Meer dan 5,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leestip van Helma

op 12 februari 2023 door

Zondag is de dag van de leestip en vandaag is weer mijn beurt om een mooie feelgood aan jullie te tippen. En dat was deze week niet zo heel moeilijk. Ik was afgelopen vrijdag (samen met Marieke en Renate en andere Hebanners) namelijk bij het World of Romance-event met de boekpresentatie van het nieuwste boek van Gillian King. Dus vandaag een boek dat vers van de pers is en ik zelf nog niet gelezen heb, maar waar ik wel erg naar uitkijk.

- door Helma -

World of Romance-event

7ebf5cf409d4e9126950daeb88773221.png

Eerst even over het event dat tot in de puntjes werd georganiseerd door HarperCollins. We werden feestelijk ontvangen met een glaasje bubbels om alvast te proosten op het nieuwe boek van Gillian. Nadat iedereen een plekje had gevonden was na een klein welkomstwoord het grote moment daar: de boekpresentatie. Een stralende Gillian werd toegesproken door haar minstens zo gelukkige redacteur Lisanne want een manuscript van Gillian is namelijk bijna altijd perfect als het ingeleverd wordt, behoeft weinig tot geen redactie en, ook heel plezierig, ze haalt altijd haar deadline.

Het eerste exemplaar overhandigde Gillian aan haar proeflezeres van het eerste uur: Jessica (bekend van haar boekenblog Reviews & Roses). Een extra feestelijk moment omdat Jessica vrijdag ook weer een extra kaarsje mocht uitblazen op haar verjaardagstaart. De waarderende woorden die Gillian uitsprak voor Jessica, die er altijd in slaagt haar onzekerheid over het manuscript met haar waardevolle opmerkingen weer op te krikken naar het niveau dat ze weer in zichzelf gelooft, deed de 'birthday girl' zichtbaar goed. Jessica, op haar beurt, sprak vol lof over Gillian en bekrachtigde niet alleen de woorden van redacteur Lisanne, maar vertelde daarnaast dat ze elke keer weer geraakt werd door de verhaallijn en emoties die Gillian keer op keer in haar boeken weet te stoppen. Gillians' feelgood is 'realgood' door haar levensechte personages, dialogen en de dilemma's waarvoor ze haar hoofdpersonen plaatst.

Dit klinkt toch als een boek dat je moet lezen?

Na een diepte-interview door collega-auteur Susan Muskee waarin Gillian onder ander vertelde dat ze het liefst stand alones schrijft en ze zich soms afvraagt hoe ze er in hemelsnaam nog een 'happy end' van kan maken, werd het officiële gedeelte afgesloten. Daarna ging het programma verder met de 'kletspot' waarin Gillian samen met Marijke Vos en Susan Muskee een vraag van een lezer uit de pot trok om die vervolgens te stellen aan een van de andere auteurs. Zo kwamen we bijvoorbeeld te weten dat Susan zich heeft laten inspireren door Jill Mansell, Gillian beloofde dat ze zich nooit meer met een cover gingen bemoeien omdat de uitgever daar veel beter in was en Marijke veel tijd heeft om te schrijven als Pippa (haar dochtertje) naar de opvang is, omdat schrijven haar werk is. Dat verklaart meteen de hoeveelheid boeken waarmee Marijke ons verwent.

Tot slot nog een quiz waarbij we moesten raden welke blooper bij welke schrijfster hoorde. Na een aantal hilarische bloopers, die we jammer genoeg niet allemaal goed gokten, ging de winst van het mooie boekenpakket helaas aan onze neus voorbij.

Na het officiële programma vermaakten we ons bij de 'photobooth', fotografeerden we onszelf in de 4500e (!) Bouquet-reeks en smulden we van de lekkere hapjes die rondgedeeld werden. En natuurlijk de signeersessie waar de schrijfsters ruim de tijd voor namen. Kortom, het was een prachtig event waar we ons prima hebben vermaakt.

En dan nu eindelijk mijn leestip van de week. Jullie hebben het natuurlijk al geraden.

Mijn leestip van de week is ... Belofte maakt schuld van Gillian King

De lovende woorden van Lisanne en Jessicia zeggen eigenlijk al genoeg: een 'realgood' feelgood met een lach en een traan. Een boek dat hoog op mijn wil-il-lezen-lijstje komt.

Over Belofte maakt schuld

Hannah weet het zeker: dit ongeplande weerzien met haar ex Jamie zal op één grote teleurstelling uitdraaien. Niet alleen liet hij haar ooit ongelooflijk in de steek, vervolgens liet hij ook jarenlang niks meer van zich horen. En nu blijkt hij beroemd, vanwege zijn rugbyskills en – toegegeven – zijn goede looks.

Het was dan ook zeker niet Hannahs idee om hem te gaan opzoeken in Engeland. Maar als haar zoon Sem eenmaal iets in zijn hoofd heeft, is er geen houden meer aan. Hannah heeft maar één doel: Sem beschermen. Maar dat blijkt niet eenvoudig wanneer Jamie opeens een rol wil spelen in hun leven. Kan ze hem vertrouwen? En waarom leidt de zeer aantrekkelijke manager van Jamie haar zo af? Zij kunnen elkaar toch ook niet uitstaan? Of wel…

Heb ik jullie overtuigd om mijn leestip op je WIL-lijst te zetten? Ik ben benieuwd!



Reacties op: Leestip van Helma

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Gillian King

Gillian King

Gillian King (1978) woont samen met haar man en twee kinderen in Den Haag. Ze he...