Meer dan 5,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leestip van Amarins

op 08 januari 2023 door

Vandaag is het alweer tijd voor de tweede leestip in 2023! Ik hoop dat jullie allemaal een fijne tijd achter de rug hebben. De meesten van jullie zullen al wel weer volop aan de slag zijn en de scholen beginnen maandag ook weer. Hopelijk vinden jullie, nu alles weer volop gaat draaien, ook de komende weken lekker tijd voor een fijn boek.

-door Amarins-

68c1f7eb911a7b9ad9b6f19e112b9e13.png

Vandaag kom ik met een tip van een boek waarmee ik afgelopen week mee mocht doen aan een blogtour. Toen ik werd gevraagd om mee te doen werd ik door de schrijfster gewaarschuwd. Want het boek was volgens haar een ander boek dan we van haar gewend waren. Maar ik liet me niet kennen en deed mee en heb ontzettend van het boek genoten. Ik heb het over het boek Annemijn van schrijfster Emma Anna.

Waar gaat het over?

Annemijn is het verhaal over Anne en Levi en hun twee dochters. Een verhaal over elkaar terugvinden in een huwelijk waarin diverse factoren ervoor gezorgd hebben dat partners elkaar kwijt dreigen te raken.

Mijn mening

Al heel gauw kwam ik tot de conclusie dat het helemaal geen ander boek was dan haar vorige.  Het onderwerp misschien, maar de o zo bekende schrijfstijl van Emma Anna is weer als vanouds aanwezig. Het verhaal wordt afwisselend verteld door de ogen van Anne en Levi.  Het leest erg vlot en het is alleen maar genieten. Waar anders de vaart er goed in zit, is dat in dit verhaal inderdaad anders. Maar dat is geheel passend. Het wordt nergens saai, je blijft tot de laatste letter geboeid en geëmotioneerd. Lang blijft het ook spannend hoe het verhaal zal eindigen!

Personages zijn vooral realistisch neergezet. Wat ben ik gaan houden van Anne en Levi. Wat had ik een bewondering voor Anne. Anne is autistisch en voelt zich hierdoor vaak overprikkeld en weet niet wat ze met de situatie aan moet. Ze voelt zich ook erg onzeker en voelt langzaam haar relatie door haar vingers glippen. Maar wat een doorzettingsvermogen had deze vrouw. Levi is een meneer die meer de regie wil houden en bazig is. Hij begrijpt Anne niet altijd. In het begin was ik niet van hem gecharmeerd, maar als je gaat begrijpen waarom hij dingen doet, ga je langzaamaan van hem houden. Beiden nemen je mee in hun zoektocht binnen hun huwelijk, strubbelingen en familieleden die een vervelende invloed hebben op hun relatie. Op een liefdevolle manier weet Emma Anna de problemen binnen hun huwelijk te omschrijven en de zoektocht naar nieuwe liefde te vertellen. Ook de sexy scènes ontbreken in het verhaal niet. Ze zijn precies passend  en goed binnen het verhaal. 

Geen lezer zal dit boek onberoerd dichtslaan. Het zet je vooral aan het denken. Over je eigen relatie, over wie je bent en over wie je binnen je huwelijk bent. En wat de invloed van andere mensen op je is. 

Emma Anna heeft een geweldig boek geschreven over een onderwerp dat velen zal boeien. Een geweldig verhaal over verdriet, moed maar ook over doorzettingsvermogen en vooral liefde. Want dat is waar dit verhaal uiteindelijk om draait. Ik kan alleen maar zeggen: Annemijn is een dikke aanrader voor wie houdt van emotionele boeken met een onderwerp dat je zal raken en er toe doet.

Hopelijk heb ik je overtuigd om Annemijn te gaan lezen. Zet jij het op je verlanglijstje? Of wellicht heb je het al gelezen? Laat je me dan weten wat je van het boek vond?



Reacties op: Leestip van Amarins

Meer informatie

Gerelateerd

Over