Meer dan 5,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leestip van Helma

op 31 juli 2022 door

Op zondag is het weer tijd voor de leestip van de week. Een van mijn favoriete artikelen om een nieuw boek te ontdekken. Vandaag mag ik weer een boek onder jullie aandacht brengen.

- door Helma -

66ec11008595348544bf4a67d906464a.png

 

Vandaag zet ik vast een boek in de spotlight dat pas op 19 augustus het daglicht ziet maar waar ik nu al naar uitkijk.

Mijn leestip van de week is ... Het begint met een geheim van Danielle van Helden

Danielle is een nieuwe Nederlandse feelgood auteur, en ik ben blij dat uitgevers niet alleen maar kiezen voor gevestigde auteurs om het brood op de plank te verdienen, maar ook debuterende (soms alleen via 'e-book only') een kans geven. Danielle kreeg haar kans toen ze vorig jaar de 'Zonnige zomer schrijfwedstrijd' won met haar korte verhaal Op rolletjes, dat gepubliceerd werd in de Romcomnibus. Ik las het boek samen met Marieke voor een buddyread en we vonden het verhaal van Danielle met wat kleine kanttekeningen fijn om te lezen. Door haar winst werd ze opgemerkt door uitgeverij LS Amsterdam en ik ga ervan uit dat haar debuutroman, met de begeleiding van de uitgever, een heerlijk boek zal opleveren. De flaptekst voorspelt in ieder geval een feelgood boek met een serieuze noot waarin hopelijk humor en romantiek niet ontbreken.

Over Het begint met een geheim

In Het begint met een geheim staat het leven van Suus al een tijdje stil. Ze werkt al jaren in dezelfde kringloopwinkel, terwijl ze eigenlijk droomt van een eigen atelier waar ze met schilderen haar geld kan verdienen. Ook in de liefde gebeurt er weinig. Haar baas en beste vriend Stan probeert echter de boel een beetje op te porren: Suus gaat op een blind date, maar hij blijkt verschrikkelijk! Net wanneer ze denkt dat de avond niet erger kan, veroorzaakt ze een ernstig auto-ongeluk…

Suus wordt gearresteerd door de knappe politieagent Chris en moet een nacht in de cel doorbrengen. Op het politiebureau ontdekt ze dat door haar toedoen de zeventienjarige Emma in het ziekenhuis is beland. Getergd door schuldgevoel besluit Suus – weer op vrije voeten – bij haar langs te gaan. Het klikt direct, alleen houdt Suus één klein detail achter: zíj heeft Emma aangereden. Durft Suus haar uiteindelijk de waarheid te vertellen?

Lezen jullie graag boeken van (debuterende) Nederlandse feelgoodauteurs of houden jullie het liever bij gevestigde auteurs uit het buitenland?



Reacties op: Leestip van Helma

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Danielle van Helden

Danielle van Helden

Danielle (1976) schrijft romans die zich kenmerken door maatschappelijke thema's...