Meer dan 5,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leestip van Diana

op 19 maart 2023 door

Zondag! Alweer de derde van maart. De tijd vliegt. Na een lange periode van weinig lezen en de gedachten er niet bij kunnen houden, ben ik back in business. Ik las Katharina's keuze van Hanna Caspian vooruit, waar ik blij mee was omdat ik van 'kostuumdrama's' houd; ook in boekvorm. Dit is dan ook het boek dat ik vandaag aan jullie aanraad.

- Door Diana -

Over het boek

1913. Op het landgoed Greifenau woont graaf Donatus met zijn gezin, en een hele trits bedienden. De gravin wil haar jongste dochter Katharina uithuwelijken aan de neef van de Duitse keizer, maar Katharina heeft haar hart al aan een ander verloren. Kan ze de verbintenis nog tegenhouden? Oudste zoon Konstantin, erfgenaam van het landgoed, is ondertussen verliefd geworden op de dorpslerares. Een schande, als iemand erachter zou komen... De kokkin en de dienstmeisjes hebben zo hun eigen problemen. En dan is er nog de knappe nieuwe koetsier: wie is hij eigenlijk, en waarom doet hij zo geheimzinnig over zijn verleden?

Mijn mening

Een goed boek heeft voor mij de volgende ingrediënten: aansprekende personages in wie ik me in kan leven, een stuk drama, een goed verhaal, dat spannend is en me meesleept en dat ik goed voor me kan zien, en als het even kan ook een stukje geschiedenis of politiek erin verwerkt. Toen ik startte in Katharina's keuze had ik niet verwacht dat dit boek al deze ingrediënten zou bevatten. In het begin moest ik even wennen aan de vele personages, maar al snel sloot ik ze in mijn hart en leefde ik enorm met hen mee. Zou het geheim van Konstantin uitkomen en zo ja, hoe zou de reactie op de waarheid zijn? Wat is er toch met Montag aan de hand? En weet Katharina zich onder de plannen van haar moeder uit te werken? Ik ga niet te veel verklappen; Katharina's keuze is een boek dat de spanning vasthoudt en dat je eigenlijk in één keer uit wil lezen. Enig nadeel; antwoord op alle vragen krijg je niet, daarvoor moet je wachten op deel twee... Voordeel, je hebt wel weer iets om naar uit te kijken.

Zet jij Katharina's keuze op je te lezen lijst?



Reacties op: Leestip van Diana

Meer informatie

Gerelateerd

Over