Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leestip van Sanne: Zeker van haar zaak

op 03 september 2023 door

Het is de laatste dag van de week: zondag! En dat betekent dat wij weer een nieuwe leestip voor jullie in petto hebben. Deze week voorziet Sanne jullie van een feelgood boekentip. Benieuwd welke dat is geworden? Lees dan snel verder!

-Door Sanne-

Dit is niet alleen de laatste dag van de week, maar ook de laatste dag van mijn vakantie. Morgen ga ik weer aan het werk, gaan de kinderen weer naar school en is het gedaan met de rust. Gelukkig zijn er altijd boeken om aan de hectiek van alledag te ontsnappen. Ik ben daarom op zoek gegaan naar een verhaal dat weleens een escape van de werkelijkheid zou kunnen zijn. Anders dan ik doorgaans doe, tip ik deze week een boek dat ik nog niet heb gelezen, maar ik heb zo'n gevoel dat het weleens een leukerd kon zijn!

Mijn leestip van de week: Zeker van haar zaak van Anita Nauta

Hoewel op Hebban staat dat het boek in oktober verschijnt, zag ik vrijdag een berichtje voorbij komen dat Zeker van haar zaak is verschenen. Ik keek op KoboPlus en daar kon ik het e-book inderdaad al lezen (de paperback verschijnt wel in oktober). Ik werd vooral getrokken door de cover. Kijk dan hoe lief en fris hij eruit ziet! Toen ik verder las, zag ik dat Anita Nauta taaldeskundige is en dit haar debuut is. Ik verwacht daarom een goed geschreven verhaal. Omdat ik dol ben op feelgood boeken van Nederlandse bodem en de synopsis me erg aanspreekt, was ik er vrij snel zeker van: dit wordt mijn leestip van de week!

Over het boek

Amber zet zich met hart en ziel in voor haar vintagewinkel in de Oude Stad van Alkmaar. In haar knusse boetiek verkoopt ze de prachtigste kleding en accessoires, maar ondanks haar inspanningen verlopen de zaken moeizaam. Om even uit te waaien en aan haar zorgen te ontsnappen, vertrekt Amber voor een weekend naar Zeeland. Daar loopt ze Vincent tegen het lijf, een stoere man en alleenstaande vader van Merel. Amber voelt zich direct tot hem aangetrokken, maar houdt bewust afstand. Een nieuwe relatie is het laatste wat ze wenst en bovendien gaat al haar aandacht naar de winkel: ze heeft helemaal geen tijd voor de liefde! Dochter Merel heeft echter heel andere plannen: zij gunt haar vader alle geluk van de wereld en is vastbesloten om het lot een handje te helpen. Durft Amber zich over te geven aan de liefde of gaat ze volledig voor haar zaak?

Wat denk jij? Een heerlijk feelgood boek of niet? 



Reacties op: Leestip van Sanne: Zeker van haar zaak

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Anita Nauta

Anita Nauta

Anita Nauta (1965) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde, werkt als techni...