Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lezersestafette: Anita tipt Tanja

op 27 juli 2022 door

Afgelopen maand werd Anita in de lezersestaffettetip verblijd met een tip van AeneAFluister zacht haar naam van Tamera Alexander. De grote vraag is nu natuurlijk of Anita deze tip kon waarderen of dat ze het boek liever gelaten had voor wat het was. Vandaag vertelt Anita er alles over en geeft ze het estafettestokje door met een boekentip voor Tanja.

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg


Over Fluister zacht haar naam

Olivia Aberdeen, de berooide weduwe van een man die is doodgeschoten als verrader van het Zuiden, wordt nu door de maatschappij gemeden. Ze aanvaardt dankbaar een uitnodiging van 'tante' Elizabeth Harding, een vroegere vriendin van haar moeder, om hoofd van de huishouding te worden. Het is een ontgoocheling voor Olivia als ze de ware reden ontdekt van Generaal Hardings toestemming voor haar komst. Terwijl ze niet de veilige haven vindt die ze heeft verwacht, wordt Olivia overrompeld door haar gevoelens voor Ridley Adam Cooper, een man uit het Zuiden, die allesbehalve een zuidelijke heer lijkt te zijn.

Door sommigen gebrandmerkt als verrader, voert Ridley Cooper, een zoon van het Zuiden die ervoor koos om te vechten voor de Unie, nog steeds een wanhopige strijd om zijn eigen oorlog te beëindigen. Hij is vastbesloten om 'de gave' die Bob Green, het stalhoofd van Belle Meade, bezit te leren. Maar hij draagt geheimen met zich mee, die hun beider leven bedreigen.

Zoals Ridley in het reine probeert te komen met zijn 'verraden' van het Zuiden, zo is Olivia vastbesloten om zich nooit meer te laten bedriegen.

Hoe was de tip?

Op de dag dat ik het ziekenhuis in ging kreeg ik de tip. In eerste instantie dacht ik: het boek heeft 516 pagina’s! Is dat op dit moment niet veel?

En toen kwamen de vragen: Burgeroorlog: is dat niet een te zwaar onderwerp? Wie waren ook alweer de Unie en wie de Confederatie? Wie had ook al weer gewonnen? Dus als eerste Wikipedia erbij gepakt en kwam het allemaal weer terug. Ik ben gek op historische boeken maar over Amerika en de burgeroorlog heb ik volgens mij niets of bijna niets gelezen.

Van lezen kwam de eerste twee weken niets. Heel veel pijnstilling, vreselijk duf en als ik het al probeerde las ik vier keer hetzelfde stukje en had ik nog geen idee wat ik las. Eenmaal thuisgekomen, tijdens de slapeloze nachten, heb ik ‘s nachts mijn ereader maar gepakt. En toen bleken die 516 pagina’s peanuts te zijn (ik las altijd al dikke boeken) dus waar maakte ik me druk om?

Het was al heel gauw dat ik in het verhaal zat ondanks mijn eerste terughoudendheid en het boek was na enkele nachten al uit. Ik heb me boos gemaakt dat de dames/meisjes in die tijd niets mochten. En dat geldt ook voor de 'vrijgemaakte' slaven. Weliswaar hadden ze een 'redelijk goed' leven op deze boerderij maar er wordt ook beschreven hoe het op andere plaatsen voor deze mensen voelde en wat ze mochten of in vele gevallen niet mochten. Bijvoorbeeld dat kinderen van slaven niet vrij naar school konden gaan in die tijd en dat dat allemaal stiekem moest, dat scholen met kinderen en onderwijzers in brand werden gestoken. En dat slaveneigenaren er maar van uit gaan dat slaven vies, lui en dom zijn vond ik toch wel even slikken.

Het boek is me heel goed bevallen en als ik de andere delen tegenkom zou ik die zeker op mijn WIL lijstje zetten.

Dank je wel AeneA! zonder jou had ik dit boek niet gelezen/ontdekt. Dit boek krijgt van mij zeker 5*****.

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Mijn tip voor Tanja

Mijn tip voor Tanja vond ik ingewikkeld. Ik had al meerdere keren op haar Hebban-account gekeken de afgelopen maanden maar er gebeurde niet heel veel voor mijn gevoel ondanks dat ze wel aangaf veel te lezen. In haar gelezen boeken zag ik ook maar weinig feelgood dus het was een puzzeltje.

Geen gemakkelijke boeken voor deze dame. Er moest een feelgoodboek komen met een goed verhaal,  bijvoorbeeld een historische roman of een met een spannende wending.

