Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leestip van Amarins: Terug naar Willow Creek Valley

op 01 oktober 2023 door

Vandaag zijn we al weer oktober ingerold. Wat gaat de tijd snel en na nog wat mooie zomerdagen is het nu toch echt herfst. De herfst leent zich natuurlijk altijd erg goed voor een fijn boek. Met een dekentje en een theetje op de bank is het weer genieten (al mis ik altijd eerst wel die tuinstoel en dat zonnetje). Omdat het toch ook langzaamaan echt kouder wordt deze keer een tip van mijn kant waar je lekker warm van wordt en heerlijk van kan genieten!

- door Amarins -

68c1f7eb911a7b9ad9b6f19e112b9e13.png

Mijn leestip voor deze week is: Terug naar Willow Creek Valley van Corinne Michaels!

Waar gaat het over

Op haar achttiende vertrok Jessica voorgoed uit Willow Creek Valley. Ze was jong, bang en dom, en het kostte haar de liefde van haar leven - Grayson Parkerson. Veertien jaar later gaat ze terug naar Willow Creek Valley om te herstellen na een ongeval. Terug naar waar ze elkaar leerden kennen, verliefd werden en een toekomst planden. De toekomst die Grayson nu leeft als alleenstaande vader van zijn dochter. Als Jessica hem ziet met zijn kleine meid, doet haar dat terugverlangen naar de tijd dat hij de hare was. Eén blik in zijn prachtige blauwgroene ogen en het is alsof ze nooit is weggeweest. Eén kus en haar wereld staat op zijn kop. Eén nacht samen, en ze weet zeker dat ze in zijn armen thuishoort. Jessica is niet meer het meisje dat ze was. Ze kan zich een nieuw leven voor hen samen voorstellen. Maar Grayson geeft niet meer zo makkelijk zijn hart aan een vrouw. Hoe kan ze hem overtuigen om haar een kans te geven?

Mijn mening

Toen ik de cover van Terug naar Willow Creek zag was ik meteen helemaal verliefd. Dit boek moest en zou ik lezen. Ik was zo benieuwd wat er schuil zou gaan achter deze gave cover.

En die nieuwsgierigheid was niet voor niks. Wat een boek, wat was het genieten! Tegelijkertijd vind ik het ook moeilijk om naar jullie over te brengen hoe dit boek voelde. Heftige momenten, verdrietige momenten, heel liefdevolle elementen, een prachtig boek dat je gewoon zelf moet gaan lezen!

Het is van de eerste tot de laatste bladzijde genieten met Jessica en Grayson. Afwisselend wordt het verhaal verteld vanuit beide hoofdpersonages. De auteur heeft hier erg goed aan gedaan. Hierdoor leer je de personages erg goed kennen en kun je helemaal met hen meevoelen. Jessica is een vrouw met de nodige trauma’s en een lange weg te gaan om het leven weer op de rit te krijgen. Tegelijkertijd ook een hele sterke vrouw, die weet wat ze wil maar af en toe wat meer zelfvertrouwen kan gebruiken. Grayson lijkt zo sterk maar ook hij heeft de nodige momenten van zwakte en hierdoor ga je ook zo van hem houden. Zijn kwetsbare kant mag de lezer zien en dat is genieten. Je raakt zo betrokken bij deze twee lieverds dat het net is of ben je aanwezig in hun leven. De omgeving wordt mooi beeldend beschreven zodat je je daar ook echt aanwezig voelt.

De schrijfstijl van Michaels is heel fijn, levendig en elk detail is zo mooi beschreven dat je van alle kleine dingen in dit verhaal geniet. Het verhaal verloopt niet heel vlot maar dat is hier ook absoluut niet nodig. Want als lezer wil je niet dat deze romance, die heel langzaam maar prachtig opbloeit, weer stopt. Je kan oneindig doorlezen en wilt alleen maar meer weten over deze twee geliefden.

De uitdieping van dit verhaal dat best heftige thema’s kent is niet heel groot maar dat misstaat niet. Michaels weet in dit verhaal, zonder veel diepgang, ook de nodige momenten te creëren dat je toch gaat nadenken over een aantal zaken en zorgt ervoor dat je tot de laatste bladzijde geboeid blijft. 

Het plot is verrassend en één waar menig lezer ontzettend van zal genieten. Na het dichtslaan van dit verhaal is er maar één oplossing: door met deel twee. Gelukkig is het tweede deel afgelopen week uitgekomen, dus ik kan heel snel weer terug naar Willow Creek Valley. Het tweede verhaal gaat over de zus van Grayson, Stella. Ik kijk er naar uit om haar ook beter te leren kennen!

Zijn jullie al bekend met deze serie? Heb je ze al op je verlanglijst staan?



Reacties op: Leestip van Amarins: Terug naar Willow Creek Valley

Meer informatie

Gerelateerd

Over