Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leestip van Sanne

op 12 maart 2023 door

Het zal niet verbazen, maar het is weer zover: zondag is tipdag! Vandaag geeft een van ons jullie weer een tip voor een mustread. Deze week is Sanne aan de beurt om jullie te voorzien van een nieuwe boekentip.

Door Sanne

Ik kan er lang of kort omheen draaien (meestal lukt lang mij beter), maar ik zag vorige week een post voorbij komen van een hele leuke Nederlandse feelgoodschrijfster en zonder nog maar iets gelezen te hebben wist ik gelijk wat mijn tip voor jullie zou zijn. De schrijfster staat namelijk bekend om haar humor en romantiek en ik weet dat jullie dat kunnen waarderen.

Mijn tip is: Sprookjes bestaan van Tamara Haagmans

Eigenlijk bestaat mijn tip niet uit één, maar uit wel vijf boeken! Sprookjes bestaan is namelijk een vijfdelige serie met korte verhalen bestaande uit De mooiste van het landAls een lopend vuurtjeDe vlam in de pan, Laat het los en De stoute schoenen. Check die covers! 

73854c5bcf5da32cd78e8dfd3633c310.png

Inmiddels heb ik de eerste boeken in de serie, De mooiste van het landAls een lopend vuurtje en De vlam in de pan gelezen en ben ik bezig in De stoute schoenen.

In De mooiste van het land leren we Noa kennen. Ze werkt als prinses in Lang en Gelukkig Land, een baan die als een droom voor haar in vervulling gaat. Bovendien woont ze ook in een van de appartementen op het park, op nog geen vijf minuten van haar werk! Wanneer ze op een dag thuiskomt en haar nieuwe (en heel knappe) collega Ralf tegen het lijf loopt, voelt ze zich direct tot hem aangetrokken. Wanneer Noa hem tijdelijk onderdak aanbiedt, vraagt ze zich al snel af of het wel zo’n goed idee is om samen te gaan wonen met iemand die ze zo aantrekkelijk vindt. 

In de andere delen leren we vier andere prinsessen in Lang en Gelukkig Land kennen, elk met zo hun problemen en hun charmes. 

Mijn mening

Zij die al eens eerder iets van Tamara Haagmans hebben gelezen, weten dat haar schrijfstijl prettig is en dat ze de nodige humor in haar verhalen stopt. Dat is in deze serie niet anders. De boeken zijn zo uit, en dat heeft niet alleen te maken met hun dunneren omvang. Ze lezen vlot en hebben inderdaad die zo kenmerkende komische uitspraken en grappen. Daarnaast is Haagmans er ook in geslaagd wat diepgang in de verhalen te verweven. Op moment dat je begint met lezen zul je willen weten of de verhalen wel een 'lang en gelukkig'-einde hebben en voor je het weet, zijn de verhalen uit.

Over lang en gelukkig gesproken, de verhalen hebben wel wat hints naar de welbekende sprookjes, maar zijn en blijven echt hedendaagse sprookjes met in de hoofdrol fijne en vriendelijke prinsessen, euh dames. De fijne personages, de gezellige setting van een sprookjesland en de romantiek die in de lucht hangt maken de serie heerlijk om te lezen!

Geniet ervan!



Reacties op: Leestip van Sanne

Meer informatie

Gerelateerd