Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leestip van Helma

op 22 oktober 2023 door

Vandaag is het weer mijn beurt om jullie een mooie leestip te geven. Toen ik van afgelopen week scrolde door de net verschenen en te verwachten boeken werd ik weer helemaal hebberig van alle mooie feelgoodtitels en bleef ik klikken om ze toe te voegen aan mijn bijna immense WIL-lijst. Ik hoop altijd dat een aantal van die boeken, eventueel als luisterboek, beschikbaar komt op KoboPlus, zodat ik mijn boekenbudget nog enigszins binnen de perken kan houden.

- door Helma -

68c1f7eb911a7b9ad9b6f19e112b9e13.pngIk kies wel vaker boeken die ik al in huis heb, maar waar ik nog niet aan begonnen ben. Niet omdat ik niet popel om er in te starten, maar er zijn nog een paar andere werkgelateerde 'moetjes' om het maar oneerbiedig te zeggen die voorrang hebben. Ook niet erg hoor, want ook die zijn over het algemeen prettig en spannend leesvoer.

Maar nu mijn tip van de week: De Ex Talk van Rachel Lynn Solomon

Het boek wordt gepromoot als dé enemies-to-lovers TikTok-sensatie. Nou heb ik zelf helemaal niets met TikTok, dus die hype is helemaal langs me heen gegaan. Mij sprak het boek vooal aan door de beschrijving en ik hou wel van een enemies-to-lovers roman op zijn tijd. Voordat je begint weet je natuurlijk al dat de hoofdpersonen samen hun happy end gaan beleven, dus daar zit de verrassing niet in. Het verrassende in dit genre zit voor mij vaak in de dynamiek en de vaak grappige en pittige dialogen tussen de hoofdpersonen als ze zich in de beginfase dood ergeren aan elkaar en langzaam meer voor elkaar gaan voelen. Vaak hebben ze ook nog wel een rugzakje dat diepgang in het verhaal brengt. Die dynamiek spat al af van de vrolijke, kleurige cover die al een week naar me ligt te lonken. Ik denk dat ik me vanmiddag maar eens lekker languit op de bank ga installeren en er in ga beginnen.

Over De Ex Talk

Shay werkt al bijna tien jaar met plezier bij een radiostation in Seattle. Maar de laatste tijd botst ze nogal met haar nieuwe collega Dominic, die net zijn journalistieke opleiding heeft afgerond en ervan overtuigd is dat hij alles weet van radio.

Als de zender een nieuw concept nodig heeft, stelt Shay De Ex Talk voor, waar twee exen live relatieadvies geven aan luisteraars. Tot haar grote frustratie wordt ze echter aangewezen als cohost van de show, met niemand minder dan… Dominic!

Hun scherpe dynamiek is meteen een schot in de roos en al snel verschijnt De Ex Talk in de hitlijsten. Dan beginnen Shay en Dominic voor elkaar te vallen. Betekent dit het begin van iets geweldigs, of het einde van hun loopbaan?

Laten jullie je beïnvloeden door TikTok-sensaties om een boek op je WIL-lijst te zetten of zijn jullie net als ik TikTok-dummies?



Reacties op: Leestip van Helma

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Rachel Lynn Solomon

Rachel Lynn Solomon

Rachel Lynn Solomon schrijft over onvolmaakte mensen die verliefd worden. Ze is ...