zo van de sprookjesachtige boeken voor volwassenen, dus ik had wel enige twijfel of ik het boek wel echt leuk zou vinden. Het was zeker in het begin even wennen aan de opzet van het verhaal,maar mijn nieuwsgierigheid was gewekt.

Het verhaal is prachtig, warm en de zinnen zijn prachtig. Toch lukte mij het niet om het verhaal achtereen te lezen. Ik las naast dit boek geregeld nog een tweede boek ter afwisseling. Ik vond het verhaal bijzonder, maar het sprookjesachtige element haalde mij wel uit mijn comfortzone. Maar zoals gezegd bleef de prikkel om door te lezen. Uiteindelijk had ik in een weekend het gevoel dat ik het boek uit moest lezen. Ik was toen bijna halverwege. De zinnen en opzet waren niet lastig om te lezen en de auteur heeft een goed uitgedacht verhaal geschreven. Toen ik mezelf de spreekwoordelijke schop onder de kont had gegeven, vloog ik door het verhaal. Uiteindelijk had ik het boek toen met een dag uit. En het grappige was dat ik toen echt heb ik genoten van Hotel lonely hearts. Ik vind de tip van Sanne echt goed uitgekozen en geef het boek dan ook graag 4****. 

87711fe4f839483065da18484f66445a.jpg

Mijn tip voor Diana

Diana en ik kennen elkaar niet heel goed, dus ik heb enige tijd getwijfeld over mijn tip aan haar. Toen ik haar leesplankjes bekeek dacht ik alleen Wow! Wat een hoop boeken om doorheen te spitten. Maar al snel kwam er een tip bovendrijven van een boek dat ikzelf nog niet zolang terug gelezen had en waarvan ik diep van onder de indruk ben.

Ik zag op haar plankjes verschillende historische romans staan. Mijn tip valt ook binnen dit genre. Alleen haar wil ik lezen plankje kent meer dan duizend boeken en haar gelezen plankje ruim 500 boeken. Maar volgens mij staat dit boek er niet tussen.

Mijn tip voor Diana is Het meisje in de witte kimono van Ana Johns.

Ik hoop dat je dit boek net zo indrukwekkend vindt als ik dit zelf vindt. Ik ben heel benieuwd naar jouw leeservaring.

Over Het meisje in de witte kimono

Japan, 1957. De 17-jarige Naoko Nakamura wijst de man die haar vader voor haar heeft uitgezocht af en volgt haar hart: ze wil enkel trouwen met de Amerikaanse soldaat van wie ze houdt. Als gevolg van die beslissing wordt ze verstoten door haar familie, omdat de schande van een huwelijk met een buitenlander te groot is. Maar als haar geliefde niet terugkeert van een missie en zij zwanger blijkt, kan ze nergens terecht. Haar vader is onverbiddelijk: ze mag enkel terugkomen naar huis als ze het halfbloed kind dat ze draagt opgeeft…

Amerika, nu. Tori Kovac zorgt voor haar vader in zijn laatste dagen als ze een brief vindt die haar leven op zijn kop zet, en die duizenden vragen oproept over haar vader, over hun familie en over wat ze dacht te weten. Ze gaat op zoek naar antwoorden, een zoektocht die naar Japan leidt…

Een hartverscheurende roman over een duistere periode in de geschiedenis van Japan. Ana Johns baseert haar bitterzoete verhaal op de ervaringen van haar vader die als Amerikaanse soldaat diende in Japan, waar relaties door beide landen actief ontmoedigd werden en de kinderen uit die relaties nergens welkom waren.

87711fe4f839483065da18484f66445a.jpg

Wat vinden jullie van de tip voor Diana? Hebben jullie dit boek al gelezen? Is deze tip en goede keuze voor Diana of zouden jullie haar een ander boek hebben getipt?

 



Reacties op: Leestip- estafette: Antoinette tipt Diana

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Ana Johns

Ana Johns

Ana Johns studeerde journalistiek maar ging vervolgens aan de slag in de kunstwe...