Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leestip van Helma

op 02 april 2023 door

Op zondag delen we altijd onze leestip van de week en deze week mag ik weer een boek in de spotlights zetten. Vandaag heb ik gekozen voor een boek dat ik nog niet gelezen heb, maar wel al klaar staat op mijn e-reader om er binnenkort aan te beginnen.

- door Helma -

68c1f7eb911a7b9ad9b6f19e112b9e13.png

Mijn leestip van de week is ... De wereld tussen jou en mij van Stephenia McGee

De Amerikaanse Stephenia McGee is voor mij een nieuwe schrijfster. Ze heeft al een flink aantal historische romans op haar naam staan, maar De wereld tussen jou en mij is de eerste roman die nu in het Nederlands is vertaald. In Amerika heeft ze onder andere de 'Faith, Hope and Love Readers’ Choice Award' gewonnen.

McGee schrijft vanuit een Christelijke overtuiging en ik moet eerlijk zeggen dat ik daar niet altijd van gecharmeerd ben, maar de flaptekst intrigeerde me. Zoals gezegd heb ik het boek nog niet gelezen, maar ik heb er hoge verwachtingen van. Ik ben benieuwd of de schrijfstijl me gaat bevallen, maar als je als auteur een literaire prijs hebt mogen ontvangen, kan dat toch bijna niet tegenvallen. Zodra ik het boek uitheb zal ik er zeker verslag van doen, dus hou onze pagina in de gaten.

Over De wereld tussen jou en mij

In De wereld tussen jou en mij gaat Nora Fenton liever met paarden om dan met mannen. Als paardentrainster probeert ze na haar vaders overlijden om Emberwild, de paardenranch van de familie, draaiende te houden. Dat is op zichzelf al moeilijk genoeg en dan huurt haar oom ook nog eens zonder haar toestemming een vreemdeling in om paarden te trainen. En alsof dat nog niet erg genoeg is, begint deze Silas Cavellero ook nog vragen te stellen over een ongeluk van vijftien jaar geleden. Nora vermoedt dat Silas op de ranch is gekomen voor meer dan alleen het trainen van paarden. Maar Nora is de laatste woorden van haar vader niet vergeten: Emberwild is gebouwd op een leugen.

Wat vinden jullie van deze omschrijving? Zijn jullie net zo benieuwd naar deze roman als ik? Laat het me weten in een reactie!



Reacties op: Leestip van Helma

Meer informatie

Gerelateerd

Over