Lezersestafettetip: Francisca tipt Evelien
Ons sociale leven speelt zich nog steeds voornamelijk in en om het huis af door de intelligente lockdown waarin we ons bevinden. Een boek helpt ons om de zinnen te verzetten en ons even in gedachten in een andere wereld te verplaatsen. Vandaag is het in de lezersestafettetip de beurt aan Francisca om Evelien met een mooie tip te verrassen. En natuurlijk zijn we benieuwd wat zij vond van Kon ik het maar zeggen, de tip die zij vorige maand van Kitty kreeg.
Over Kon ik het maar zeggen
Audreys familie is dertig jaar geleden volledig uit elkaar gevallen: haar twee volwassen dochters, Jess en Lily, praten niet meer met elkaar en haar kleindochters hebben elkaar zelfs nog nooit ontmoet. Ooit is er iets gebeurd met Jess’ tweelingzusje Zoe, vlak voordat ze stierf, dat moeder en dochters van elkaar heeft vervreemd, ook al delen ze nog zo veel liefde en mooie herinneringen.
Tot Audrey op een dag een moedige beslissing neemt: ze wil heel graag dat zij en haar dochters weer de eenheid worden die ze vroeger waren en ze neemt zich voor het verleden nu voor eens en altijd het verleden te laten zijn en met een zonnige blik naar de toekomst te kijken. Ze is vastbesloten de lucht te klaren en te vertellen wat er is gebeurd, al die jaren geleden. Zal haar moederliefde genoeg zijn om haar dochters weer samen te brengen, voor het te laat is? Zullen ze de kleine en grote leugens uit het verleden achter zich kunnen laten en de weg terug naar elkaar weer vinden?
Hoe was de tip?
Het was even lastig om het boek te vinden. De online bibliotheek heeft het boek niet en omdat de bibliotheek zelf niet open is was het niet mogelijk om een van de twee exemplaren, die aanwezig maar uitgeleend waren, te reserveren. Gelukkig bood Bol uitkomst, ware het niet dat er nogal een groot prijsverschil was in de originele Engelse versie en de Nederlandse vertaalde versie van het e-book. Na overleg met Helma koos ik dan ook voor de Engelse versie.
Het boek begint met een proloog waardoor je meteen nieuwsgierig wordt naar wat er zich destijds heeft afgespeeld. De hoofdstukken worden afwisselend verteld uit naam van de twee zussen, Jess en Lily, en hun moeder Audrey. Het boek is verder in delen verdeeld van de maanden waarin het zich afspeelt, en in die delen worden ook sprongen terug in de tijd gemaakt. Het is een fijne schrijfstijl met mooie zinnen. Het duurde tot halverwege het boek voordat je erachter kwam wat er gebeurd was en toen kon ik eigenlijk alleen maar denken: praten, praten, praten! Dames, niets zo belangrijk als je mond open trekken als er iets is wat je dwars zit of waar je vraagtekens bij hebt want hier kostte het bijna 30 jaar voordat het uitgesproken werd, zonde van die tijd!
Kitty, ik heb net als jij genoten van het boek en geef het 4****.
Mijn tip voor Evelien
Omdat Evelien op haar profiel heeft staan dat ze tegenwoordig naarstig op zoek is naar momentjes om een boek te lezen, heb ik gekozen voor een niet al te dik boek. Tevens heb ik een boek gekozen wat ze uit de online bibliotheek kan lenen. Wel zo handig nu je niet even snel naar de bibliotheek kan toch?!
Evelien, ik tip jou het boek Alles op alles van Marijke Vos. Om het je makkelijk te maken (en voor iedereen die het boek ook wil lezen) geef ik je meteen de link naar het boek waar je het via de online bibliotheek kunt lenen. En ook via KoboPlus is het boek gratis te lezen en te luisteren.
Ik las het boek zelf recent en bij het lezen moest ik even aan het boek Ik wist het van Chantal van Gastel denken. Laat dat boek nu bij jouw favoriete boeken staan! Verder is Alles op alles, volgens de bibliotheek, geliefd bij de lezers van Sophie Kinsella en Charlotte de Monchy. Ook deze beide auteurs vind ik terug in je gelezen boeken. Ik denk, hoop en verwacht dus dat dit boek jou wel zal bevallen.
Over Alles op alles
Wanneer haar oudtante Ella een beroerte krijgt, aarzelt Nadja geen moment: ze besluit haar zojuist gestarte sabbatical door te brengen in Ella’s kleine huis in Engeland. Als kind spendeerde Nadja elke zomervakantie met haar ouders en zusje bij haar oudtante, aan de rand van het landgoed Stonewood, en fantaseerde over het verlaten landhuis. Haar oudtante was echter altijd heel duidelijk: je mag er nooit bij in de buurt komen. Wanneer Nadja Ella’s oude dagboek vindt, stuit ze op een mysterieuze geschiedenis, en ze krijgt het landhuis niet meer uit haar gedachten. Waarom is het al zo lang onbewoond? De idylle van Nadja’s verblijf wordt ruw verstoord als het landgoed een nieuwe eigenaar blijkt te hebben. Het miljoenenbedrijf Logan Enterprises en de arrogante projectontwikkelaar Benjamin Logan, willen het huis slopen. Samen met een paar excentrieke dorpsbewoners zet Nadja alles op alles om het landhuis te redden. Maar is Benjamin wel echt de vijand?
Heel veel leesplezier, Evelien!
Wie leest er gezellig met Evelien mee? Laat het ons weten in een reactie!