Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lezersestafettetip: Cisca tipt Francisca

op 26 januari 2022 door

Ook in dit nieuwe jaar gaat de lezersestafettetip gewoon door. Het is immers een van onze favoriete rubrieken waarin we jullie als volgers aan het woord laten. De vorige keer werd Cisca verblijd met een tip van EllyIk hou je vast van Marina FolkersKon Cisca deze tip waarderen of had ze het boek liever gelaten voor wat het was? Vandaag vertelt Cisca er alles over en geeft ze het estafettestokje door met een boekentip voor Francisca.

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Over Ik hou je vast

Ik hou je vast is een aangrijpende feelgoodroman over een heftig thema. Millie woont in Londen, waar ze een appartement deelt met haar beste vriendin en werkt voor The Guardian. Een relatie heeft ze niet, maar verder heeft ze een leuk leven. Eén keer per jaar, op haar verjaardag, staat ze zichzelf toe terug te denken aan Ethan, de man die haar hart gebroken heeft. Millie zit met te veel vragen om hem helemaal los te kunnen laten. Als ze voor haar werk een artikel mag schrijven over een bedrijf waar Ethan werkt, denkt ze dat dit de manier is om weer met hem in contact te komen. Maar Ethan doet net alsof hij haar niet kent. Het is een prachtig verhaal dat je niet onberoerd zal laten.

Hoe was de tip?

Yes! Het was weer mijn beurt om mee te gaan doen met de lezersestafettetip. Ik kreeg van Elly de tip Ik hou je vast van Marina Folkers. Dit boek stond zoals Elly al had gezien op mijn wil-ik-lezen-plank. Eigenlijk al best een poosje en ik wilde het heel graag lezen. Zelfs Marina had me al getipt om deze snel op te pakken, omdat ze dacht dat ik het heel mooi zou vinden. Toch bleef het boek telkens liggen. Buddyreads kwamen tussendoor, leesclubs kwamen om de hoek en voor ik het wist was het december. Gelukkig schudde Elly me wakker en zorgde ervoor dat Ik hou je vast bovenaan de lijst verscheen. Ik kan je alleen maar bedanken Elly!

Ik heb enorm genoten van dit boek, ondanks dat het een zwaar thema is heeft Marina er een prachtig verhaal van gemaakt. Vanaf het eerste hoofdstuk sleurde ze mij het verhaal in. Ik kon Millie en Ethan maar niet loslaten en heb als een malle het boek uitgelezen. Zoals jij al omschreef Elly, het laat je pas los als het uit is, en zelfs dan nog niet. De emoties lopen hoog op in Ik hou je vast. Angsten, onzekerheden, twijfels, verslaving, liefde en kwetsbaarheid, zomaar een greep uit de gevoelens die je tegenkomt bij Millie en Ethan. Twee personages: de één lijkt een stoere, hardwerkende volwassen man, maar achter dat masker komt iets heel anders tevoorschijn. De ander een jonge vrouw die maar niet los kan komen van haar jeugdliefde. Ze kan hem niet loslaten, maar wat is er misgegaan?

Marina heeft hiervoor echt mega veel research moeten doen en ze heeft het geweldig gedaan. Een onderwerp als dit zou veel vaker een podium moeten krijgen zodat er veel meer mensen gehoord gaan worden en geholpen worden met de strijd die ze strijden.

Voor mijn eerste boek van 2022 deel ik 5***** uit. Als dit iets zegt over wat me in dit nieuwe leesjaar te wachten staat, dan is het veelbelovend.

Elly, nogmaals dank dat je dit boek hebt uitgezocht voor mij!

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Mijn tip voor Francisca

Francisca, wat leuk dat ik jou een tip mag geven.

Een hele lange lijst van boeken staan op je WIL-plankje, maar heel ver hoefde ik niet te scrollen. Op de vierde pagina kwam ik namelijk het boek Wedden dat ik blijf van Marijke Vos tegen. Ik heb dit boek op de dag van uitkomst in mijn brievenbus ontvangen en ben er bijna direct in gaan lezen. Ook haar nieuwe roman staat al op mijn wishlist. Ik heb zo enorm genoten van het heerlijke fluffy verhaal. En ik hoop dat jij dat ook zult doen!

Over Wedden dat ik blijf

Debby haat files. En deadlines. En haar overvolle agenda. Dus wat houdt haar nog in de grote stad? Ze sluit een weddenschap af met haar zus Hilde: wie als eerste een mooi huis vindt – waar dan ook in Nederland – bepaalt in welk dorp ze gaan wonen. Hilde vertrekt als eerste naar het Brabantse platteland, waar ze met haar man en kinderen een monumentaal pand koopt. Debby tikt kort daarna een oude boerderij op de kop. Het is een opknappertje, maar met genoeg ruimte voor haar droom: een alpacaboerderij!
Haar nieuwe leventje blijkt echter toch niet zo idyllisch als gehoopt: vijandige dorpsbewoners, een nukkige alpacafokker en verrassingen uit het verleden zorgen voor aardig wat oproer in het eens zo rustige dorp. Maar wat Debby nog het meest bezighoudt is die ontzettend leuke dierenarts…

Hebben jullie de tip die Cisca aan Francisca geeft al gelezen? Of zetten jullie deze tip op jullie wil ik lezen lijst? We zijn benieuwd!

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Wil je ook meedoen?

Wij zijn altijd op zoek naar lezers die mee willen doen. Ook als je al eerder hebt meegedaan ben je van harte welkom. Stuur dan een email naar fabulous.feelgood@gmail.com. Wij maken dan een schema en laten weten wanneer je aan de beurt bent.

Wat verwachten we van je?

Allereerst krijg je een feelgood tip. Je gaat op zoek naar het boek (boekenkast, online, bibliotheek) en leest binnen een maand het boek. Dan schrijf je een kort stukje over de tip, wat je ervan vond toen je die ontving, hoe het lezen is bevallen en een eindconclusie over het boek en dat mail je weer naar ons.
Van ons krijg je een nieuwe naam van een andere feelgood lezer. Op Hebban kan je zien wat zij/hij al heeft gelezen en wat de favorieten zijn. Dan kies je een feelgood roman waarvan je denkt dat die lezer het mooi of interessant vindt. En ook die titel, met de reden waarom je het hebt gekozen zet je op de mail en wij maken er weer een mooie blog van! Supertof toch?

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg



Reacties op: Lezersestafettetip: Cisca tipt Francisca

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Marina Folkers

Marina Folkers

Marina Folkers is bekend van haar feelgoodromans met een rauw randje. Eerder ver...