Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leestip van Marieke

op 15 januari 2023 door

Voor de leestip van deze week is Marieke weer aan de beurt. De afgelopen keren was de keus voor haar niet moeilijk. Hoe zal het deze keer zijn?

- Door Marieke

fce470ab1285477cce9f39a61595f151.jpg

Het is voor mij elke keer geen probleem om een boek van de week te kiezen. Ook deze keer niet. Het is een boek dat nog niet als boek uit is gegeven, maar wel als voorpublicatie bij Bookchoice was te lezen en te luisteren. Het boek staat gepland voor 1 maart 2023.

Mijn tip is: Bij jou ben ik echt van Gaby Rasters

Dit boek heb ik geluisterd via Bookchoice. Het wordt voorgelezen door Willemijn de Vries (en zij heeft een hele fijne stem om naar te luisteren). Van begin tot het einde is het een mooi en meeslepend verhaal over een jong gezin: moeder Sandy, vader Luuk en zoontje Ravi. Sandy merkt dat haar zoontje anders reageert dan andere kinderen. Hij maakt weinig contact met haar en heeft nog nooit mama en papa gezegd. Helaas krijgt ze geen bevestiging van anderen. De juf op school merkt niets op, want Ravi lijkt zich daar aan te passen, maar thuis zit Sandy met woedeaanvallen die ze alleen moet zien op te vangen, want haar man is dan aan het werk. Toch krijgt ze uiteindelijk gelijk en dat geeft rust. Ondertussen staat haar huwelijk wel onder spanning. Als ze op vakantie gaan is er contact tussen Ravi en een zwerfhond en dat veranderd veel, maar de weg naar stabiliteit (rust en regelmaat) voor hun drieën is lang.

Het is een verhaal dat je meesleept. Je leeft mee met deze mensen en je gunt ze zo dat ze elkaar niet kwijtraken. Het is erg mooi om te zien hoe hard ze vechten, ondanks de problemen waar ze tegenaan lopen. De onzekerheid is groot, maar de keuzes die ze maken pakken goed uit. Ravi is een bijzonder kind en de wijze waarop de hond een grote rol gaat spelen is erg mooi neergezet.

Ik ben blijven luisteren en kon het moeilijk onderbreken, maar ja, dat moet soms hè. 
Voor mensen die te maken hebben met een kind dat net even anders is, zal het verhaal herkenning bieden. Het boek loopt goed af, hoewel het verhaal van dit gezin niet uitverteld is. Hun leven gaat verder, maar voor nu hebben ze een mooie balans gevonden.

Bij jou ben ik echt is een mooie roman, met een goed uitgewerkt thema en sterke personages. Een grote rol is weggelegd voor een hond en dat maakt het verhaal helemaal compleet.

fce470ab1285477cce9f39a61595f151.jpg

Korte samenvatting Bij jou ben ik echt

Luuk en Sandy worstelen met het gedrag van hun zoontje Ravi. Hij heeft een ingewikkelde gebruiksaanwijzing en zij kunnen geen goed contact met hem krijgen. Dit heeft ook zijn weerslag op hun relatie. Frustratie en onbegrip krijgen de overhand, helemaal als na een aantal slopende maanden bij Ravi officieel de diagnose autisme wordt gesteld. Na lang twijfelen besluiten ze als gezin samen op vakantie te gaan naar Cyprus. Daar hopen ze uit te rusten en hun liefde weer te laten bloeien. Maar op Cyprus gebeurt er iets bijzonders, Ravi ontmoet een straathond waarmee hij -in tegenstelling tot met anderen- wél contact kan maken. Sandy wil de prachtige grote witte hond, Beni, mee naar Nederland nemen. Maar daarvoor moeten zij, Luuk en Ravi eerst elkaar én Beni weer terugvinden…
Bij jou ben ik echt is een ontroerend en liefdevol verhaal over de schoonheid van anders zijn en over hoe liefde op de proef gesteld kan worden.

Heb jij al eens een boek van Gaby Rasters gelezen?



Reacties op: Leestip van Marieke

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Gaby Rasters

Gaby Rasters

Gaby Rasters is auteur en moeder van drie kinderen. Ze is dol op social media, n...