Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leestip van Renate

op 24 september 2023 door

Op zondag is het weer tijd voor de leestip van de week. Vandaag is het de beurt aan Renate om een boek tippen dat het verdient om in de schijnwerpers gezet te worden.
Ondanks dat het LUEK is bij Fabulous Feelgood heb ik toch gekozen voor een boek dat deze week uitkomt, n
amelijk het nieuwe boek Rachel Hore.

-door Renate-

68c1f7eb911a7b9ad9b6f19e112b9e13.png

Mijn leestip van de week is ... Het geheim van Flora van Rachel Hore

Dit is echt een boek waar ik zelf naar uit kijk, omdat ik graag de boeken van Rachel Hore lees. Het zijn boeken waar vaak een historisch tintje aan zit en dat is bij dit boek zeker zo. De titel doet een beetje mysterieus aan en de cover laat je al denken: waarom loopt ze met een koffer en wat heeft het echtpaar voor geheimen? Ik ben sowieso dol op verhalen uit de Tweede Oorlog, dus ik kijk er echt naar uit om het boek te gaan lezen en het geheim te gaan ontrafelen.

Over Het geheim van Flora

De Tweede Wereldoorlog drijft een echtpaar uit elkaar, een kloof die nog verder wordt verdiept door geheimen uit het verleden – voor de lezers van Corina Bomann en Maria Nikolai.

Als de luchtaanvallen van de Duitsers op Londen steeds heviger worden, ziet Maddie zich gedwongen haar huis te verlaten en met haar twee jonge dochters naar Knyghton te vluchten, het prachtige landhuis in Norfolk waar haar man Philip de zomers van zijn jeugd doorbracht. Maar haar dagen op het landgoed worden overheerst door angst, want Philip wordt vermist op de slagvelden van Noord-Frankrijk. Toch blijft Maddie vasthouden aan de hoop dat hij ooit weer terug zal komen, naar haar en naar zijn dochters.

Dan hoort ze over een zomer van lang geleden, een zomer waarover Philip nooit eerder een woord over heeft gesproken. Waarom zweeg hij altijd over zijn jeugd? Wat is er die zomer gebeurd, met Philip, met zijn neef Lyle en met een mysterieuze jonge vrouw die Flora heette? Terwijl de dagen zonder haar man steeds meer aaneenrijgen, verliest Maddie alle zekerheid in haar leven. Zal ze de wanhoop de baas kunnen worden en een moeder kunnen zijn voor haar dochters?

Hopelijk zal de volgende tip van mij weer gewoon een boek zijn dat ik wel al heb gelezen. Hebben jullie al iets van deze schrijfster gelezen?



Reacties op: Leestip van Renate

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Rachel Hore

Rachel Hore

Rachel Hore werkte bijna twintig jaar in Londen als (hoofd)redacteur fictie voor...