Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leestip van Amarins

op 20 november 2022 door

Wat vliegt de tijd toch. Het lijkt of het in deze laatste maanden van het jaar nog sneller gaat. Ik zag dat ik al weer aan de beurt was voor een boekentip!

ee18b8241d11068f1d078010e7bce502.png

- door Amarins -

We zitten al bijna weer in december. Ik kan het me gewoon niet voorstellen dat het al weer opschiet richting het einde van het jaar. Waar ik het gevoel had net een tip te hebben gegeven, bleek dat het al weer zes weken geleden was en ik al weer aan de beurt ben Ik heb eens in mijn gelezen overzicht gezocht voor een leuke tip. Ik had het gevoel een kerstboek te willen tippen maar kwam uiteindelijk toch bij iets heel anders uit. Een boek dat ik vorige week uit las, zelfs iets zomers. Mijn tip van deze week is De Jasmijntuin van Elena Conrad.

Waar gaat het over

De zomer is aangebroken in Ligurië; bij de villa op de klif staan de jasmijnstruiken al volop in bloei. Giulia’s avontuur om de jasmijn- en olijfboomgaard van haar grootvader over te nemen heeft zijn vruchten afgeworpen. Om het succesvolle eerste jaar te vieren nodigen Giulia en haar vriend Marco iedereen uit voor een groot feest, en Marco heeft een spectaculaire verrassing geregeld. Maar de feestvreugde wordt overstemd door verschrikkelijk nieuws: Marco’s zus is opgenomen in het ziekenhuis. Plots slaat de stemming om en raken de gebeurtenissen in een stroomversnelling. Giulia’s geloof in een goede afloop wordt danig op de proef gesteld. Alleen samen kunnen zij en Marco de boomgaard redden en de familie bij elkaar houden…

Ik zou je wel willen adviseren, wanneer je de Jasmijntuin gaat lezen, eerst te gaan genieten van het eerste deel uit de serie, De Jasmijnvilla. De Jasmijntuin gaat verder waar het eerste deel gestopt is. Wanneer je begint bij deel twee mis je te veel rondom de personages die ook weer terugkomen in dit tweede deel.

1323742f824742346e37f125be6f22e7.png


Mijn mening

De Jasmijntuin is zoals eerder benoemd het tweede deel in de 'Jasmijn'-serie. Ook in dit tweede deel is het volop genieten van de Italiaanse omgeving, de Italiaanse keuken en de Italiaanse families. Al deze facetten worden door Conrad detaillistisch beschreven. Je waant je helemaal in Italië.

Veel bekende personages uit het eerste deel komen in dit deel terug. Je leert ze nog beter kennen en voelt nog meer de emoties die de Italiaanse familiebanden met zich meebrengen. Vooral de spanningen tussen Marco en Giulia lopen af en toe flink op. Conrad heeft hier een fijn portie drama weten te vermengen met een heerlijk stukje feelgood. Ook heeft ze de beide personages meer weten uit te diepen dan in het eerste deel. Emoties en gevoelens komen bij je binnen en waar ze in het eerste deel misschien nog iets te oppervlakkig bleven voel je je nu meer verbonden met hen. Ook de overige personages zijn mooi uitgewerkt en laten je volop genieten van een heerlijk verhaal.

De schrijfstijl is net als in het eerste deel weer erg fijn. Het leest vlot, er zit vaart in en er zit een aantal gebeurtenissen en plotwendingen in die je niet van te voren ziet aankomen. Het verhaal heeft een vleugje spanning en ook de diepgang en thema’s zijn weer aanwezig. Je wilt alleen maar doorlezen en wilt weten hoe dit verhaal afloopt. Eigenlijk kun je dat zelf wel bedenken maar door alle gebeurtenissen blijft het tot het einde spannend of je gevoel uitkomt. 

De Jasmijnvilla is een echte aanrader voor lezers die houden van een hartverwarmende roman waar intriges, jaloezie en liefde de boventoon voeren. Het is elke bladzijde genieten van de prachtige personages en de Italiaanse natuur en cultuur.

Hopelijk heb ik je met mijn tip overtuigd om deze prachtige serie te gaan lezen. Zet jij ze alvast op je wensenlijstje?



Reacties op: Leestip van Amarins

Meer informatie

Gerelateerd

Over