Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leestip van Marieke

op 05 maart 2023 door

Wat is er veel moois om te lezen en wat komen er steeds weer veel mooie nieuwe boeken uit. Soms zie je door de bomen het bos niet meer en dan is het fijn om op Fabulous Feelgood tips te kunnen ontdekken. Deze week is het de beurt van Marieke. Komt ze weer met een boek van een Nederlandse auteur?

- door Marieke -

80e27ce1c2d2661c2a62e90f9c564116.png

 

Mijn beurt weer, en waar het de vorige keren een makkelijke keuze was, had ik deze keer meer moeite om de juiste tip te vinden voor dit artikel. Het boek dat ik tip heb ik zojuist uitgelezen en het is geen liefdesroman, maar wel een feelgoodboek. Mijn tip voor deze week is een boek dat ik las voor een leesclub hier op Hebban. Renate en Amarins gingen me al voor en lazen het boek en schreven er over in een buddyread blog. ik heb dan ook even getwijfeld of ik het wel of niet zou gaan tippen, maar ik doe het toch.

Mijn tip is: De comeback van Tommy Roos - Cecilia Klang

Wanneer Tommy Roos op zijn vijftigste verjaardag in zijn halflege huiskamer zit, beseft hij dat hij het dieptepunt heeft bereikt. Waar hij vroeger nog de veelbelovende rockster was, ligt hij nu in scheiding met zijn jeugdliefde Martina, dreigt de fabriek waar hij werkt te verhuizen naar Estland en kijken zijn kinderen niet meer naar hem om. Wie is hij, zonder zijn vrouw, zonder zijn werk? Met frisse tegenzin gaat Tommy op zoek naar zichzelf, geholpen door zijn beste vriend en een excentrieke voormalige operazangeres.

Mijn mening

Soms lees je een korte samenvatting en weet je al: Dit is een boek voor mij. De comeback van Tommy Roos is zo'n boek. Achterop de cover (zag ik pas na het lezen) staat dat het wordt aangeraden voor lezers van Fredrik Backman. En dat klopt wel. Het is geen boek met actie of meeslepende verhalen, maar een boek dat rustig wordt opgebouwd en waar het gaat om de karakters van de personages, hun problemen en de vriendschappen die ontstaan op onverwachte momenten. Ik heb dan ook genoten van dit boek van begin tot einde.

Hoofdpersonage Tommy denkt dat alles in zijn leven goed zit, maar je merkt dat het eigenlijk al langer stilstaat. Dan wil zijn vrouw scheiden en ziet het er naar uit dat hij zijn baan gaat verliezen. Het duurt even tot alles tot hem doordringt. Hij heeft een beste vriend die hem de goede kant uitstuurt, maar hij zal het toch zelf moeten doen. Hij komt in contact met een excentrieke operazangeres en dat is het begin van een nieuwe start. Ik vond dit heerlijk om te lezen. Je voelt hoe deze man worstelt met waar hij ongewild in terecht is gekomen en met hem leef je mee als hij zichzelf langzaam terugvindt.

Wat ik vooral heel mooi vond was een scène aan het einde van het boek, waarin hij zich helemaal geeft. Dat is zo mooi geschreven, dat leverde me kippenvel op.

Helaas is het een eerste deel van een drieluik. Het boek heeft een einde, maar daarnaast is er heel veel niet afgerond. Ik zal dus geduldig moeten wachten op de volgende delen. Maar lezen ga ik ze, dat is zeker!



Reacties op: Leestip van Marieke

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Cecilia Klang

Cecilia Klang

De Zweedse Cecilia Klang is communicatiemanager en auteur. De comeback van Tom...