Ik heb de afgelopen tijd een lijstje met boeken aangemaakt die ik allemaal wel zou kunnen tippen:

  • Grace O’Malley van Ann Moore, over een Iers arbeidersgezin in het Ierland van 1840
  • Bij mij ben je veilig van Sharon Cameron, over een dame die in de oorlog dertien joden heeft verborgen op de zolder
  • Corinnes toekomst  (eerste deel van de koffietrilogie) van Paula Stern gaat over de tijd na de Tweede Wereldoorlog in Duitsland waar Eberhard Ahrensberg zijn jonge gezin wil onderhouden en begint met koffie te verkopen
  • De geheimen van de kostschool van Lucinda Riley, een echte Riley in een detective vorm
  • De oogstmeisjes van Nikola Scott gaat over The Woman’s Land Army, in de Tweede Wereldoorlog waar de hoofdpersoon zich voor aanmeldt
  • De Stormroos van Corina Bomann dit boek gaat over een boot die tijdens de muur (Duitsland) wordt gebruikt om mensen te helpen om naar het vrije westen te vluchten
  • Dochters van de Dordogne van Dinah Jefferies dat zich afspeelt in Frankrijk in 1944 en drie zussen die zich staande weten te houden
  • Dromen van jou van Dani Atkins waar ik echt een aantal zakdoeken voor nodig had maar met een prachtig verhaal over twee gezinnen die elkaar niet kennen maar toch verbonden zijn
  • Het Weesmeisje van Anne Jacobs waar een weesmeisje een betrekking aangaat als keukenmeid in een imposant familiehuis van de familie Melzers
  • Julia van Anne Fortier waar de Amerkaanse Julie op zoek gaat naar de geheime erfenis van haar moeder en vind een manuscript van Romeo en Julia
  • Twee moedige vrouwen van Diney Costeloe waar Adelaide op zoek gaat naar familie tijdens de Tweede Wereldoorlog en samen met haar tante zo veel mensen probeert te redden van de Duitsers

Maar die boeken zijn het allemaal niet geworden. Uiteindelijk kies ik voor De verborgen apotheek van Sarah Penner waar historicus Caroline Parcewell een flesje vindt en dat linkt aan allerlei apothekersmoorden in het jaar 1791. Feelgood en spanning!

Ik hoop dat je het een leuk boek vindt en ik wacht met (on)geduld je bevindingen af.

Veel plezier in het jaar 1791!

Over De verborgen apotheek

Londen, 1791. Nella Clavinger wacht in haar verborgen apotheek op een nieuwe klant. Hoewel ze een gewaardeerd apotheker is, gebruikt ze haar kennis het liefst voor andere doeleinden: ze maakt vergif voor vrouwen die aan een man willen ontsnappen. Als haar nieuwe klant de pas twaalfjarige Eliza Fanning blijkt te zijn, ontvouwt er zich een onverwachte vriendschap.

Londen, heden. Historicus Caroline Parcewell viert haar trouwdag alleen, treurend om haar overspelige man. Als ze een oud apothekersflesje in de Theems vindt, wordt haar nieuwsgierigheid gewekt. Ze vermoedt dat het flesje een link heeft met de onopgeloste apothekersmoorden die tweehonderd jaar geleden plaatsvonden. Maar als Caroline op onderzoek uitgaat, heeft dat gevolgen voor het heden en het verleden...

Hebben jullie de tip die Anita aan Tanja geeft al gelezen? Of zetten jullie deze tip (en al die andere mooie boeken uit haar tiplijstje) op jullie wil ik lezen lijst? We zijn benieuwd!

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Wil je ook meedoen?

Wij zijn altijd op zoek naar lezers die mee willen doen. Ook als je al eerder hebt meegedaan ben je van harte welkom. Stuur dan een email naar fabulous.feelgood@gmail.com. Wij maken dan een schema en laten weten wanneer je aan de beurt bent.

Wat verwachten we van je?

Allereerst krijg je een feelgood tip. Je gaat op zoek naar het boek (boekenkast, online, bibliotheek) en leest binnen een maand het boek. Dan schrijf je een kort stukje over de tip, wat je ervan vond toen je die ontving, hoe het lezen is bevallen en een eindconclusie over het boek en dat mail je weer naar ons.
Van ons krijg je een nieuwe naam van een andere feelgood lezer. Op Hebban kan je zien wat zij/hij al heeft gelezen en wat de favorieten zijn. Dan kies je een feelgood roman waarvan je denkt dat die lezer het mooi of interessant vindt. En ook die titel, met de reden waarom je het hebt gekozen zet je op de mail en wij maken er weer een mooie blog van! Supertof toch?

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg



Reacties op: Lezersestafette: Anita tipt Tanja

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Tamera Alexander

Tamera Alexander

Tamera Alexander is een Amerikaanse schrijfster van christelijke fictie. Ze is h...

Sarah Penner

Sarah Penner

Sarah Penner debuteert met de historische roman De verborgen apotheek, die werel...